Ελένη Φιλίνη: «Κάποιες γυναίκες και κάποιοι άντρες εκμεταλλεύτηκαν... κρεβάτια»
Showbiz

Ελένη Φιλίνη: «Κάποιες γυναίκες και κάποιοι άντρες εκμεταλλεύτηκαν... κρεβάτια»

Η Ελένη Φιλίνη σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το "τσουνάμι" καταγγελιών που έχει δει τα φώτα της επικαιρότητας.

Υπάρχουν καριέρες που πέρασαν από… κρεβάτια;

Κάποιες γυναίκες, κάποιοι άντρες, το εκμεταλλεύτηκαν, είναι κάτι που δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, είναι δικαίωμα τους. Το να χρησιμοποιήσει κάποιος αυτό το μέσο για να αναρριχηθεί, που δεν τον προσβάλλει, δεν τον θίγει και το θεωρεί φυσικό, είναι δικαίωμα του. Σ' αυτό που ενίσταμαι, είναι ότι δεν μπορώ να χάσω τη δουλειά που μου αξίζει και να την πάρει κάποιος που δεν το αξίζει, διαμέσου αυτών των κινήσεων. Δεν είναι η κίνηση που βλέπουμε τώρα, αλλά το πίσω από όλο αυτό.

Ο αναμάρτητος πρέπει να πετάει πρώτος το λίθο;

Βεβαίως ο αναμάρτητος, εμείς είμαστε εργαζόμενοι, δεν είχαμε τίποτα, ούτε εξουσία... Είμαι αναμάρτητη, επίσης, ούτε όλοι οι άνθρωπο που έχουν εξουσία τη διαχειρίζονται άσχημα.

Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι, θα αποδοθεί δικαιοσύνη;

Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν σπουδαία πράγματα, κι ως προς τη δικαιοσύνη. θεωρώ πως όταν συμβαίνει κάτι, πρέπει να υπάρχει άμεση αντίδραση.

Το κοινό θα ακολουθήσει στο θέατρο, την "επόμενη μέρα", κάποιους ηθοποιούς, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ψυχολογική και λεκτική βία;

Προσωπικά στεναχωρήθηκα πολύ για τα πρόσωπα αυτά, γιατί ήταν αξιόλογοι στον χώρο τους ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες και δεν είχαν κανένα λόγο για όλα αυτά. Αυτό που μπορεί να κρύβει κάθε άνθρωπος, γι αυτά που συμβαίνουν, είναι αυτό που "σηκώνεις τα χέρια ψηλά".

Πολλά από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, θεωρήθηκαν από πάρα πολλούς ανθρώπους από τον χώρο σας, κοινά μυστικά, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν.

Ναι, το ξέρω, αλλά εγώ ειλικρινά δεν τα είχα "ακούσει αυτά τα πράγματα, μιλάω ντόμπρα. Γνωρίζω ότι παλιά, σε μια τεράστια δραματική σχολή, ενός πολύ μεγάλου θεατράνθρωπου, είχα ακούσει ότι γίνονταν κι εκβιασμοί κιόλας, για σεξουαλικά. Μιλάμε για τη δεκαετία του '60 και του 70, δε χρειάζεται να πούμε ποια σχολή... Οι οποίοι εκεί, ήταν κορυφαίοι και κανείς δεν τους "άγγιξε". Όταν συμβαίνει κάτι, πρέπει να το λέμε την ίδια ώρα. Είχα μια κακή εμπειρία με κάποιον μεγάλο, θεατράνθρωπο, στα πρώτα μου βήματα, δεν έτυχε να ξαναδουλέψω μαζί του, να ξανασυνεργαστώ.

Δεν σου άνοιξε ξανά την "πόρτα" για συνεργασία;

Μα δεν πήγα εγώ, όχι βέβαια, θέλει μεγάλη προσοχή αυτή τη στιγμή, γιατί μπορεί να έχει κάποιος ένα απωθημένο και να πει ότι κάποιος του έκανε "αυτό". Ακούγεται πολλή παραφιλολογία, δεν πιστεύω πολλά πράγματα, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved