Πασίγνωστος ηθοποιός ξεσπά κατά των ριάλιτι - «Η τηλεόραση έχει σκοτώσει τη μυθοπλασία»
Showbiz

Πασίγνωστος ηθοποιός ξεσπά κατά των ριάλιτι - «Η τηλεόραση έχει σκοτώσει τη μυθοπλασία»

Πασίγνωστος ηθοποιός: Όσα αναφέρει για τα σημερινά δεδομένα στην τηλεόραση αλλά και τις δυσκολίες στο χώρο της υποκριτικής...

Φέτος επέστρεψε τηλεοπτικά, μέσα από τη συχνότητα του Mega και την τηλεοπτική σειρά, Έξαψη! Ο Κωνσταντίνος Κάππας έδωσε τη νέα του συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα της τηλεόρασης αλλά και την ανάγκη του κοινού για περισσότερη μυθοπλασία...

-Σε παρακολουθούμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά "Εξαψη".

Αυτή η σειρά είναι μια ευτυχής συγκυρία, από σκηνοθετική άποψη, από θέμα παραγωγής, με προσοχή στη φωτογραφία, στο σενάριο, βρισκόμαστε αρκετά επεισόδια μπροστά, κι έτσι μπορείς να επεξεργαστείς τον ρόλο σου καλύτερα. Έχω άξιους συναδέλφους, που είναι άνθρωποι του θεάτρου, ηθοποιοί με γερές βάσεις και φίλοι, κι αυτό είναι ωραίο, να δουλεύεις δηλαδή στην τηλεόραση μ' αυτόν τον τρόπο, γιατί η ίδια η τηλεόραση έχει "σκοτώσει" τη μυθοπλασία. Όταν βλέπεις ότι έχει ξεκινήσει αυτό με τα ριάλιτι, που σαρώνουν την Prime Time ζώνη, δεν μένει χώρος και χρόνος για να στηριχτεί κάτι ουσιαστικό. Η μυθοπλασία για να στηριχθεί με σωστό τρόπο, πρέπει να υπάρχουν χρήματα από πίσω και κανείς δεν θα βάλει χρήματα όταν ξέρει πως δεν θα υπάρχει τηλεθέαση, κι αυτό το εγχείρημα είναι δύσκολο.


-Θεωρείς ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουν από θέατρο, ξέρουν καλύτερα την τέχνη της υποκριτικής;

Είναι ηθοποιοί που πατάνε σε γερές βάσεις, δεν είναι σαν κάποιον που δεν έχει παίξει τίποτα και ξαφνικά θα κάνει έναν σπουδαίο ρόλο.

-Παρατηρούμε ότι τώρα ανατίθενται ευκολότερα ρόλοι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν την τέχνη της υποκριτικής, όπως παίκτες από ριάλιτι τηλεπαιχνίδια.

Ναι, απλώς όταν υπάρχει πολύς χρόνος και σκηνοθεσία καλή, ο καθένας μπορεί να
παίξει μ' ένα τρόπο ή όταν δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον ρόλο. Όταν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, κάποιος που δεν έχει εφόδια, φαίνεται. Χρειάζονται καλές βάσεις, στέρεες, ένα καλό υλικό, δουλεμένο, για να βγει αυτό προς τα έξω...

-Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές σειρές που έχουν κάνει τη διαφορά και σημειώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης...

Έχουν καταπληκτικό σενάριο, μια σκηνοθεσία προσεγμένη, φρέσκα και ταλαντούχα παιδιά, καλά κοστούμια, ωραία μουσική, υπάρχει προσοχή σε πολλά πράγματα. Γενικά, όταν πέφτει το επίπεδο της δουλειάς, πέφτουν και οι μισθοί, κι όταν πέφτουν οι μισθοί, αναγκαστικά, κάποιος άνθρωπος που είναι χρόνια στο θέατρο, κι έχει κάνει κάποια πράγματα και στην τηλεόραση, δεν μπορεί να πάει να δουλέψει για πενταροδεκάρες. Οπότε, αναγκαστικά, το επίπεδο του σίριαλ κι αυτού που θα παρουσιαστεί, θα είναι χαμηλότερο, δηλαδή, έτερον εκάτερον. Όταν υπάρχει ένα καλό σενάριο, όση προσοχή δίνεις στο καστ, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να πάει κάτι καλά ή τουλάχιστον να μη φαίνεται ότι κοροϊδεύεις. Δε λέω ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται κοροϊδεύουν, αλλά είναι μια περίεργη φάση η τηλεόραση, δεν είναι κάτι απλό.


-Η τηλεόραση είναι πλέον και λύση ανάγκης, καθώς τα θέατρα είναι κλειστά;

Πολλοί ηθοποιοί ξεχωρίζουν την τέχνη του θεάτρου από εκείνη της τηλεόρασης, αλλά η ανάγκη του βιοπορισμού... Όλοι ασχολούνται με την τηλεόραση, όλοι θέλουν να κάνουν, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved