Γιάννης Στάνκογλου: «Προσπαθώ να είμαι μπαμπάς φίλος. Αφήνω τη μαμά να είναι αυστηρή»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Προσπαθώ να είμαι μπαμπάς φίλος. Αφήνω τη μαμά να είναι αυστηρή»

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς και επιτυχημένους ηθοποιούς αλλά και ένας καταπληκτικός μπαμπάς.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για τα παιδιά του, για το αν είναι αυστηρός, ενώ αναφέρθηκε και στη σύζυγό του -η οποία είναι σκηνοθέτρια- και αν πρόκειται να συνεργαστούν σύντομα.

Πάμε στον μπαμπά Γιάννη Στάνκογλου της 11χρονης Φοίβης και του 6χρονου Φίλιππου...

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα. Πολλές φορές αλληλοσυμπληρωνόμαστε κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Έχω αρχίσει να ζητάω βοήθεια από την κόρη μου στα ηλεκτρονικά. Μπαίνει στον λογαριασμό μου η Φοίβη και μου ποστάρει πράγματα. Άλλα πράγματα δίνω εγώ κι άλλα δίνουν τα παιδιά. Αυτοί είναι ο κύκλος της ζωής.

Είσαι αυστηρός μπαμπάς ή περισσότερο αυτό που λέμε φίλος με τα παιδιά;

Προσπαθώ να είμαι μπαμπάς φίλος. Αφήνω τη μαμά να είναι αυστηρή. Όταν δω, όμως, ότι αρχίζει η υπερβολή, θα κάνω ό,τι μπορώ για να καταλάβουν ότι η ελευθερία δεν είναι κάτι για να γκρεμίσει τον κόσμο. Η ελευθερία είναι να έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνείς σωστά, να δίνεις και να παίρνεις αγάπη.

Ποια χαρακτηριστικά σου θα ήθελες να πάρουν τα παιδιά και ποια της συζύγου σου Αλίκης Δανέζη Κνούτσεν;

Αυτό που θα ήθελα να πάρουν από μένα είναι ο ενθουσιασμός μου. Βουτάω στα βαθιά από μικρό παιδί, δεν κρατάω πολλά πράγματα, προσπαθώ να είμαι υ εαυτοί μου. Λυτά εύχομαι να πάρουν από μένα. Από την Αλίκη θα ήθελα να πάρουν τα πάντα, την επιμονή της και την αγάπη της για τα πράγματα.

Ενώ φαίνεσαι απόμακρος, όταν σε γνωρίζει κάποιος καταλαβαίνει πως είσαι πολύ ζεστός άνθρωπος και ότι κρατάς την παιδικότητα σου. Πόσο «σχεδόν ενήλικας» αισθάνεσαι;

Πράγματι. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό κάποιος να κρατάει την παιδικότητα του. Δεν μπορώ να κάνω παρέα, να κάτσω σε έναν καναπέ ή ένα τραπέζι να φάω με κάποιον που δεν κουβαλάει αθωότητα ή παιδικότητα - το θεωρώ βαρετό. Τι νόημα έχει να είσαι σοφοί, πετυχημένος ή καλός, αν δεν ενθουσιάζεσαι με τα απλά πράγματα; Προσωπικά, μπορεί να αντιδράσω με το ένστικτο μου, μου αρέσουν τα παιχνίδια, παίζω όσο μπορώ, θα βγω έξω και αν δω κάποιον να κρατάει μια μπάλα, θα παίξω μαζί του ποδόσφαιρο. Θα την κάνω την τρέλα μου. Είναι κάτι που με απελευθερώνει. Όσο μεγαλώνουμε, δε, την παιδικότητα μας ψάχνουμε, γιατί αυτή θυμόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα όπως τα κάναμε μικρότεροι, να θυμηθούμε πω5 ερωτευόμασταν, πώς φλερτάραμε...

Με τη σύζυγο σου, που είναι σκηνοθέτρια, σκοπεύετε να συνεργαστείτε σύντομα;

Έχουμε κάνει πολλές δουλειές μαζί και μπορεί στο μέλλον να ξανασυνεργαστούμε. Θέλουμε πολύ. Αλλά βλέπεις πως είναι τα πράγματα και πόσο πλήττεται η Τέχνη..., είπε στο ΟΚ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved