Μιμή Ντενίση: «Με την Πένα για Σπαθί»
Showbiz

Μιμή Ντενίση: «Με την Πένα για Σπαθί»

Η Μιμη Ντενίση μίλησε για την παράσταση που ετοιμάζει με τίτλο «Με την Πένα για Σπαθί» που θα κάνει πρεμιέρα στο Πεδίον του Άρεως και εξηγεί τον λόγο που επέλεξε αυτό το μέρος.

«Στις γυναίκες του '21 στηρίζεται η παράσταση που ετοιμάζω για τον εορτασμό των 200 χρόνων. Η αδελφή μου Σοφία, καθηγήτρια πανεπιστημίου και ερευνήτρια του 19ου αιώνα, ανακάλυψε τη συγκινητική αλληλογραφία των Ελληνίδων με τις Γαλλίδες αριστοκράτισσες. Ικετεύουν για βοήθεια και παρουσιάζουν τα γεγονότα μέσα από τη ματιά της γυναίκας. Η πένα τους γίνεται σπαθί. Αυτός είναι και ο τίτλος της παράστασης, "Με την Πένα για Σπαθί", που θα κάνει πρεμιέρα στο Πεδίον του Άρεως.

Γιατί όμως στο πάρκο; Είναι γνωστός ο αγώνας που έκανα μαζί με τους κατοίκους όλης της περιοχής να καθαρίσει το Πεδίον του Αρεως και να ξαναγίνει το ομορφότερο πάρκο της Αθήνας. Σήμερα, που γύρισε στην πρώτη του μορφή, έγινε πάλι τόπος χαράς και αναψυχής για τους Αθηναίους.

Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν πως μέσα στο πάρκο υπάρχει μια μεγάλη αλέα με τις προτομές των ηρώων του 1821. Είναι το μόνο μέρος στο οποίο βλέπεις συνολικά όλα τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην Επανάσταση. Επίσης -κι αυτό εντελώς άγνωστο στους περισσότερους- υπάρχει το μνημείο του Ιερού Λόχου, αλλά και ο τάφος του Υψηλάντη. Δεν είναι κενοτάφιο.

Είναι ο τάφος με τα οστά του σπουδαίου αυτού ήρωα. Δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα και ήθελε να ταφεί εδώ... Εμείς όμως τον ξεχάσαμε και δεν θυμόμαστε πια ούτε πού βρίσκεται ο τάφος του! Γι' αυτό θεώρησα πως το Πεδίον του Αρεως είναι ο ιδανικός τόπος να πραγματοποιηθεί η παράσταση μου.

Το 1821 είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε το παρελθόν και να βαδίσουμε με πιο σταθερό βήμα και όραμα στο 2021. Και η παράσταση "Με την Πένα για Σπαθί" φιλοδοξεί να σημάνει το επίσημο άνοιγμα του πάρκου. Ωστε να γίνει ξανά τόπος συνάντησης κι αναψυχής των Αθηναίων, όπως ήταν 100 χρόνια πριν!», είπε στο GALA.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved