Οικονομάκου: «Για κανένα από τα τρία πρόσωπα που ακούστηκαν δεν έπεσα από τα σύννεφα»
Showbiz

Οικονομάκου: «Για κανένα από τα τρία πρόσωπα που ακούστηκαν δεν έπεσα από τα σύννεφα»

Η Αθηνά Οικονομάκου η οποία διανύει μία πολύ όμορφη περίοδο στη ζωή της, τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, σχολιάζει με τον δικό της τρόπο τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου και αποκαλύπτει και εκείνη από την πλευρά της πολλές άγνωστες πτυχές αυτού του τόσο σοβαρού θέματος. 

Η ηθοποιός παραδέχεται ότι κατάφερε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μείνει μακριά από κακές συμπεριφορές στη δουλειά της ενώ τονίζει πως όσες φορές έτυχε να είναι μπροστά σε έντονες στιγμές, τοποθετήθηκε αναλόγως, ούσα ξεκάθαρη στις συνεργασίες της. Δείτε τι άλλο είπε στη συνέντευξή της στο ΟΚ.

Την επόμενη σεζόν θα κάνεις κάτι στην τηλεόραση;

Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσω όταν γεννήσω. Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι σε θέση τον Οκτώβριο να ξαναδούλεψω, θα εξαρτηθεί από το πώς θα νιώσω τότε...

Έχει τύχει να συνεργαστείς τηλεοπτικά ή θεατρικά με τα τρία πρώτα μεγάλα ονόματα που κατηγορήθηκαν για απρεπή συμπεριφορά;

Όχι. Και δεν ήταν θέμα τύχης μόνο. Ήταν επιλογή μου.

Όλες αυτές οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν τελευταία ήταν γνωστές στον χώρο ή έπεσες από τα σύννεφα στο άκουσμά τους;

Όπως ακριβώς για εμένα αν ρωτήσει κάποιος στον χώρο, θα του πουν τι μέρος του λόγου είμαι, το ίδιο θα συμβεί για τον οποιοδήποτε. Στον χώρο μας όλα μαθαίνονται. Όταν κάθε έξι μήνες αλλάζεις συνεργάτες, μπορείς να έχεις άποψη για τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις δουλέψει. Έτσι, λοι­πόν, για όσα άτομα έχουν γίνει καταγγελίες μέχρι τώρα γνωρίζαμε πάνω-κάτω τι συνέβαινε. Προσωπικά μου έχουν γίνει προτάσεις από ονόματα που ακούγεται ότι είχαν τέτοιου είδους συμπεριφορές και είχα αρνηθεί. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση, στάθηκα τυχερή γιατί είχα κι άλλες προτάσεις. Δεν ξέρω πώς θα είχα αντιδράσει αν δεν είχα άλλη επιλογή και είχα δύο παιδιά να ζήσω. Αυτό που λέω σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να θεωρηθεί μομφή για συναδέλφους μου που συνερ­γάστηκαν μαζί τους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ ταλαντούχοι, ανεξάρτητα από την αρρωστη­μένη συμπεριφορά που μπορεί να έχουν, η οποία χρή­ζει ιατρικής στήριξης. Για κανένα από τα τρία πρόσωπα που ακούστηκαν διάφορα δεν έπεσα από τα σύννεφα και ξέρω ότι θα βγουν στην επιφάνεια κι άλλα ονόματα.

Έχεις δεχτεί κάτι αντίστοιχο;

Σε εμένα δεν έχει τύχει κανένα τέτοιο περιστατικό. Και ακόμα και σε περιπτώσεις που κάποιος μίλησε άσχη­μα σε συνάδελφο μου, έχω παρέμβει και έχω πει: «Δεν είναι τρόπος αυτός να μιλάτε και αν επαναληφθεί δεν θα μπορέσω να συνεχίσω», γιατί θεωρώ ότι αν με έναν άνθρωπο δεν μπορείς να συνεργαστείς είναι καλύτερα να του πεις να διακόψετε παρά να του φέρεσαι άσχημα ή να τον μειώνεις. Αν κάποιος όταν έχει εξουσία θέλει να εξευτελίζει τους άλλους ας απευθυνθεί σε έναν για­τρό για να λύσει το πρόβλημά του ή ας κάτσει στο σπίτι του. Το κακό είναι ότι από τη δραματική σχολή ακό­μα θεωρείται φυσιολογικό ένας μεγάλος ηθοποιός που θαυμάζεις και εκτιμάς να σε μειώσει ή να σε υποτιμή­σει, γιατί μόνο αν υποφέρεις και πονέσεις θα μπορέσεις να αποδώσεις σωστά τον ρόλο. Αυτό για εμένα είναι μια μπούρδα, γιατί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχεις αν δουλέψεις σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί το ήθος και ο σεβασμός στον συνάδελφο!

Ο Σταμάτης Φασουλής μιλώντας σχετικά παρότρυνε τους ηθοποιούς να χαμηλώσουν τους τόνους και να καθίσουν φρόνιμα. Μια φράση που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Θεωρώ κι εγώ ότι η φράση «Καθίστε φρόνιμα» ήταν φάουλ. Ίσως να ήθελε κάτι άλλο να πει, αλλά στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να φιμώνουμε στό­ματα. Αυτό που κατά τη γνώμη μου χρειάζεται είναι να βγουν αυτοί που έχουν σοβαρές καταγγελίες να καταθέσουν. Καλό είναι όσοι μιλάνε για αξιοπρέπεια να έχουν και αξιοπρέπεια. Και το λέω αυτό γιατί ξέρω ανθρώπους που έχουν μιλήσει ενώ και οι ίδιοι έχουν φερθεί το ίδιο άσχημα σε συνεργάτες τους. Δεν μπορεί από τη μία να κατηγορείς συνάδελφό σου για λεκτική βία ενώ κι εσύ συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο στον βοηθό σκηνοθέτη ή στην κομμώ­τρια. Σε όποιον δηλαδή θεωρείς ότι έχεις την εξουσία να το κάνεις. Είναι και αυτό ίδια κατάχρηση. Λυπά­μαι πολύ που έχει στοχοποιηθεί ο χώρος του θεάτρου αλλά αυτά συμβαίνουν δυστυχώς παντού. Απλώς, στη δική μας περίπτωση είναι πιο εύκολο να βρεις βήμα να μιλήσεις και να εκτεθείς, γιατί είναι κάτι που το συνηθίζουμε. Σκοπός είναι να υπάρξει επιτέλους μια κάθαρση στην Τέχνη. Και για να γίνει αυτό πρέ­πει να βγουν στην επιφάνεια τα σοβαρά περιστατικά, ώστε να ξεδιαλύνει ο χώρος και να μην υπάρξουν στο άμεσο μέλλον αντίστοιχες συμπεριφορές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved