Θεοδωρόπουλος: «Για να παίξει ένας ηθοποιός δεν πρέπει να φάει τασάκι στο κεφάλι το 2020»
Showbiz

Θεοδωρόπουλος: «Για να παίξει ένας ηθοποιός δεν πρέπει να φάει τασάκι στο κεφάλι το 2020»

O Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου του Νέου Κόσμου και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Με αφορμή τις καταγγελίες "τσουνάμι" στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής ο γνωστός σκηνοθέτης είπε την δική του άποψη.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα ξεπερασμένα μοντέλα συ­μπεριφοράς σκηνοθετών, λίγων θέλω να πιστεύω, αλλά υπάρχουν σαν φα­ντάσματα από το παρελ­θόν. Είναι το μοντέλο του σκηνοθέτη - ηθοποιού θι­ασάρχη.

Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο και­ρό στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Έχουν κατακτηθεί πολλά πράγματα για τα αν­θρώπινα δικαιώματα και τα εργασιακά. Οι νέες γενιές έχουν μια άλλη αντίληψη.

Φυσικά και υπάρχει κατά­χρηση εξουσίας τον χώρο της τέχνης, αλλά όχι από όλους, αλίμονο. Συνηθίζουμε να μιλάμε σε συνεντεύξεις για τις παρα­στάσεις μας, για το θέατρο, για όσα μας ενδιαφέρουν και δίνουμε μια δημόσια εικόνα άλλη από την πραγ­ματική. Και την ίδια στιγμή μέσα στη δουλειά μας συ­μπεριφερόμαστε αλαζονικά και βίαια. Γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα κερδίσουμε κά­τι υπέρ της παράστασης; Ο σκηνοθέτης έχει τον ρόλο "αρχηγού" μέσα σε μια πα­ράσταση, αλλά αυτό δεν ση­μαίνει τίποτα. Για να παίξει ένας ηθοποιός δεν πρέπει να φάει τασάκι στο κεφάλι το 2020.

Είναι χρήσιμο αυτό που γί­νεται τώρα: Γιατί κάποιοι μπορεί να ξανασκεφτούν κάτι που θα ήθελαν να κά­νουν γιατί μπορεί να κιν­δυνέψουν η καριέρα και η δουλειά τους, η εικόνα τους. Ευτυχώς έχουμε και τα νομικά πλαίσια για να υπερασπιστούν όλα αυτά τα δικαιώματα», σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved