Μαρία Κηλαηδόνη: «Δεν φοβάμαι τη σύγκριση με τον Λουκιανό»
Showbiz

Μαρία Κηλαηδόνη: «Δεν φοβάμαι τη σύγκριση με τον Λουκιανό»

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει χωρίς το «φτωχό και μόνο καουμπόι», Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και η κόρη του, Μαρία, ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με τον πατέρα της, αυτόν της μουσικής.

Με ένα τρυφερό video clip για το τραγούδι «λ», η Μαρία Κηλαηδόνη αποτυπώνει το δικό της, προσωπικό «αντίο» στον πατέρα της.

Η Μαρία Κηλαηδόνη βρέθηκε, πριν καν... σαραντίσει, μωρό, στην πρώτη συναυλία του πατέρα της, στον Λυκαβηττό. Η μητέρα της, η ηθοποιός Αννα Βαγενά, την είχε μαζί της και τη θήλαζε στις κερκίδες του υπαίθριου θεάτρου. Σήμερα, ο γιος της, Λουκιανός, τρελαίνεται με το τραγούδι του παππού του, «Τζιν, τζιν, τζιν».

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το άλμπουμ της, «Ροζ», από τη Walnut Entertainement. Το τραγούδι «λ» για τη Μαρία Κηλαηδόνη «είναι ίσως το πιο συναισθηματικό τραγούδι που έχω γράψει. Το έγραψα ένα χρόνο αφού είχε φύγει ο Λουκιανός. Θέλοντας με κάποιον τρόπο να του μιλήσω για όσα ένιωθα».

-Οι επιρροές σας από ποιο είδος μουσικής προέρχονται;

«Είμαι μια τραγουδοποιός με επιρροές κυρίως από την αμερικανική country και blues σκηνή. Ωστόσο, είναι εμφανής και η επιρροή του πατέρα μου, Λουκιανού».

-Ποια δύναμη σας οδήγησε στη μουσική;

«Η μουσική ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη, απλώς άργησα να το παραδεχτώ στον εαυτό μου και στους ανθρώπους γύρω μου. Υπήρχε, σαφώς, πάντα ο φόβος της σύγκρισης με τον πατέρα μου. Χαίρομαι, όμως, που τελικά πήρα αυτήν την απόφαση και αυτός ο φόβος δεν στάθηκε τροχοπέδη στα όνειρα μου».

-Πώς επιλέγετε την ονομασία των άλμπουμ σας;

«Πολλές φορές μια μελωδία "παραπέμπει" σε κάποιο χρώμα. Τα ονόματα-χρώματα που έχουν τα δύο άλμπουμ είναι η αίσθηση που ένιωσα όταν τα άκουσα ολοκληρωμένα. Έτσι, ο πρώτος μου δίσκος ήταν "Τιρκουάζ" και ο δεύτερος "Ροζ"».

-Με το κομμάτι «λ» και το καινούργιο video clip, μοιράζεστε προσωπικές στιγμές σας;

Το video clip του "λ" αποτελείται από αποσπάσματα βίντεο της οικογένειας μας. Είναι ένα κολάζ όμορφων αναμνήσεων, που θέλησα να μοιραστώ με τον κόσμο, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να δουν όλοι τι γλυκός και καλός πατέρας ήταν ο Λουκιανός».

-Στην τετράχρονη απουσία του, τι σας λείπει περισσότερο;

«Οι ωραίες συζητήσεις που κάναμε παρέα. Το χιούμορ του και χίλια ακόμη πράγματα».

-Πώς θα τον περιγράφατε ως πατέρα;

«Ήταν πολύ τρυφερός, υποστηρικτικός και δοτικός. Είχε μια πολύ καλή ισορροπία στο ρόλο του. Όσο πρέπει φίλος μας και όσο πρέπει πατέρας μας».

-Τι κρατάτε από τις συμβουλές του;

«Να επικεντρώνω την προσοχή μου στη δουλειά μου και να μην αναλώνομαι σε όλα τα υπόλοιπα. Όσον αφορά τη ζωή μας, μας συμβούλευε -και αυτός και η μητέρα μου- να ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε. Να ορίσουμε δηλαδή, εμείς τη ζωή μας», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved