Κουρής: «Το τελευταίο πράγμα που με απασχόλησε στην πρώτη καραντίνα ήταν πως έκλεισε το θέατρο»
Showbiz

Κουρής: «Το τελευταίο πράγμα που με απασχόλησε στην πρώτη καραντίνα ήταν πως έκλεισε το θέατρο»

Ο Νίκος Κουρής είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ φέτος μπήκε σε ρόλο παρουσιαστή στην ΕΡΤ όπου παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι Δες & Βρες.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την περίοδο της πανδημίας και πως πέρασε την πρώτη καραντίνα, ενώ ανέφερε πόσο του λείπει το θέατρο και η επαφή με τον κόσμο.

«Το τελευταίο πράγμα που με απασχόλησε στην πρώτη καραντίνα ήταν πως έκλεισε το θέατρο. Ήταν τόσο πλατύ το φάσμα και είχα πολλά να διαχειριστώ. Θέματα σε σχέση με τους ανθρώπους που αγαπώ, σε σχέση με το παιδί μου (σ.σ. έχει έναν γιο 12 ετών), σε σχέση με τον εαυτό μου, αυτό που αποκαλούμε "ασύμμετρη απειλή”.

Πιστεύω πως τίποτα δεν μπορεί να μας σώσει παρά μόνο η προσωπική μας ευθύνη. Άμα περιμένουμε από την πολιτεία να μας πει τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε χαμένοι. Πρέπει ο καθένας από εμάς να πάρει την ευθύνη του εαυτού του.

Πέρασα πολύ χρόνο με τον εαυτό μου, είδα πολλές ταινίες και σειρές, διάβασα, ησύχασα. Επαναπροσδιορίστηκα, αναμετρήθηκα με καταστάσεις και ανακάλυψα και ταλέντα που είχα. Όπως το να μαγειρεύω. Νομίζω ότι οπό την κρίση θα βγει πιο έξυπνος αυτός που θα σταματήσει να γκρινιάζει γι’ αυτά που του συμβαίνουν. Έχουμε συνηθίσει να κουτσομπολεύουμε τα προβλήματα που έχουμε και δεν μπαίνουμε στη λύση. Το ακραίο, γιατί ακραίο είναι αυτό που ζούμε, βρίσκεται εκεί για να σε μάθει κάτι.

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη βολική μας συνήθεια κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Στον βαθμό βέβαια που έχουμε την υγεία μας. Όλα θα επανέλθουν. Και το θέατρο θα ανοίξει, αλλά το θέμα δεν είναι αν θα ανοίξει, αλλά τι διάθεση θα έχει ο κόσμος. Μου λείπει το θέατρο, ο κόσμος, οι αγκαλιές, τα αγγίγματα, οι αντιδράσεις στον δρόμο, με ενοχλεί που όταν πάμε να πλησιάσουμε κάποιον, αποτραβιόμαστε», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved