Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Showbiz

Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλα.

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, τον βοήθησε πολύ και τη συστήνει ανεπιφύλακτα.

Είναι εντυπωσιακό πως αποφασίσατε να μπείτε στο θέατρο στα είκοσι επτά σας μετά από ψυχοθεραπεία.

Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και τελικά το αποφάσισα. Όταν ήρθα στην Αθήνα, γράφτηκα σε έναν πολιτιστικό σύλλογο στους Αμπελόκηπους, όπου κάναμε διάφορες παραστάσεις. Μου άρεσε πολύ το θέατρο, αλλά το έβλεπα ως χόμπι. Δεν το έπαιρνα πολύ σοβαρά. Μετά το στρατό, πήγα σε ένα ΙΕΚ και ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη διαφήμιση έως ότου ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και άλλαξα ολοκληρωτικά.

Σας βοήθησε;

Απόλυτα. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα την ψυχοθεραπεία στον οποιονδήποτε άνθρωπο. Εγώ έκανα επί δυόμισι χρόνια. Η τέταρτη-πέμπτη φορά που επισκέπτεσαι το γιατρό είναι κομβική. Αν αντέξεις και συνεχίσεις, μόνο όφελος θα έχεις στη ζωή σου. Η ψυχοθεραπεία με έμαθε να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, τις δυνάμεις μου, να κατανοήσω το χαρακτήρα μου, αλλά και να βγω λίγο έξω από το εγώ μου, να με δω ως τρίτο πρόσωπο και να κάνω έτσι την αυτοκριτική μου.

Βιώσατε ποτέ εργασιακό εκφοβισμό, λεκτική ή σωματική βία;

Σωματική βία δεν έχω αντιμετωπίσει σε καμία περίπτωση. Όποιος ηθοποιός όμως ισχυρίζεται ότι δεν έχει δεχτεί λεκτική βία λέει ψέματα. Υπάρχουν στιγμές στην καριέρα όλων μας που θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με κάποιο σκηνοθέτη γιατί δεν μας συμπαθεί, δεν μας πιστεύει ή δεν τον πιστεύουμε. Σίγουρα όμως δεν μου συνέβη σε τέτοιο βαθμό ώστε να πω ότι αυτό τον άνθρωπο θα τον καταγγείλω. Μπορεί ενίοτε να ξεπερνούσαν κάποια όρια, αλλά μετά μαζευόταν η κατάσταση. Σε ποια δουλειά δεν υπάρχει λεκτική βία; Στην οικοδομή; Στη διαφήμιση; Στη δημοσιογραφία; Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα. Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό σύντομα, είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στο 7 μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved