Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο συγκλονιστικός του λόγος, η αποθέωση και η μοναδική του διαδρομή
Showbiz

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο συγκλονιστικός του λόγος, η αποθέωση και η μοναδική του διαδρομή

Καμία φορά δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά αρκεί αυτά που λέει να καθρεφτίζονται στα μάτια του. Κι αυτό είναι ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, χέρι βοηθείας.

«Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η εξέλιξη συμπαρασύρει και το επάγγελμα», έχει πει ο ίδιος ο άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από το κορυφαίο «Έτερος Εγώ».

Είναι ο Σωτήρης Τσαφούλιας… τον ακούμε, τον βλέπουμε, του χαρίζουμε το πιο θερμό μας χειροκρότημα και πρόσφατα τον νιώσαμε μέσα από όλα εκείνα τα συγκλονιστικά που είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες για σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο.

Όσοι δεν γνώριζαν τον Σωτήρη Τσαφούλια μέσα από το κινηματογραφικό του έργο, τον γνώρισαν και τον χειροκρότησαν για τις δηλώσεις του.

Μέσα από έναν μονόλογο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «γροθιά στο στομάχι», κατέρριψε όλα αυτά τα: "γιατί τώρα", "καθίστε φρόνημα", "στηρίζω τα θύματα, αλλά".

Ποιος είναι όμως ο αυτοδίδακτος σκηνοθέτης που αποθεώθηκε λέγοντας κουβέντες που «χτύπησαν» απευθείας στη ψυχή;

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975. Ο κινηματογράφος ήταν η μεγάλη του αγάπη από μικρός, αλλά σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ναυτικό Δίκαιο. Έπειτα από επιτυχημένη πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν ο «Κοινός Παρονομαστής» (2014), με την οποία συμμετείχε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας βραβεία σε διάφορες κατηγορίες , ανάμεσα τους το βραβείο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Καλύτερης ταινίας και Βραβείο Κοινού.

Το σενάριο του «Κοινού Παρανομαστή» μεταφέρθηκε στο θεατρικό σανίδι από τον Didier Long (Γάλλο θεατρικό σκηνοθέτη ) και έκανε πρεμιέρα στο «Theatre de l’ Atelier» στο Παρίσι, το 2017. To «Έτερος Εγώ» ήταν η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ή οποία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απέσπασε 2 βραβεία: Το Βραβείο Κοινού «Μιχάλης Κακογιάννης» και τo Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης - Καλύτερη Ταινία.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας δημιουργός που θα σκηνοθετήσει για το Netflix και θέλει να το κάνει στη γλώσσα του. Ήδη η σειρά έχει πάρει το πράσινο φως και για τον τρίτο κύκλο, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει θα λέγεται "Νέμεσις" και καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2021.


Μάλιστα, ο σκηνοθέτης έχει αποκαλύψει πως δεν αποκλείεται να δούμε τη σειρά και στο Netflix.

"Είμαστε σε συζητήσεις αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε ευχάριστα νέα. Μπορώ να πω μόνο ότι είμαστε σε συζητήσεις για να ταξιδέψει το 'Έτερος Εγώ' στο εξωτερικό", έχει πει ο ίδιος.

Τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξε μέσα από αυτό: «Καλλιτεχνία δεν είναι να στέκεσαι στην Επίδαυρο και να τραβάς μονολόγους και να συντονίζονται οι πέτρες. Οι πέτρες και τα σανίδια δεν είναι τίποτα χωρίς τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι είμαστε σημαντικοί και κάνουμε σημαντικά και τα πράγματα γύρω μας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved