Ελένη Πετρουλάκη: Δίνει τις συμβουλές της για την αντιμετώπιση του καθημερινού άγχους
Showbiz

Ελένη Πετρουλάκη: Δίνει τις συμβουλές της για την αντιμετώπιση του καθημερινού άγχους

Στην Ελένη Πετρουλάκη αρέσει πάντα να δουλεύει πολύ και να ψάχνει περισσότερο, ώστε να καταφέρνει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό κλάδο του Fitness- Wellness, που έχει διαλέξει από παιδί. Έτσι, ένα από κείμενα της στο Instagram αυτή τη φορά αφορά το άγχος. Ποιος δεν έχει άγχος αυτή τη περίοδο; Η Ελένη Πετρουλάκη, πάντα επίκαιρη γνωρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων κα φροντίζει και για την ψυχική τους υγεία που είναι πολύ σημαντική.
Η διάσημη fitness instructor γράφει «Άγχος είναι το συναίσθημα που γεννιέται όταν κανείς αισθάνεται πιεσμένος σε κάποια φάση της ζωής του και φοβάται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση ή να ανταπεξέλθει.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αγχώδεις και ζορίζονται στην καθημερινότητά τους. Πέρα από το αρνητικό συναίσθημα που τους πνίγει, το στρες και το άγχος δημιουργούν μια σειρά από δυσλειτουργίες και ανισορροπίες στον οργανισμό με την έκκριση κορτιζόλης και αδρεναλίνης, οι ορμονες του στρες.
Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς το άγχος του; Η επιστημονική απάντηση είναι: ΝΑΙ! Χρειάζεται να φτιάξει κανείς μια νέα ρουτίνα, για να μπορέσει να ανακουφιστεί από το καθημερινό άγχος. Η καλύτερη τεχνική για τη διαχείριση του στρες...

  • Η αναπνοή


-Το πρωί που ξυπνάς, όταν είσαι ακόμα με κλειστά μάτια, πάρε 10 αργές, βαθιές αναπνοές !!!
-Μάθετε να παίρνετε βαθιές, διαφραγματικές, χαλαρωτικές αναπνοές.
Με τις βαθιές αναπνοές ενεργοποιείται το φυσιολογικό σύστημα χαλάρωσης του οργανισμού και έτσι αποβάλλεται το στρες, το άγχος και η δυσφορία.

  • Η διατροφή


-Για γερό στομάχι
Η έκφραση «αν το αντέχει το στομάχι σου» αποδεικνύεται σοφή, ότι το στρες σκοτώνει τα καλα βακτηρία που χρειάζεται το στομάχι μας για να είμαστε υγιείς. Στη συνέχεια η κακή κατάσταση του στομαχιού μας επιδεινώνει τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας αντιδρά στο στρες δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.
Διάλεξε τροφές που σταθεροποιούν τη γλυκόζη στο αίμα σου.

  • Άσκηση


-Φυσική άσκηση χαμηλής έντασης
Ακόμα και η χαμηλής έντασης φυσική άσκηση μπλοκάρει την παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους.
Από την άλλη πλευρά, η έντονη γυμναστική μετά τη δουλειά πολλές φορές παράγει επιπλέον κορτιζόλη. Χαμηλή προς μέτρια άσκηση μοιρασμένη μέσα στην ημέρα λειτουργεί καλύτερα κατά του άγχους. Ιδανικά ξεκινάμε με σύντομο περπάτημα και μέτρια άσκηση κάθε πρωί που αυξάνουμε σταδιακά σε διάρκεια. Επίσης βοηθάει να σηκωνόμαστε και να κινούμαστε πέντε λεπτά για κάθε μισή ώρα που περνάμε καθιστοί.

Δείτε την ανάρτησή της παρακάτω:

https://www.instagram.com/p/CLPWWaZrTyv
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved