Mυρτώ Αλικάκη: «Προσπαθώ να μην κάνω μαύρες σκέψεις»
Showbiz

Mυρτώ Αλικάκη: «Προσπαθώ να μην κάνω μαύρες σκέψεις»

Η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε για το πώς την βρήκε το δεύτερο lockdown.

Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία εκείνη την περίοδο ετοιμαζόταν να κάνει πρεμιέρα στον «Θεό της Σφαγής», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στο θέατρο «Αθηνά», αναφέρθηκε επίσης στην επόμενη μέρα του θεάτρου και σε όσα μάθαμε από την κρίση.

«Όταν μας το ανακοίνωσαν θα έλεγα ότι το πήρα πολύ ψύχραιμα. Το προαισθανόμουν, το περίμενα να συμβεί.

Πώς βιώνω το lockdown;

Με στωικότητα, αρκετά συνειδητά, προσπαθώ να μην κάνω μαύρες σκέψεις, άσχετα αν είναι και μέρες που λυγίζω και με εκνευρίζει το γεγονός ότι δεν μπορώ να βγω πουθενά έξω και τα βράδια αναγκαστικά πρέπει να είμαστε όλοι κλεισμένοι στο σπίτι μας. Από την άλλη, πρώτη φορά βρέθηκα με τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου και αυτό μου έδωσε και μια ανάσα, μια ευκαιρία ανασυγκρότησης. Σε γενικές γραμμές είμαι καλά, αλλά θέλω να τελειώσει. Τι θα συμβεί την επόμενη μέρα στο θέατρο; Ο κόσμος έχει αποδείξει πως κάθε φορά που χαλαρώνουν τα μέτρα, έχει τρομερή ανάγκη να κινηθεί και να βγει. Θα αναζητήσει να κάνει όλα όσα έχει στερηθεί προηγουμένως. Πρέπει επίσης να πούμε ότι το θέατρο είναι, όπως αποδείχτηκε, το πιο ασφαλές μέρος.

Τι μάθαμε από την κρίση;

Πιστεύω πως πολλά περισσότερα μαθαίνουμε από τις δυσκολίες, παρά από τις ευκολίες. Για τον καθένα είναι ξεχωριστό το μάθημα. Ίσως καταλάβαμε τη σημασία του αυτονόητου. Πως δεν είναι κάθε μέρα γιορτή, πως πρέπει να μάθουμε να είμαστε καλά και να αντέχουμε τον εαυτό μας. Αυτά φυσικά αν δεν έχεις βιοποριστικό πρόβλημα, γιατί καταλαβαίνω ότι εκεί θα υπάρξει ιδιαίτερο ζόρι.

Εγώ ευτυχώς οικονομικά δεν ζορίζομαι ιδιαίτερα, γιατί είχα προνοήσει το τελευταίο διάστημα. Αλλά πιστεύω ότι με όλα αυτά που ζούμε, ειδικά εμείς οι Δυτικοί που είμαστε πιο καλομαθημένοι, μαθαίνουμε πως δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα για την ευτυχία. Και μαθαίνουμε επίσης να μην είμαστε εγωιστές και αχάριστοι», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved