Οικονομάκου: Δεν πάει ο νους σας πόσα κιλά έχει πάρει στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της
Showbiz

Οικονομάκου: Δεν πάει ο νους σας πόσα κιλά έχει πάρει στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

H Αθηνά Οικονομάκου διανύει μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της καθώς περιμένει τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της με τον σύζυγό της Φίλιππο Μιχόπουλο

Η ίδια δείχνει να απολαμβάνει στον μέγιστο βαθμό αυτή την όμορφη περίοδο και δεν δείχνει να έχει καθόλου τύψεις για τα γλυκά και τα φαγητά που απολαμβάνει, παρ' όλο που η ζυγαριά την δείχνει ήδη, στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, αρκετά κιλά παραπάνω.

Η όμορφη ηθοποιός μιλάει για τη σχέση που έχει με τη ζυγαριά της αυτό το διάστημα αλλά και για τον εφιάλτη της επιλόχειας κατάθλιψης των γυναικών που όμως εκείνη δεν την άγγιξε. Και είναι αποκαλυπτική σε όσα λέει:

Πόσα κιλά έχεις βάλει μέχρι τώρα;

Πρέπει να έχω βάλει γύρω στα 7-8 κιλά. Στην πρώτη εγκυμο­σύνη είχα πάρει συνολικά 23. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στα ίδια κιλά, γιατί έχω μπροστά μου ακόμα τρεις μήνες. Στις εγκυμο­σύνες μου ο μεταβολισμός μου κάτι παθαίνει... Τρώω τη δι­πλή ποσότητα φαγητού από ό,τι συνήθως και ο οργανισμός μου ζητάει συνεχώς γλυκά, που γενικά δεν μου πολυαρέσουν, θα μπορούσα να καταλάβω ότι είμαι έγκυος ακόμα και χωρίς να κάνω το τεστ, γιατί οι διατροφικές μου συνήθειες αλλάζουν άρ­δην. Ειδικά στην πρώτη εγκυμοσύνη, θυμάμαι χαρακτηριστι­κά ότι ήμουν με φίλες μου, τη Νικόλ Παναγιώτου και τη Βάσω Λασκαράκη, διακοπές σε νησί. Και εκείνες όπου πηγαίναμε παράγγελναν φαγητό, σε σημείο που είχα αρχίσει να εκνευρί­ζομαι. Κάποια στιγμή είμαστε για ποτό και παραγγέλνουν ξανά φαγητό. Έρχονται τα πιάτα και αρχίζω να τις ειρωνεύομαι. Να τρώω και να τις ειρωνεύομαι. Στο τέλος καταλήξαμε να έχω φάει δυο πιάτα παστουρμαδόπιτα και να παραγγείλω και τρί­τη. Ε, εκεί καταλάβαμε και οι τρεις ότι κάτι συμβαίνει... Το καλό είναι ότι τα κιλά που έβαλα τα πήρα ομοιόμορφα και ακόμα και στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης που είχα πρηστεί ολόκληρη από την κατακράτηση, κανένας δεν πίστευε άτι η ζυγαριά μου έδειχνε 23 κιλά επιπλέον.

Πόσο καιρό χρειάστηκες για να χάσεις τα 23 κιλά;

Δυο - τρεις μήνες. Ο μεταβολισμός άρχισε να λειτουργεί αμέσως και επειδή είχα επιλέξει να μην έχω βοήθεια στο σπίτι δεν προλάβαινα να φάω. Υπήρχαν μέρες που μπορεί να ξυπνούσα στις 6 το πρωί και να έφτανε 4 το απόγευμα για να φτιάξω ένα τοστ να φάω. Ούτε νερό δεν προλάβαινα να πιώ! Όσες γυναί­κες φροντίζουν μόνες τους τα μωράκια τους ξέρουν ότι αυτό που λέω δεν έχει καμία δόση υπερβολής. Έτσι, στις 40 μέρες έφυγαν τα πρώτα 16-17 κιλά και λίγο μετά έχασα και τα υπόλοιπα που είχαν μείνει.

Είσαι μια γυναίκα που εργάζεσαι και θα μπορούσες να έχεις βοήθεια στη φροντίδα του μωρού. Γιατί επέ­λεξες να το κάνεις μόνη σου;

Επειδή είχα μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο, χωρίς η μητέρα μου να έχει βοήθεια για εμένα και τον αδελφό μου, πίστευα και εγώ ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω με τον ίδιο τρόπο και ότι δεν θα χρειαστώ βοήθεια. Σαν να είχα βάλει ένα ανόητο προσωπι­κό στοίχημα. Τώρα που έχει περάσει καιρός και το βλέπω από απόσταση θεωρώ ότι ήταν λάθος μου να μη ζητήσω βοήθεια. Ζορίστηκα πάρα πολύ, ενώ θα μπορούσα να είχα διευκολύνει τον εαυτό μου. Όταν πια αποφάσισα να επιστρέψω στη δουλειά όπου μοιραία θα έπρεπε κάποιος να προσέχει το μωρό όσο θα έλειπα, ήταν αργά για­τί τα μεγάλα ζόρια τα πέρασα μόνη μου. Και όλο αυτό έγινε στην περίοδο της λοχείας όπου μια γυναίκα χρειάζεται έτσι κι άλλως στήριξη.

Είχες συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης;

Σίγουρα εξαιτίας των ορμονών αλλά και της κόπωσης και της αϋπνίας δυσκολεύτηκα και ψυχολογικά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πω ότι άγγιξα τα όρια της επιλόχειου κατάθλιψης που είναι μια σοβαρή ασθένεια και χρειάζεται παρακολούθηση. Εγώ ακόμα και την περίοδο της λοχείας συνέχισα να κάνω συνεδρίες με την ψυχολόγο μου κι αυτό με βοήθησε πολύ. Το ότι ο άντρας μου δούλευε πάρα πολύ και το ότι ήμουν μόνη μου σε ένα νησί (σα τη Μύκονο) με ζόρισε. Σίγουρα κάποιες στιγμές δεν ήμουν χαρούμενη. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την αξίωση από μια γυναίκα που είναι λεχώνα και μπορεί να κοιμάται συνολικά τρεις ώρα την ημέρα, για να φροντίζει το μωράκι της, να χοροπηδάει όλη την ημέρα από τη χαρά της. Όταν νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις από την κούραση και έχοντας το βάρος την ευθύνης ενός πλάσματος που εξαρτάται μόνο από εσένα, θα υπάρξουν ώρες που και θλίψη θα νιώσεις και άγχος και τα πάντα.

Πηγή: ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved