Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ό,τι έχω καταφέρει το κατέκτησα μόνη μου»
Showbiz

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ό,τι έχω καταφέρει το κατέκτησα μόνη μου»

Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, όχι μόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για τις απώλειες από τη ζωή της που της στοίχησαν πολύ.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στο αν έχει μάθει να στέκεται δυνατή όποτε χρειάζεται, στις εικόνες που βλέπει για το 2021 αλλά και στα επαγγελματικά της σχέδια όταν βγούμε από την καραντίνα.

Τι χρονιά ήταν για σένα το 2020;

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, από όλες τις πλευρές. Μια χρονιά με απανωτά χτυπήματα. Οι απώλειες άρχισαν από τον πρώτο μήνα του χρόνου. Τον Ιανουάριο χάνω τη γάτα μου, που τη βρήκα αδέσποτη. Αυτό πραγματικά με διέλυσε. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί αλλά ήμουν συνεχώς από πάνω της. Να την τρέχω μέσα στη νύχτα για νοσηλεία, να στέλνω μαγνητικές στη Βοστώνη, ασχολήθηκα πολύ γιατί την αγάπησα πολύ. Ήταν το πρώτο πλάσμα λοιπόν που με εγκατέλειψε το 2020. Και εκεί είπα «αυτή η χρονιά πολύ καλή δεν είναι». Λίγο καιρό πριν είχα πάει καλεσμένη στην εκπομπή της Άσης Μπήλιου και μου είχε πει: «Να είσαι προετοιμασμένη γιατί θα είναι μια χρονιά με απώλεια». Και, δυστυχώς έπεσε μέσα. Ύστερα έχασα τον μπαμπά μου. Πέθανε τη μέρα που έγινε το απόλυτο απόλυτο lockdown στη χώρα, στις 23 Μαρτίου. Οπότε ναι, ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά θεωρώ πως στάθηκα στα πόδια μου.

Έχεις μάθει να στέκεσαι και να είσαι δυνατή όποτε χρειάζεται;

Αναγκαστικά έμαθα γιατί δεν είχα στη ζωή μου στηρίγματα. Ό,τι έχω καταφέρει το κατέκτησα μόνη μου. Δεν είχα από κάπου αλλού να αντλήσω δύναμη και θεωρώ πως γενικά ο κάθε άνθρωπος μόνο από τον εαυτό του μπορεί να αντλήσει το οτιδήποτε. Οι άλλοι άντε να σου πουν μια καλή κουβέντα.

Και τι εικόνες βλέπεις για το 2021 ;

Βλέπω ανοιχτά θέατρα, γεμάτα κόσμο. Με συνωστισμό, ο ένας δίπλα στον άλλο. Βλέπω αγκαλιές και ξενύχτια με φίλους. Μόνο όμορφα πράγματα βλέπω για το 2021 και εύχομαι βαθύτατα να μη μας απογοητεύσει. Και δεν θα μας απογοητεύσει!

Τι έχεις προγραμματίσει επαγγελματικά όταν βγούμε από την καραντίνα;

Όταν, πρώτα ο θεός, ανοίξουν τα θέατρα και μας επιτρέψουν να γυρίσουμε στις δουλειές μας, έχω κανονίσει μια περιοδεία για το καλοκαίρι με το Λαμπρό διαζύγιο μου. Για τον επόμενο χειμώνα έχω ήδη τρεις θεατρικές προτάσεις και θεωρώ ότι θα κάνω και κάτι στην τηλεόραση γιατί ήδη συζητάω πράγματα. Θέλω να είμαι ενεργή και δημιουργική, αυτό έχω μάθει κι αυτό μου αρέσει.

Φαντάζομαι πως επειδή έχεις κάνει πολλή τηλεόραση -αλλά και πολύ θέατρο-, στην περίπτωση σου δεν υπήρξαν οι ταμπέλες «εμπορική - ποιοτική ηθοποιός».

Μην το λες. Ακριβών επειδή είχα κάνει πολλή τηλεόραση-με είχαν χαρακτηρίσει «τηλεοπτική ηθοποιό». Αυτό μέχρι να δώσω τα credits μου για κάποιους και να πουν: «Εντάξει, είναι καλή ηθοποιός, είναι του θεάτρου». Δυστυχώς, υπάρχει αυτή η τάση να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους κάτι που θα έπρεπε να επανεξετάσουμε και να μην είμαστε τόσο εύκολοι στο να κατηγοριοποιούμε κάποιον. Και επειδή έζησα τις καλές εποχές της τηλεόρασης μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένα ωραίο Μέσο ψυχαγωγίας. Και πολλοί συνάδελφοι είμαστε πολύ περήφανοι για τις δουλειές που έχουμε κάνει σ’ αυτήν. Προσωπικά, ποτέ δεν είδα την τηλεόραση απλά ως ένα μέσο επιβίωσης ένα πάρεργο ή πώς θα βγάλω φράγκα από αυτήν. Πάντα την έβλεπα με μεγάλη αγάπη και ίσως για αυτό και εκείνη μου φέρθηκε πολύ γενναιόδωρα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα υπάρχουν και «ξεπέτες», αλλά σε κάθε χώρο γίνονται αυτά. Ναι, συμμετείχα και σε δουλειές που ήταν «ξεπέτες», αλλά ακόμη και εκεί έδωσα τον καλύτερο εαυτό μας. Έπαιζα, για παράδειγμα, σε μια σειρά στην Κύπρο πριν από τέσσερα χρόνια που δεν ήταν με τις καλύτερες επαγγελματικές προδιαγραφές. Παρ' όλα αυτά, και εκεί έκανα ό,τι πιο επαγγελματικά από πλευράς μου, είπε στο ΟΚ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved