Μιχάλης Μαρίνος: «Η κοινωνία πρέπει να ακούσει αυτά που για πολλά χρόνια θεωρούσε ταμπού»
Showbiz

Μιχάλης Μαρίνος: «Η κοινωνία πρέπει να ακούσει αυτά που για πολλά χρόνια θεωρούσε ταμπού»

Μιχάλης Μαρίνος: Όσα δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις στον χώρο του θεάματος...

Για τις καταγγελίες αλλά και τις αποκαλύψεις που σόκαραν το πανελλήνιο, μίλησε ο Μιχάλης Μαρίνος στη νέα του συνέντευξη. Ο γνωστός ηθοποιός τόνισε πως είναι μια καλή ευκαιρία μερικά πρόσωπα να απομονωθούν από το θέατρο, μετά τις βαριές καταγγελίες προς το πρόσωπό τους...

Σε προσωπικό επίπεδο, ένιωσες έκπληξη ακούγοντας όλες αυτές τις κατηγορίες για τη σεξουαλική, σωματική και λεκτική κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου;

Σε κάθε χώρο όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ακούγονται λίγο-πολύ. Όταν όμως τα ακούς από πολύ δικούς σου ανθρώπους, που βγαίνουν μπροστά και καταγγέλλουν όσα συμβαίνουν, αντιλαμβάνεσαι ότι ήρθε η μεγάλη στιγμή. Κι αυτό γιατί συσπειρώνονται και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που πιθανόν να μην είχαν το θάρρος να το κάνουν πρώτοι. Έτσι όλο αυτό αποκτά μια δυναμική. Το σημαντικό σε αυτή την ιστορία δεν είναι τόσο η ονοματολογία -ένα στάδιο από το οποίο περνάμε αναγκαστικά- αλλά το γεγονός ότι ανοίγει μια συζήτηση. Κι αυτό δεν το κάνουμε ούτε για εμάς ούτε για να βρεθεί απαραίτητα συγκεκριμένη δικαίωση για τα θύματα. Οφείλουμε να το κάνουμε για τους νέους ανθρώπους, που θέλουμε να τους προστατευθούμε, αλλά και για εκείνους που θα πάρουν αύριο-μεθαύριο τη σκυτάλη σε οποιονδήποτε χώρο.


Πιστεύεις ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο;

Σίγουρα ανοίγοντας αυτή τη συζήτηση μπαίνουμε και θεσμικά στη διαδικασία να δούμε τι αλλαγές μπορούν να γίνουν. Η κοινωνία πρέπει να ακούσει αυτά που για πάρα πολλά χρόνια θεωρούσε ταμπού και για τα οποία έκλεινε τα αυτιά. Πιστεύω ότι η κοινωνία αλλάζει. Εμείς την αλλάζουμε με τη συμπεριφορά μας και τη στάση μας. Και την αλλάζουμε τη στιγμή που είναι οι συνθήκες ευνοϊκές για να γίνει κάτι τέτοιο.


Νιώθεις ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές.. Η Σοφία Μπεκατώρου με την αφοπλιστική καταγγελία της έδωσε το πράσινο φως σε όλο τον κόσμο που μπορεί να έχει δεχτεί οποιαδήποτε μορφή βίας να βγει να μιλήσει. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσουμε να πάει χαμένο. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να κλείσει σε μια κουβέντα πρωτοεπίπεδη που αφορά την ονοματολογία. Πρέπει να προχωρήσει και μέοα από τον διάλογο να αντιμετωπίσουμε κατάματα το πρόβλημα βάζοντας ένα φρένο και μια τελεία.


Εσύ έχεις βιώσει αντίστοιχη κακοποιητική συμπεριφορά;

Όχι. Δεν είχα τέτοια προβλήματα, όμως τα αντιλαμβάνομαι απόλυτα. Το ότι εγώ μπορεί να στάθηκα τυχερός τα πρώτα χρόνια στη δουλειά δεν σημαίνει κάτι. Και λέω τα πρώτα χρόνια γιατί μετά ψυλλιάζεσαι και γνωρίζεις πού μπορεί να υπάρχουν συμπεριφορές που δεν σου ταιριάζουν και κρατάς τις αποστάσεις σου. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με υπέροχους ανθρώπους με ευαισθησίες και οράματα. Οι καλλιτέχνες ζουν σε έναν κόσμο λίγο μαγικό. Ο κόσμος αυτός είναι πολύ σπουδαίος; και είναι ο καιρός να καθαρίσει. Είναι κάποια πρόσωπα που ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές. Ας τους απομονώσουμε για να πάμε παρακάτω. Είναι μια ηθική υποχρέωση που έχουμε. Δεν μπορούμε να καθίσουμε στα αυγά μας. Πρέπει να αντιδράσουμε και η στιγμή είναι τώρα.

Πηγή: Περιοδικό OK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved