Φιλαρέτη Κομνηνού: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ποτέ σε παράσταση μου»
Showbiz

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ποτέ σε παράσταση μου»

Η Φιλαρέτη Κομνηνού από παιδί είχε μάθει να αλλάζει τόπους, εικόνες, παραστάσεις, ανθρώπους.

Θα έλεγε κανείς πως γεννήθηκε έτοιμη. «Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος είχε πει "Υπάρχουν άνθρωποι δέντρα και άνθρωποι πουλιά". Φαίνεται ότι ανήκω στους δεύτερους. Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και συνεχώς μετακινούμασταν οικογενειακώς λόγω των μεταθέσεων του.

Ποτέ δεν έμεινα σε έναν τόπο παραπάνω από πέντε χρόνια. Αυτή η συνεχής μετακίνηση με έκανε να είμαι διαρκώς υπό αναχώρηση. Εκεί που πήγαινα να αράξω κάπου, στο σχολείο, στους φίλους, στις παρέες, άντε μετά πάλι καινούρια μετάθεση. Αυτό αναγκάζει ένα παιδί να γίνεται προσαρμοστικό για να αντιμετωπίσει τη θλίψη του αποχωρισμού και της συνεχούς μετακίνησης.

Αυτό το αντιμετωπίζω και στη δουλειά. Κάθε τρεις-τέσσερις μήνες, όσο κρατά μια παράσταση, αποχαιρετάς τους συναδέλφους που έγιναν η οικογένεια σου, το κοστούμι, το καμαρίνι, τον ρόλο. Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο να το διαχειριστείς στην αρχή. Μετά αποκτάς ανοσία. Αποχαιρετάς κάτι για να υποδεχτείς κάτι καινούριο. Αυτή η έλλειψη σταθερότητας μπορεί να δημιουργήσει πανικό στον οποιονδήποτε. Σε ποιο άλλο επάγγελμα αλλάζεις δουλειά δύο φορές τον χρόνο;».

Μπορεί τα οικογενειακά βιώματα και η παιδιόθεν τριβή με τη φυγή να ήταν καθοριστικά για τη σχέση της με το θέατρο, ωστόσο η αποδοχή για το επάγγελμα που επέλεξε άργησε να έρθει. «Δεν μου το χάρισαν τον πρώτο καιρό οι γονείς μου. Ήταν αρνητικοί. Θεωρούσαν ότι το κορίτσι τους άφηνε την πανεπιστημιακή καριέρα, ένα επάγγελμα που καταλαβαίνεις για τη γενιά εκείνη τι αίγλη είχε, για να γίνει θεατρίνα. Υπήρχε μεγάλη απόσταση. Η μητέρα μου μετά από κάποια χρόνια ήρθε να με δει στο θέατρο.

Ο πατέρας μου, μέχρι το '96 που τον έχασα, δεν πρόλαβε ίσως να αλλάξει γνώμη. Αλλά είχε αποφασίσει να μην έρχεται στις παραστάσεις. Έβλεπε τις σειρές, διάβαζε και μάθαινε για μένα, αλλά για κάποιον λόγο δεν ήθελε να έρθει στο θέατρο. Μη φαντάζεστε ότι μετά πήγα στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Με τον πατέρα μου είχαμε συμφωνήσει σε μια άλλου είδους σχέση, ιδιαίτερα μοναδική. Και αποδέχτηκα ότι έχει δικαίωμα να μη γουστάρει το θέατρο», είπε στο GALA.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved