Kατερίνα Παναγοπούλου: «Ζηλεύω τη δουλειά του ηθοποιού»
Showbiz

Kατερίνα Παναγοπούλου: «Ζηλεύω τη δουλειά του ηθοποιού»

Παναγοπούλου: «Οι δημοσιογράφοι έχουμε ευθύνες όταν δεν λέμε δυσάρεστες αλήθειες και λαϊκίζουμε»

Η Κατερίνα Παναγοπούλου κόπιασε για να κάνει αυτό που ονειρεύτηκε, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η όμορφη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια των δελτίων ειδήσεων του MEGA, μίλησε για την κριτική που γίνεται μέσω των social media, για όσα της έμαθε αυτή η δύσκολη χρονιά, ενώ ανέφερε ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε αν δεν την κέρδιζε ο χώρος των ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι τα τελευταία χρόνια έχουμε υποστεί δριμεία κριτική και μέσω των social media. Πόσο μεγάλη θεωρείτε πως είναι η δική μας ευθύνη για την κριτική που δεχόμαστε;

«Θεωρώ επικίνδυνη τη στοχοποίηση του Τύπου, κυρίως όταν εκπορεύεται από κέντρα εξουσίας, διότι τέτοιες συμπεριφορές προσιδιάζουν σε άλλα καθεστώτα. Ο Τύπος έχει θεσμικό ρόλο σε μία Δημοκρατία και αλίμονο σε όσους το ξεχνούν. Στο εγχειρίδιο λαϊκισμού λέει στοχοποιήστε τους δημοσιογράφους, παρουσιάστε τους ως γρανάζια της διαπλοκής, ώστε όταν θα καταγγείλουν σκάνδαλα να είναι ηθικά απαξιωμένοι. Θα έπρεπε να περιθωριοποιούνται πολιτικοί που μιλούν για "βοθροκάναλα" και "πετσωμένους". Θεωρώ πως οι δημοσιογράφοι έχουμε ευθύνες όταν δεν λέμε δυσάρεστες αλήθειες και λαϊκίζουμε. Είμαστε άκριτα υπέρ κάθε σηκωμένης γροθιάς γνωρίζοντας πως η δημαγωγία φέρνει νούμερα. Ετσι όμως κοροϊδεύεις τον πολίτη, αφού η δυσάρεστη αλήθεια σκάει με μεγαλύτερη φόρα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται καθυστερημένα είναι πιο επώδυνες. Ταυτόχρονα, βρίσκω υποκριτικό το σόου που στήνουν κάποιοι, επιτιθέμενοι σφοδρά σε πολιτικούς νια να δείξουν ανεξάρτητοι παρουσιαστές. Φυσικά να επιτεθείς, αλλά όταν υπάρχει βάση. Οχι για να το παίξεις σκληρός, διότι αυτό είναι λαϊκισμός».

Συμπληρώνουμε έναν χρόνο lockdown. Τι μας έμαθε αυτή η δύσκολη χρονιά;

«Αφενός ότι είχαμε δυνατότητες προσαρμογής που δεν γνωρίζαμε. Αφετέρου πως κάποιοι μπορεί να συμπεριφέρονται τόσο εγωκεντρικά. Συμπολίτες μας πέθαιναν και από τη μία κάποιοι ξιφουλκούσαν επειδή απαγορεύτηκε μία χρονιά η πορεία στην επέτειο του Γρηγορόπουλου και από την άλλη κάποιοι παρά το ότι απαγορευόταν η Θεία Κοινωνία έμπαιναν για να κοινωνήσουν από την πίσω πόρτα. Τη στιγμή που κάποιοι έβαζαν λουκέτο σε δουλειές και έχαναν μισθούς».

Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας εν καιρώ πανδημίας;

«Δεν ήμουν από τα άτομα που έκαναν clubbing ή έβγαιναν ως αργά. Η διασκέδαση μου ήταν ένας καφές, μία βραδιά σε εστιατόριο ή σε φίλους. Τώρα μιλάω με τους φίλους μου ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, διαβάζω βιβλία, εφημερίδες, χαζεύω στα social media και βλέπω σειρές».

Αν δεν γινόσασταν δημοσιογράφος, ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσατε;

«Ζηλεύω τη δουλειά του ηθοποιού. Η δυνατότητα να "βγαίνεις από τον εαυτό σου", να υποδύεσαι ζωές και χαρακτήρες μου φαίνεται ιδιαίτερα γοητευτική και υπό μία έννοια ψυχοθεραπευτική».

Κλείνοντας, ποια είναι η σχέση σας με τη μόδα;

«Την παρακολουθώ, υιοθετώ όμως ό,τι ταιριάζω στο δικό μου σώμα και στυλ. Ακόμα και στο δελτίο προσαρμόζω το ντύσιμο στο δικό μου ύφος, Στην προσωπική μου ζωή ντύνομαι casual, μάλιστα γέλασα με μία παπαράτσι φωτογραφία όπου με είχαν πετύχει στο κέντρο και έγραφε "τρομάξαμε να τη γνωρίσουμε", γιατί ήμουν εντελώς άβαφη - όπως σχεδόν πάντα εκτός αέρα -, με αθλητικά. Διαφωνώ με τη λογική ότι επειδή κάποια γυναίκα παρουσιάζει δελτίο πρέπει να ντύνεται με ένα σακάκι. Αν από αυτό προσπαθείς να πείσεις ότι είσαι σοβαρή, καλύπτεις άλλες ελλείψεις», είπε στο BHMAgazino.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved