Καρολίνα του Μονακό: Πώς είναι σήμερα η πανέμορφη πριγκίπισσα των 80s;
Showbiz

Καρολίνα του Μονακό: Πώς είναι σήμερα η πανέμορφη πριγκίπισσα των 80s;

Καρολίνα του Μονακό: Φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της σήμερα στα 64 έτη της.

Η θρυλική Γκρέις Κέλι, ενσάρκωσε την τέλεια φινέτσα της δεκαετίας του '50. Η πιο σοφιστικέ σταρ του Χόλιγουντ, η επιτομή του αμερικανικού chic, χάρη στην οποία το πριγκιπάτο του Μονακό πήρε τη θέση που κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη της κοσμοπολίτικης ζωής, απέπνεε πάντα έμφυτη αριστοκρατία και κομψότητα. Καλλονή, πρότυπο εκατομμυρίων γυναικών και όνειρο άλλων τόσων ανδρών, συνδύαζε την εύθραυστη αύρα και το "ηφαίστειο". Ήταν η γυναίκα που ερωτεύθηκαν με πάθος πολλοί άντρες, αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό, τον οποίο ερωτεύτηκε κι εκείνη και από-δέχθηκε αμέσως την πρόταση γάμου που της έκανε. Μια πρόταση που ουσιαστικά τελείωσε την μεγάλη και πολλά υποσχόμενη καριέρα της στο Χόλιγουντ.



Στο νέο της ρόλο, αυτόν της λαοπρόβλητης πριγκίπισσας, Η Γκρέις Κελί άνεμειξε τη χαλαρότητα και την άνεση με την κλασική υψηλή ραπτική, εντάσσοντας υπέρκομψες τουαλέτες, αποφασιστικά κοστούμια και casual ντύσιμο, εσπαντρίγιες, κάπρι παντελόνια, και η τουρμπάνια στην εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα της για τις δημόσιες ή και προσωπικές εμφανίσεις της. Ο οίκος Hermes ονόμασε την περίφημη τσάντα Kelly προς τιμήν της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος που την κρατούσε αρχικά η Γκρέις Κέλι, ήταν για να κρύβει την κοιλιά της κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Η Γκρέις Κέλι δεν κα-τέκτησε τυχαία την αθανασία στον κόσμο της μόδας. Δημιούργησε ένα στυλ που παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.

Η Καρολίνα υπήρξε διάσημη καλλονή στα νιάτα της. Πιστή στους μεγάλους οίκους μόδας, όπως ο Dior και ο Valentino, αναδείχθηκε κυρίως από τον στενό φίλο της πριγκίπισσας και σχεδιαστή του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ. Υπήρξε επίσης μία από τις μούσες του και ένα από τα σύμβολα του στυλ στις δεκαετίες το '70 και του '80. Ντυνόταν με θηλυκά κουστούμια, πολυτελείς τουαλέτες και η συνεργασία της με τον Λάγκερφελντ, την κατέγραψε μόνιμα στη λίστα των πιο κομψών γυναικών.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 1982. Η Γκρέις Κέλι οδηγεί το καφέ Rover στους λόφους έξω από το Μονακό. Στο μέρος που γυρίστηκε η ταινία "Το Κυνήγι του Κλέφτη." Με τη διαφορά ότι τώρα στη θέση του συνοδηγού, αντί για τον Γκάρι Κούπερ, κάθεται η θυμωμένη Στεφανί. Η πριγκίπισσα είχε ειδοποιήσει τον σοφέρ της πως θα οδηγούσε η ίδια την κόρη της μέχρι το Μονακό. Στο δρόμο η Γκρέις βλέπει από τον καθρέφτη ένα φορτηγό που την ακολουθεί. Μια ξαφνική ζαλάδα αισθάνεται και ο οδηγός του φορτηγού παρατηρεί το Rover να χάνει τον έλεγχο και να ξύνει τους βράχους. Το αυτοκίνητο ξεφεύγει από τον δρόμο και σύντομα βρίσκεται στο κενό. Το ασθενοφόρο θα βρει την Γκρέις αναίσθητη. Η Στεφανί σε κατάσταση σοκ αλλά χωρίς σοβαρά τραύματα.

Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος που ήθελε εκείνη οδηγό στη μοιραία διαδρομή. Η κατάσταση της Γκρέις Κέλι διαπιστώνεται εξ' αρχής ως μη αναστρέψιμη. Στην αξονική τομογραφία που υποβάλλεται, διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό εξηγεί την απώλεια ελέγχου στη στροφή αλλά και εγκεφαλικές κακώσεις από τη σύγκρουση. Οι φήμες οργιάζουν και τα άσχημα νέα ταξιδεύουν παντού. Η Γκρέις Κέλι αφήνει την τελευταία της πνοή στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982.

Η Καρολίνα του Μονακό δεν θέλησε να κάνει καμία πλαστική επέμβαση και σήμερα, στα 64 της χρόνια ο χρόνος έχει αφήσει πλέον επάνω της τα "σημάδια" του.

ΠΗΓΗ: CIAO

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved