Mίλτος Πασχαλίδης: «Νιώθω σαν λιοντάρι στο κλουβί»
Showbiz

Mίλτος Πασχαλίδης: «Νιώθω σαν λιοντάρι στο κλουβί»

Mπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει ακινητοποιήσει τις πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις, ωστόσο ο αγαπητός στο κοινό Μίλτος Πασχαλίδης εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήριος.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε διαδικτυακή συναυλία στο «Σταυρό του Νότου», όπου διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, όπως ακριβώς μια κανονική συναυλία.

«Αισθάνομαι όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες: σαν λιοντάρι στο κλουβί. Ευτυχώς η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα σε εμάς τους καλλιτέχνες, κόντρα στην πανδημία και τα περιοριστικά υγειονομικά πρωτόκολλα, να λέμε τα τραγούδια μας», σχολίασε χαρακτηρίζοντας μουσικό σπίτι του τον «Σταυρό του Νότου». «Τα τελευταία δέκα-δώδεκα χρόνια τραγουδάω εκεί κάθε χειμώνα. Φέτος, επειδή τα μαγαζιά είναι κλειστά, δεν παίξαμε, αλλά δώσαμε τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά με τους φίλους που μας το ζητάνε με μια διαδικτυακή παράσταση - και η αλήθεια είναι ότι είχαμε μεγάλη λαχτάρα», είπε σχετικά με το τελευταίο του μουσικό event.

Περισσότερο λόγω της τεχνικής δυσκολίας, η απουσία κοινού είναι πρόβλημα; «Εγώ δεν το αντιμετωπίζω σαν μια κανονική συναυλία, αλλά σαν τηλεοπτική», απάντησε. «Στην τηλεόραση έχω τραγουδήσει πάρα πολλές φορές και ξέρω πώς είναι οι συνθήκες. Εννοείται ότι δεν μπορεί να γίνει παράσταση χωρίς την παρουσία κόσμου. Υπό αυτή την έννοια, είναι μια συνθήκη στην οποία εμείς θα τραγουδήσουμε κι εσείς θα μας ακούτε από το σπίτι σας». Υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με το κοινό; «Κάπως δύσκολο εκείνη την ώρα. Αλλά δεν είμαι πολύ φαν της ιδέας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας, αλλά τι να πρωτοδιαβάσω εκείνη την ώρα που θα είμαι αφοσιωμένος να τραγουδάω για τον κόσμο που θα μας βλέπει;», απάντησε. Οσο για το πώς μπορεί κανείς να αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο, εξήγησε πως πρόκειται για πολύ απλή διαδικασία. «Ο θεατής-χρήστης κάνει εγγραφή και αποστέλλεται ένας μοναδικός κωδικός μαζί με ένα Ιink. Την ώρα της συναυλίας μπαίνεις από αυτόν τον σύνδεσμο, δίνεις τον κωδικό και παρακολουθείς τη συναυλία».

Πώς βλέπει στη συνέχεια να κυλάει η τάση του Online; «Σαν τον κάβουρα, δύσκολα και -πλάγια. Πάντως, κάτι κινείται, με την έννοια ότι, αφού ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κάπως τα πράγματα δείχνουν να έχουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Ελπίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να βγούμε και να τραγουδήσουμε». Ο ίδιος τόνισε πως οι καλλιτέχνες ανήκουν σε έναν από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους στην Ελλάδα. «Ολα είναι τροφή του καλλιτέχνη, και η τροφή η κανονική και το χειροκρότημα, αλλά σε αυτήν τη φάση ο κλάδος είχε ζητήματα επιβίωσης. Η δική μου παράσταση, αλλά και των υπόλοιπων καλλιτεχνών, δεν υποκαθιστά τις αληθινές συναυλίες -τις ζωντανές, με παρουσία κοινού-, αλλά μέχρι να ξανανοίξουν οι συναυλίες καλό είναι να μη χανόμαστε, να μην ξεχνιόμαστε και να βλέπει ο ένας τον άλλον», κατέληξε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved