Χριστιάνα Μούζουρα: «Όταν βλέπουμε εκδηλώσεις βίας, οφείλουμε να αντιδράμε»
Showbiz

Χριστιάνα Μούζουρα: «Όταν βλέπουμε εκδηλώσεις βίας, οφείλουμε να αντιδράμε»

8 λέξεις: Η Χριστιάνα Μούζουρα παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδίαιο περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα.

Η Χριστιάνα Μούζουρα μιλά για την ηρωίδα που υποδύεται στις 8 λέξεις, αναφέρεται στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και πιστεύει ότι πρέπει να αντιδράμε άμεσα σε κάθε φαινόμενο βίας και να μην το προσπερνάμε.

Τι λατρεύεις στην ηρωίδα σου και τι απεχθάνεσαι;

Λατρεύω τον αυθορμητισμό και το ήθος της. Απεχθάνομαι τη μιζέρια και την τσιγκουνιά της.

Σε στεναχωρεί ότι η σειρά ολοκληρώνει πια τον κύκλο της στην Ελλάδα;

Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Κάθε δύο ή τρεις σεζόν, ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Στεναχωριέμαι γιατί χάνω την καθημερινή επαφή με ανθρώπους που εκτιμώ, όμως κοιτώ πάντα ό,τι καινούργιο ανοίγεται μπροστά μου.

Τι ξεχωριστό θεωρείς ότι έχουν οι «8 λέξεις»;

Είναι μια σειρά πολυποίκιλη. Το χιούμορ συναντά το δράμα. Ασχολείται ουσιαστικά με τις ανθρώπινες σχέσεις μπαίνοντας ωστόσο παράλληλα στα χωράφια της πολιτικής και των media. Μπορεί να την παρακολουθήσει με το ίδιο ενδιαφέρον τόσο ένας έφηβος όσο και ένας ενήλικας.

Πώς επηρέασε ο χρόνος της πανδημίας τη ζωή σου;

Πέρασε χωρίς να το καταλάβω. Ήταν μια θλιμμένη χρονιά. Χάσαμε τη ρουτίνα μας. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι πως ο ιός συνεχίζει να υπάρχει στις ζωές μας. Η κοινωνία καταρρέει, η οικονομία καταστρέφεται, οι σχέσεις δεν είναι όπως πριν. Δεν μπορείς να αγκαλιάσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες γίνεται πολύ έντονος λόγος για τον εργασιακό εκφοβισμό. Έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο στην Κύπρο;

Έχω δεχτεί λεκτική βία σε μικρότερη ηλικία, τόσο σε θεατρική παράσταση όσο και στα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς. Επέστρεφα στο σπίτι βαθιά στεναχωρημένη, κλαίγοντας για όσα συνέβαιναν στη δουλειά και ήθελα να τα παρατήσω. Τώρα πια δεν θα το δεχόμουν. Αυτές τις ημέρες είμαι διπλά λυπημένη γιατί έμαθα ότι φίλοι από τη σχολή, που πορευόμασταν μαζί, αντιμετώπισαν σεξουαλική παρενόχληση ή ψυχολογική και λεκτική βία. Είναι πολύ στενάχωρο. Επίσης στο παρελθόν υπήρξα μάρτυρας ανάλογου περιστατικού όπου ηθοποιός δεχόταν λεκτική βία από σκηνοθέτη. Κακώς δεν πήρα θέση, όπως και κανείς άλλος από την παράσταση. Αυτό ήταν το χειρότερο. Εκείνη τη στιγμή, όμως, παγώνει το μυαλό σου και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Εύχομαι η δημοσιότητα που πήραν αυτά τα φαινόμενα να βοη-θήσει ώστε να εξυγιανθεί ο χώρος. Όταν βλέπουμε δίπλα μας εκδηλώσεις βίας, οφείλουμε να αντιδράμε και να μην το προσπερνάμε, Ας μην κουκουλώνουμε άλλο τα πράγματα. Και στην Κύπρο γίνονται πάρα πολλά και τα γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν μιλά, είπε η Χριστιάνα Μούζουρα στο 7 μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved