Σοφία Μανωλάκου: «Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία. Με περιφρονούσε, κορόιδευε, μπροστά σε συναδέλφους»
Showbiz

Σοφία Μανωλάκου: «Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία. Με περιφρονούσε, κορόιδευε, μπροστά σε συναδέλφους»

Η Σοφία Μανωλάκου, είναι ένα λαμπερό και ταλαντούχο κορίτσι που φέτος μπήκε στη ζωή μας τηλεοπτικά μέσα από την «Έξαψη» του Mega.

Ξεκίνησε το ταξίδι της ζωής της με στόχους και όνειρα και κατάφερε σημαντικά βήματα στον χώρο του θεάτρου. Ήρεμη δύναμη, διακριτική και ευγενική η Σοφία Μανωλάκου μιλά για την συνεργασία της στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Έξαψη» που κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00 καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ίδια νιώθει τυχερή ειδικά αυτή τη περίοδο «νιώθω πολύ τυχερή, όχι μόνο γιατί δουλεύω σε μία περίοδο που είναι δύσκολη (λόγω κοροναιού... λόγω κλειστών θεάτρων) αλλά επίσης επειδή είμαι μέρος της συγκεκριμένης δουλειάς... έχει εξαιρετικούς συντελεστές πίσω και μπροστά από τις κάμερες Προσπαθώ να απολαύσω όσο περισσότερο αυτή την συνεργασία» εξηγεί στην on time και τη Σπυριδούλα Τριάντου.
Πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι λόγω σεναρίου;

«Την Βίκυ την αγάπησα από τις πρώτες σκηνές που μου έδωσαν στο δοκιμαστικό. Ήξερα ότι για 20 επεισόδια θα είμαι σε κώμα. Η δουλειά του ηθοποιού είναι τόσο εύκολη όσο εμείς της επιτρέπουμε. Όσο πιο "ανοιχτός" και "διαθέσιμος" είναι ο ηθοποιός τόσο πιο εύκολα θα ενσαρκώσει έναν ρόλο... Με τις οδηγίες του σκηνοθέτη μας Βασίλη Τσελεμέγκου όλα κυλάνε όμορφα» και προσθέτει πως «Η σεναριογράφος της σειράς Τίνα Καμπίτση έχει καταφέρει δεξιοτεχνικά να παντρέψει το ερωτικό στοιχείο με το αστυνομικό...

Η "Έξαψη" τα συνδυάζει όλα. Έρωτα, πάθη, μυστήριο, δολοφονίες... αιφνιδιάζει το κοινό συνέχεια». Η επαφή της με το θέατρο ξεκίνησε στην παιδική της ηλικία «ήμουν 7 ετών όταν η μητέρα μου με έγραψε σε ένα θεατρικό εργαστήρι. Αλλά τις μεγάλες αγάπες για να τις διεκδικήσεις πρέπει να νιώθεις και έτοιμος για να το κάνεις. Είπα στα 17 μου να δώσω πανελλήνιες και να περάσω σε μία συμβατική σχολή αλλά η καρδιά μου είχε άλλα σχέδια. Στο 3ο έτος του οικονομικού Έδωσα εξετάσεις υποκριτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και μόλις πέρασα εγκατέλειψα το οικονομικό... είναι η μόνη εγκατάλειψη στη ζωή μου που δεν μετάνιωσα». Μέσα σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό χώρο, πως επιβιώνει μια όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός; «Όπως επιβιώνουν όλοι οι ηθοποιοί, δύσκολα! Ούτως ή άλλως το επάγγελμα του ηθοποιού από μόνο του έχει την ανασφάλεια ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα ψάχνεις για δουλειά...αλλά και η ζωή από μόνη της δεν έχει ανασφάλεια; Κανείς δεν γεννιέται με οδηγό επιτυχίας ζωής. Εμείς φτιάχνουμε τη ζωή μας ανάλογα με το πως την αντιλαμβανόμαστε. Οπότε θα σου πώ ότι η επιβίωση του ηθοποιού είναι δύσκολη, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν δίνω σημασία στις δυσκολίες, αλλά στη χαρά που μου δίνει αυτό που κάνω... Όσο για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια δεν έχω αντιληφθεί ανταγωνισμό. ίσως γιατί εγώ δεν είμαι ανταγωνιστική.


Οι αποκαλύψεις – καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση τη γεμίζουν αισιοδοξία πως θα «καθαρίσει» ο χώρος και σύντομα «Νιώθω ότι ήδη από το 2020 , με όσα συνέβησαν με τον κοροναιό, έχει αρχίσει η περίοδος πλυσίματος του κόσμου. Αρχίσαμε να εκτιμάμε την αγκαλιά, που τόσα χρόνια την είχαμε δεδομένη και δεν της δίναμε αξία. Εκτιμήσαμε τους δικούς μας ανθρώπους που δεν μπορούμε ακόμα και τώρα να τους δούμε... Νομίζω είναι η χρονιά της επανεκκίνησης καιρός για επανεξέταση. Καιρός ήταν από κάποιον χώρο να ξεκινήσει η δημοσιοποίηση τέτοιων φαινομένων και να αποτελέσουν παράδειγμα...ελπίζω από εδώ και πέρα να δρουν το θάρρος και άνθρωποι που δεν εκτίθενται στα μέσα να βγουν και να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά».

Η Σοφία Μανωλάκου περιγράφει το δικό της δυσάρεστο περιστατικό στον χώρο του θεάτρου: «Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία και μάλιστα από γυναίκα. Με περιφρονούσε, με κορόιδευε μπροστά σε συναδέλφους μειώνοντάς με μόνο και μόνο για να κάνει χιούμορ και να φανεί έξυπνη στους άλλους. Υπήρχαν φορές που δεν έβγαινα από το καμαρίνι μόνο και μόνο για να μην την συναντήσω εκτός σκηνής. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα έβαλα με τον εαυτό μου. Πίστεψα πως εγώ φταίω που με κοροϊδεύει. Μου πήρε αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν το είχα εγώ αλλά εκείνη» παραδέχεται.

Η ψυχοθεραπεία τη βοήθησε σε πολλούς τομείς.

«Έκανα περίπου δυο χρόνια... είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Το να ανακαλύπτεις και να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου σε κάνει να τον αγαπήσεις περισσότερο... αν είσαι καλά μέσα σου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα στη ζωή... αν κάναμε προσωπική ανάπτυξη από παιδιά ολόκληρη η κοινωνία μας θα ήταν πολύ διαφορετική», λέει.
Με τον σύντροφό της επίσης ηθοποιό Σπύρο Σπαντίδα είναι μαζί δώδεκα χρόνια. Σκέφτεται τη δημιουργία οικογένειας; «Η αλήθεια είναι πως όχι με την παραδοσιακή έννοια. Ούτως ή άλλως νιώθουμε σαν οικογένεια», ολοκληρώνει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved