Ξέσπασε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης: «Περιμένω να με καλέσει ο Εισαγγελέας να τα πω και εγγράφως»
Showbiz

Ξέσπασε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης: «Περιμένω να με καλέσει ο Εισαγγελέας να τα πω και εγγράφως»

«Χείμαρρος» ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης στο Πρωινό σχετικά με τις καταγγελίες της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον χώρο του θεάματος.

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης είπε: «Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και φοβόμαστε να τα πούμε. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει και για πράγματα που υπήρξα μάρτυράς μαρτύρων.

Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μη μπορούμε να μιλήσουμε γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας. Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Το ξέρετε καλά εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει και έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει» είπε μιλώντας στην κάμερα.

Αν βγούμε και τους φωτογραφίσουμε τους δίνουμε βήμα και πάτημα να μηχανεύονται σχέδιο διαφυγής».

Και πρόσθεσε: «Έχω υπάρξει κι εγώ όχι θύμα γιατί δεν το επέτρεψα. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες, μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν και ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Νιώθουν τόση λαγνεία για την άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματα που γίνεται αρρώστια. Αυτή την αρρώστια την έζησα. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται. Πρέπει να είμαι μόνο βιαζόμενος, ή θύμα, ή μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού.

Δεν με καλύπτει το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί δεν επέτρεψα να προχωρήσει στη σεξουαλική κακοποίηση. Θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Γιατί όταν δεν ενδώσεις στην αρρώστια τους για σεξουαλική κακοποίηση, αρχίζει μετά ένα σχέδιο της ολικής εξόντωσής σου. Και δε μιλάω μόνο για μένα, αλλά και για νέα παιδιά που μπήκαν στο θέατρο. Είναι μια βαθιά του ανάγκη από τη στιγμή που δεν ενέδωσες ή δε σιώπησε, να υπάρξει μια ολική εξόντωση…

Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος. Όταν με πήρε συνεργάτιδά σας, της είπα πως πρώτα θέλω να πάω να τα πω στον Εισαγγελέα ενόρκως και εγγράφως. Και για αυτούς που ακούμε τώρα, κάποιους και έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη και έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους απέναντι μου. Και εγώ τους έκλεισα τις πόρτες όταν με πήραν δεύτερη φορά που ήμουν αναγνωρίσιμος. Γιατί αυτό πούλαγαν. Τους είπα να μην τολμήσουν να ασχοληθούν ξανά μαζί μου. Υπάρχει μια τρελή ευκαιρία να μην τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες.

Ήρθε η ώρα να νιώσουν λίγο από τον φόβο που προσπάθησαν να χαρίσουν σε όλους εμάς που βρεθήκαμε στον δρόμο τους. Ήρθε η ώρα που αυτοί που κάθε μέρα, ξυπνάνε και κοιμούνται, αν κοιμούνται, με τον φόβο να ακουστεί το όνομά τους, να κλειστούν στα σπίτια τους και να ντρέπονται να βλέπουν στα μάτια τον οποιονδήποτε. Είναι μια μεγάλη νίκη.

Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος και καθόλου φοβισμένος. Διότι η κόρη μου και ο γιος μου, έχουν κερδίσει. Τώρα μπορώ να τα φέρω σε ένα περιβάλλον που πιστεύω πως θα είναι ασφαλή. Διότι στα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια κανένας από αυτούς δεν θα τολμήσει να κοιτάξει γλυκά κανένα παιδί. Είτε είναι ανήλικο, είτε στη φάση που κυνηγάει τα όνειρά του. Γιατί με το που το κάνει θα γυρίσει το διπλανό του να το πει και αυτός ο άνθρωπος θα εξαφανιστεί. Είναι μεγάλη ανάγκη να χαρούμε επιτέλους.

Έρχεται η ώρα να πανηγυρίσουμε. Αυτοί που έχουν υποστεί βιασμό και έχουν βρεθεί μπροστά σε τέτοιες εικόνες να τα καταγγείλουν και εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε αντισταθεί και είμαστε χαρούμενοι που έρχεται η ώρα να γλεντήσουμε, ας λειτουργήσουμε παράλληλα μαζί με το νομοθετικό πλαίσιο και τον κύριο Μητσοτάκη. Κύριε Μητσοτάκη δώστε εντολή να σχηματιστεί ένα καινούργιο πλαίσιο, μια ανεξάρτητη αρχή με πλήρη προστασία να πηγαίνουν όλα τα θύματα και να καταγγέλλουν αυτό που έγινε. Αν μείνουμε στους νόμους που υπήρχαν σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε. Οι άνθρωποι κάνουν τους νόμους. Μόνο και μόνο για τα παιδιά μας».

Δείτε το βίντεο παρακάτω

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved