Ενώπιον της ανακρίτριας ο Λιγνάδης! Οι καταθέσεις που τον «καίνε»
Showbiz

Ενώπιον της ανακρίτριας ο Λιγνάδης! Οι καταθέσεις που τον «καίνε»

Μετά τη χθεσινή σύλληψή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης επρόκειτο σήμερα να περάσει, όπως συνηθίζεται το κατώφλι της ανακρίτριας, μετά τις καταθέσεις που τον ενοχοποιούν. 

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για την κατηγορία του κατά συρροή βιασμού τον οδηγεί σήμερα ενώπιον της 19ης ανακρίτριας που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση η οποία έχει φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο της τέχνης και του θεάτρου.

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, εργάζονταν κάτω από άκρα μυστικότητα και αδιάκοπα τα τελευταία 24ωρα για να συλλέξουν αποδεικτικό υλικό και κάπως έτσι οδηγήθηκαν στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία που σχηματίστηκε πέρασε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Χθες αργά το μεσημέρι, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλεται σωρηδόν, μετέβη με δική του βούληση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Εκεί, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας, ζήτησαν να έρθουν σε επαφή με αξιωματικό της αστυνομίας και να ενημερωθούν σχετικά με τη φημολογία για ένταλμα σύλληψης του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι δυο τους παρέμειναν στη ΓΑΔΑ για περίπου μισή ώρα όμως, αποχώρησαν καθώς τους πληροφόρησαν ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ούτε υπήρχε ενημέρωση από την Δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε πως λίγες ώρες πριν ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε δηλώσει στο Open TV...

«Αν είμαι επικίνδυνος ή όχι άνθρωπος, είτε στη δουλειά μου είτε στη ζωή μου, αυτό νομίζω θα το αποφασίσουν άλλα θεσμικά όργανα. Αυτό λέει το κράτος δικαίου. Αυτό αποφασίζεται, δεν προαποφασίζεται».

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα. ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά: «Τι εννοείτε; Aν έχω εγκληθεί από το λαϊκό αίσθημα; Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου. Δεν έχω τίποτα τέτοιο (εννοώντας ότι δεν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα). Αν εγκληθώ για κάτι, η επικινδυνότητα κάποιου ανθρώπου δεν κρίνεται από λαϊκά δικαστήρια, δεν κρίνεται από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Κρίνεται θεσμικά».

Οι καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη

Όλο το παραπάνω σκηνικό τελικά άλλαξε όταν η εισαγγελία της Αθήνας συγκέντρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μαρτυρικές καταθέσεις που κατέστησαν αναπόφευκτη την άσκηση δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Η καθοριστική κατάθεση, ήταν αυτή ενός εκ των φερόμενων ως θυμάτων του σκηνοθέτη, πρόσωπο το οποίο υποδείχθηκε από τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο. Ο τελευταίος είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, υποστήριξε ότι τον γνώρισε σε ηλικία 15 ετών, περιγράφοντας σκληρά περιστατικά.

Αν και τα καταγγελλόμενα αδικήματα στην συγκεκριμένη μήνυση είχαν παραγραφεί, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος φέρεται να υπέδειξε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, το οποίου η υπόθεση δεν είχε παραγραφεί. Αυτό ήταν και το πρόσωπο - κλειδί που κατέθεσε την μαρτυρία του στις εισαγγελικές Αρχές. Μάλιστα, η δικηγόρος του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, Μαρία Κουρτέση είχε κάνει γνωστό ότι υπάρχουν δύο ακόμη μαρτυρίες προσώπων, εκ των οποίων το ένα υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, με τα περιστατικά να τοποθετούνται μεταξύ 2014 -2017.

Η δεύτερη κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, δόθηκε από 40χρονη γυναίκα, που φέρεται να κινούνταν στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και να γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις. Τέλος, η τρίτη κατάθεση που «έδεσε» τον φάκελο σε βάρος του κ. Λιγνάδη ήρθε από μάρτυρα - φιλικό πρόσωπο του δεύτερου ανθρώπου που έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταγγέλθηκε για βιασμό 14χρονου, που έχει τελεστεί, σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως κακούργημα δεν έχει παραγραφεί.

Τι λέει ο δικηγόρος του Λιγνάδη

Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων εξετάζοντας του μάρτυρες και απήγγειλαν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

O δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε τις πρώτες του τηλεοπτικές δηλώσεις μετά τη σύλληψη του πελάτη του...

«Μόλις εξεδόθη το ένταλμα συλλήψεως, ενημερωθήκαμε και προσήλθε αυτοβούλως, δεν είχε κανένα θέμα, ούτε να κρυφτεί, ούτε να διαφύγει. Θα λάβουμε την δικογραφία, θα μελετήσουμε τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα θα έρθουν με την απολογία», είπε αρχικά.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε...

«Δεν θέλω να περάσω σε λεπτομέρειες, όμως γνωρίζω πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για βιασμό. Όλες αυτές τις ημέρες ο ίδιος βρισκόταν εδώ στην Αθήνα, δεν ισχύουν οι φήμες που ακούστηκαν».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του σκηνοθέτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved