Τόνια Σωτηροπούλου: «Πρόκειται για ένα ηφαίστειο και οι εκρήξεις θα κρατήσουν για πολύ καιρό»
Showbiz

Τόνια Σωτηροπούλου: «Πρόκειται για ένα ηφαίστειο και οι εκρήξεις θα κρατήσουν για πολύ καιρό»

H Τόνια Σωτηροπούλου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις καταγγελίες περί βίας που έχουν δει το φως το δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Η Τόνια Σωτηροπούλου στο παρελθόν είχε μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε πολύ νεαρή ηλικία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών γυρισμάτων στην Ελλάδα. «Δημιουργείται ένα περίεργο παιχνίδι μυαλού.

Η πρώτη σου αντίδραση είναι "μήπως του έδωσα εγώ το δικαίωμα;". Πρόκειται για την πιο λάθος σκέψη στον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με χαροποιεί. Πριν από δύο μήνες κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για αυτές τις καταστάσεις. Υπήρχε διάχυτο ένα ταμπού: "μη μιλήσεις.

Κανείς δεν θα σου δώσει καμία σημασία". Σήμερα η ροή των πραγμάτων αλλάζει. Πρόκειται για ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται και οι εκρήξεις θα κρατήσουν για καιρό ακόμη. Το βασικό είναι να αλλάξει η κουλτούρα». Στην Ελλάδα ξεκινάμε τώρα, τρία χρό¬νια όμως μετά το ξέσπασμα του κινήματος #ΜeΤοο στις ΗΠΑ, στο εξωτερικό σε ποιον βαθμό έχει επηρεαστεί η βιομηχανία του θεάματος; «Οι Βρετανοί, θα έλεγα, ίσως και λόγω ιδιοσυγκρασίας, ανέκαθεν κρατούσαν τους τύπους» αναφέρει.

«Σε αμερικανικές παραγωγές όμως που έχω συμμετάσχει πράγματι είδα διαφορές ανάμεσα στην προ #ΜβΤοο και στη μετά #ΜβΤοο εποχή. Ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, οι ηχολήπτες ήταν συνηθισμένο να τοποθετούν οι ίδιοι τα μικρόφωνα κάτω από τις μπλούζες των ηθοποιών.

Πλέον σε πλησιάζουν και σου λένε: "Μπορείτε, σας παρακαλώ, να τοποθετήσετε το μικρόφωνο σας κάτω από την μπλούζα σας;" αποστρέφοντας μάλιστα το βλέμμα τους την ώρα που το τοποθετείς, λες και σε βλέπουν να πληκτρολογείς τον κωδικό σου στο ΡΟS», είπε στην εφημερίδα ΒΗΜΑ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved