Βαγγέλης Δρίσκας: Αυτή ήταν η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση πριν από 21 χρόνια!
Showbiz

Βαγγέλης Δρίσκας: Αυτή ήταν η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση πριν από 21 χρόνια!

Βαγγέλης Δρίσκας: Δείτε δίπλα σε ποιον γνωστό chef έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο!

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει καταφέρει να περάσει το μαγειρικό του ταλέντο και στους τηλεθεατές, με τον ίδιο να είναι πλέον αρκετά αναγνωρίσιμος και αγαπητός στο κοινό το οποίο παρακολουθεί τις συνταγές τους. Ο Βαγγέλης Δρίσκας έδωσε τη νέα του συνέντευξη, όπου και αναφέρθηκε στην τηλεοπτική του πορεία ως chef.

Πώς ήρθε η τηλεόραση στη ζωή σας;

Το 2000 δέχτηκα μια πρόταση για συμμετοχή στην εκπομπή «Στην κουζίνα ολοταχώς», στο Mega, που παρουσίαζε ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ήμουν ένας από τους έξι βασικούς σεφ του μαγειρικού αυτού παιχνιδιού. Τo φθινόπωρο του 2001 βρέθηκα στην ολοκαίνουργια πρωινή ζώνη της ΕΡΤ με τη Ρίκα Βαγιάννη και την Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολούθησε για έναν χρόνο συνεργασία με την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha και το 2011 ξεκίνησα τις δικές μου εκπομπές στον Σκάι, πρώτα με τις «Γεύσεις στη φύση» για πέντε χρόνια, τα «1.000 μίλια γεύσεις» για δύο σεζόν, το «Masterclass» για τρία χρόνια, το «Κάθε μέρα chef» στο Epsilon, το «My Greece» στο Οpen για δύο σεζόν και τώρα επιστροφή με το «Κάθε μέρα chef» στο Οpen, που είναι και η πιο κατασταλαγμένη εκπομπή μου πλέον, γιατί μοιράζομαι συνταγές και γνώσεις που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας μου.

Εδώ και 20 χρόνια έχετε καθιερωθεί ως τηλεοπτικός σεφ. Τι πιστεύετε ότι σας έκανε να ξεχωρίσετε και να σας αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό;

Είμαι ειλικρινής, μαγειρεύω αυτά που γνωρίζω πολύ καλά, δεν υποδύομαι κάποιον άλλον, το διασκεδάζω με την ψυχή μου και έχω απενοχοποιηθεί. Σκοπός μου είναι να κάνω τους τηλεθεατές να αγαπήσουν την κουζίνα, να μαγειρεύουν με αυτοπεποίθηση, όπως οι σεφ, και μοιράζομαι συνταγές κάθε είδους, από οικογενειακές μέχρι επαγγελματικές, και πολλές από τις κουζίνες του κόσμου που ξέρω ότι θα τις δοκιμάσουν και θα αρέσουν. Έχοντας πολλά χρόνια διδασκαλίας στο ενεργητικό μου, τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες, ξέρω πως το κλειδί για να κατανοήσεις και να αγαπήσεις τη μαγειρική είναι η γνώση και οι εκπομπές μου έχουν πολλή γνώση γύρω από τη μαγειρική, τις τεχνικές και τα υλικά.

Ποια είναι η άποψή σας για τα realities μαγειρικής; Θα συμμετείχατε ως κριτής;

Ουσιαστικά ένα είναι το reality, το «MasterChef», που είναι και το πιο πετυχημένο format μέχρι τώρα. Και στις δύο εποχές του είχε και έχει τους κριτές του, και μάλιστα σε μια πολύ πετυχημένη σύνθεση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε εικασίες γι’ αυτό ή για κάποιο άλλο. Συμμετείχα ως guest κριτής στον πρώτο κύκλο του «MasterChef» και στο «MasterChef Junior». Για μένα πιο σημαντικό είναι που έχω τη δική μου εκπομπή και μπορώ να εκφραστώ όπως εγώ θέλω μέσα από αυτήν.

Θεωρείτε ότι μπορεί ένα παιχνίδι μαγειρικής να βοηθήσει ένα νέο παιδί στην καριέρα του;

Ένα παιχνίδι μαγειρικής θα κάνει γνωστή την ύπαρξή του στον κόσμο. Από κει και πέρα, αν έχει τα κότσια, την προσωπικότητα, την επαγγελματική υπόσταση, σίγουρα θα το βοηθήσει. Οι περισσότεροι πάντως παίκτες εξαντλούνται σε ένα σύντομο lifestyle παιχνίδι και χάνονται στα βάθη της ιστορίας…

Μιλήστε μας για τη νέα εκπομπή σας στο Open «Κάθε μέρα chef»…

Ύστερα από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τη μαγειρική έχω καταλήξει σε κάποιες βασικές συνταγές που πρέπει να έχει ο τηλεθεατής και κάθε επίδοξος σεφ. Πολλές συνταγές από τις κουζίνες του κόσμου, πιάτα και γεύσεις που έχω δοκιμάσει στα ταξίδια μου και έχω διαπιστώσει πως ταιριάζουν με τα δικά μας γούστα. Οικογενειακές συνταγές, μαμαδίστικες κυρίως, που έχουν αυτή τη γλυκιά γεύση, τις συνταγές της θαλπωρής, όπως τις ονομάζω.

Και πολλές ελληνικές, παραδοσιακές, από τοπικές κουζίνες που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω στα ταξίδια μου. Όλες αυτές είναι συνταγές που μπορεί κάποιος να τις μαγειρέψει πολλές φορές. Οι εκπομπές μου απευθύνονται σε όλους, νοικοκυρές, αρχάριους, προχωρημένους, φοιτητές, ακόμη και επαγγελματίες μάγειρες. Κάθε εκπομπή έχει συμπυκνωμένη γνώση, αλλά χρειάστηκαν πολλά χρόνια διδασκαλίας σε σχολές μαγειρικής για να μπορώ να απομονώνω την ουσία και να τη μεταδίδω με τρόπο απλό για να είναι κατανοητή από όλους.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved