Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τα νούμερα τηλεθέασης, ο κορονοϊός και η τηλεόραση!
Showbiz

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τα νούμερα τηλεθέασης, ο κορονοϊός και η τηλεόραση!

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για την τηλεόραση, τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και για την κατάσταση της πανδημίας με τον κορονοϊό.

Υπάρχει μια διάθεση τον τελευταίο καιρό, ηθοποιών και τραγουδιστών, να ηγούνται σε ρόλους παρουσιαστών εκπομπών.

Είναι πολλά χρόνια που γίνεται αυτό, κι εγώ είμαι ένα τέτοιο παράδειγμα, που αρκετά χρόνια πριν, πέρασα και στο κομμάτι της παρουσίασης, όπως και πολλοί άλλοι ηθοποιοί κάνουν εκπομπές, σόου ή οτιδήποτε. Δεν είμαι καθόλου κατά αυτού, όταν · κάποιος μπορεί να κάνει κάτι και δουλεύει πάνω σε αυτό, σαφέστατα έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ηθοποιοί έχουν μπει στον χώρο της διαφήμισης, που άλλοτε τις έκαναν τα μοντέλα, τα μοντέλα έχουν μπει σε τηλεοπτικές σειρές... Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, δεν έχω θέμα, αρκεί να γίνεται με συνέπεια, σοβαρότητα και πειθαρχία.

Η ισονομία που έχετε οι τρεις σας, υπάρχει και σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σας αποδοχές;

Δε μπορώ να μιλήσω για τα οικονομικά των άλλων, αλλά ναι, υπάρχει μια γενικότερη ισονομία.

Πως βλέπεις γενικότερα την τηλεόραση;

Παρακολουθώ τα πάντα, όχι συνεχόμενα, αλλά δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα βγει και δεν θα το δω, έστω και μια φορά, για να διαμορφώσω γνώμη. Η τηλεόραση έχει από όλα κι ο τηλεθεατής έχει πολλές επιλογές -από τα πάντα. Ο τηλεθεατής είναι εκείνος που διαμορφώ­νει το τι θα συνεχίζει, τι θα πολλαπλασιάζεται, τι θα διαιρείται και τι θα αφαιρείται.

Υπάρχει μια φθορά, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά στο τηλεοπτικό τοπίο, σε ό,τι αφορά στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης έχουν πέσει κατά πολύ.

Πολύ μεγάλη φθορά. Γενικά, αν παρατηρήσεις τα νούμερα, σε κάθε κανάλι, υπάρχουν κι οι άλλοι που είναι το 50% της τηλεθέασης, άνθρωποι που βλέ­πουν συνδρομητικά κανάλια, θα μπουν στο Netflix, θα δουν ταινίες. Αυτό είναι εξαιρετικά αυξημένο, η καραντίνα έχει συμβάλει πολύ, γιατί ο κόσμθ5 κλείστηκε σπίτι, είδε πολλή τηλεόραση, ανακάλυψε το Netflix, τις ταινίες και τις σειρές, που μπορεί να δει από εκεί. Τα νέα παιδιά, το βλέπω κι από τα δικά μου, είναι κυρίως στο ίντερνετ. θα ήταν ωραίο να μετριόταν η τηλεθέαση εκπομπών και μέσα από το ίντερνετ. Η τηλεόραση δεν έχει το κοινό που είχε κάποια χρόνια πριν.

Η έλευση του κορονοϊού στη ζωή μας, απομυθοποίησε κάποιες καταστάσεις ζωής μέσα στην καθημερινότητα, καθώς τα... πολυτελή αυτοκίνητα, είναι στο ίδιο γκαράζ με τα συμβατικά.

Στο μυαλό μου δεν υπήρχε τέτοια διάκριση, νομίζω ότι η καραντίνα φώτισε τα ουσιώδη της κατάστασης και της ζωής του καθενός μας, σε μένα προσωπικά αυτό έκανε, που δεν ήμουν γενικότερα ένας άνθρωπος του... περιτυλίγματος. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε τα απλά και καθημερινά, γιατί τρέχαμε σαν τους παλαβούς και δεν προλαβαίναμε να ζήσουμε, κι αυτό είναι από τα θετικά της κατάστασης.

Σου συνέβη ν' αλλάξεις στοιχεία στη συμπεριφορά ή στον χαρακτήρα σου, λόγω της κατάστασης;

Όλους μας έχει αλλάξει, είναι δύσκολο μια τέτοια δυνατή εμπειρία και τόσο συλλογική, να μη σε αλλάξει. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά στο άμεσο μέλλον, γιατί είμαστε ακόμα μέσα, θα καταλάβει ο καθένας καλύτερα τι ακριβώς συνέβη και πώς τον έχει επηρεάσει, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved