Δημήτρης Μοθωναίος: «Ελπίζω ότι αυτή η παύση θα φέρει κάτι καινούριο στον χώρο μας»
Showbiz

Δημήτρης Μοθωναίος: «Ελπίζω ότι αυτή η παύση θα φέρει κάτι καινούριο στον χώρο μας»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις όπως η «Μεγάλη Χίμαιρα» και ο «Πέερ Γκυντ».

Ταυτόχρονα είναι αρκετά mainstream, έχοντας πάντα την αίσθηση του μέτρου.

«Η κρίση παγκοσμίως για τους ηθοποιούς δεν είναι μια καλή περίοδος, δεν έπληξε μόνο εμάς. Ήρθα σε επαφή με το θέατρο φέτος κάνοντας live streaming τη "Μεγάλη Χίμαιρα". Τρεις παραστάσεις παίζαμε και ταυτόχρονα μεταδιδόταν. Από την άλλη, είμαι προσαρμοστικός άνθρωπος, μου αρέσουν οι προκλήσεις, μου αρέσει το καινούριο, οπότε ανταποκρίθηκα σε αυτό. Και επειδή ήταν Ιive είχε πολύ θερμή ανταπόκριση.

Οι άνθρωποι δεν είχαν την αίσθηση ότι έβλεπαν κάτι μαγνητοσκοπημένο. Σαφώς όμως, η ζωντανή επαφή, αυτή η ιεροτελεστία μεταξύ ηθοποιών και κοινού, δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Νομίζω ότι του χρόνου θα επέλθει η κανονικότητα προς το τέλος της χρονιάς.

Φέτος, επειδή έχω ανάγκη να έχω μια καθημερινότητα, έκανα την εκπομπή "Το Πρωινό" και τα podcast γιατί δεν θα μπορούσα με τίποτα να είμαι στο σπίτι και να κάθομαι. Τώρα που έφυγα από την εκπομπή κάθομαι και το καλοκαίρι θα πάω στην Κίνα για την πρεμιέρα της ξενόγλωσσης ταινίας που γύρισα εκεί. Αναβλήθηκε πέρυσι η πρεμιέρα στη Σανγκάη, αλλά ελπίζω να γίνει φέτος. Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω πως όπου και να πας, η αγάπη θα σε βρει. Και το θέατρο είναι αγάπη, είναι κάτι ζωντανό, είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ. Ελπίζω ότι αυτή η παύση θα φέρει κάτι καινούριο στον χώρο μας, θα μας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο, θα βγούμε πιο ώριμοι και πιο δημιουργικοί.

Θα δούμε ποια είναι η νέα ανάγκη του κοινού που σίγουρο έχει αλλάξει πολύ. Εγώ προσπαθώ να είμαι στη λύση. Δεν μου αρέσει να περιορίζομαι στη ζωή μου. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω, πέρα από το θέατρο. Δοκιμάζω κι άλλα πράγματα. Θέλω να προσαρμόζομαι. Όλα γίνονται. Και δεν είναι μόνο το θέατρο - και στις επιχειρήσεις τις μεγάλες με τηλεργασία δουλεύουν, οπότε τώρα είμαστε στη συνθήκη του live streaming. Απλώς χρειάζεται να εξασκήσουμε την υπομονή μας μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Γιατί θα τελειώσει, δεν είναι στο χέρι του», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved