Δανάη Μιχαλάκη: Η σεξουαλική παρενόχληση, οι καταγγελίες και ο γάμος με τον Γιώργο Παπαγεωργίου
Showbiz

Δανάη Μιχαλάκη: Η σεξουαλική παρενόχληση, οι καταγγελίες και ο γάμος με τον Γιώργο Παπαγεωργίου

Η Δανάη Μιχαλάκη σχολιάζει το ελληνικό #metοο, συντάσσεται με τα θύματα, αποκαλύπτει τι γνωρίζει εκείνη για το θέατρο και μιλάει για τον φημολογούμενο γάμο της με τον γιο της Φιλαρέτης Κομνηνού, Γιώργο Παπαγεωργίου

Η τηλεοπτική Δανάη από τις Άγριες Μέλισσες, αναφερόμενη στο ελληνικό κίνημα #metoo μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου, παραδέχεται ότι κάθε φορά νιώθει να σφίγγεται το στομάχι της ενώ αναφερόμενη στη δική της γενιά δηλώνει... άτυχη. Επίσης, διαβάστε τι αποκαλύπτει για τον γάμο της με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Γιώργο Παπαγεωργίου. Δείτε τι είπε...

Στην Ελλάδα ζούμε στον αστε­ρισμό του #metoo. Θα ήθελα ένα σχόλιο για τις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν το ελληνικό θέατρο.

«Με αυτά που διαβάζεις καθημε­ρινά το στομάχι σου σφίγγεται. Κάθε μέρα λες: "Τι άλλο θα βγει σήμερα;". Γιατί για εμάς αυτός ο χώρος είναι χαρά, είναι δημι­ουργία, και τώρα αποκαλύπτο­νται όλα αυτά και λες, τελικά δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγ­ματα. Την ίδια στιγμή, νιώθω ένα αίσθημα χαράς. Το #metoo έφερε την κάθαρση. Να ξεκαθα­ρίσει ο χώρος μας. Να μείνουν οι άνθρωποι που αξίζουν, ώστε τα νέα παιδιά να μη φοβούνται και το θέατρο να αναδυθεί ξα­νά αγνό».

Πιστεύετε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα;

«Ναι, αυτό θέλω να πιστεύω. Το πιστεύω. Αλλά, ξέρετε, η σεξου­αλική παρενόχληση δεν αφορά μόνο το θέατρο. Είναι παντού. Μπορεί να την υφίσταται η υπάλ­ληλος σε ένα περίπτερο, η σερ­βιτόρα του γωνιακού cafe, μία κοπέλα που εργάζεται σε πολυ­εθνική. Ας μιλήσουμε, λοιπόν. Νιώθω απέραντο σεβασμό για όσους το έπραξαν. Τους στηρί­ζω και τους ευχαριστώ. Δεν εί­ναι εύκολο να βγεις και να πεις δημόσια ότι κάποιος κακοποίη­σε το σώμα σου, την ψυχή σου. Προσωπικά, δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Αν μου είχε συμβεί, όμως, θα ήμουν σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς που θα μιλούσαν σήμερα».

Θεωρείτε τη γενιά σας αδικη­μένη;

«Οικονομική κρίση. Covid-19. Ποιος ξέρει πότε όλα αυτά θα τε­λειώσουν. Μας έπεσαν πολλά μα­ζί. Δεν ξέρω αν είμαστε αδικημέ­νοι. Μάλλον άτυχοι είμαστε. Αλ­λά πρέπει να το αντιμετωπίσου­με. Άλλες γενιές πέρασαν πολύ χειρότερα από εμάς. Αυτό έχω πάντα στο μυαλό μου: το χειρό­τερο σενάριο».

Η καραντίνα σας κούρασε;

«Θα είμαι ειλικρινής. Η πρώτη όχι. Είχα ανάγκη από ξεκούραση. Να φτιάξω το σπίτι μου, να κά­νω γυμναστική, να περάσω χρό­νο με αγαπημένους. Αλλά και σή­μερα προσπαθώ να βλέπω θετι­κά τα πράγματα. Στο σκοτάδι να ανοίγω ένα παραθυράκι να μπει το φως».

Είστε μία πολύ όμορφη γυναίκα. Σας ενδιαφέρει να τσαλακωθεί­τε μέσα από ρόλους;

«Πολύ. Μακάρι να μου πρότειναν να παίξω την Μπρίτζετ Τζόουνς και να έπαιρνα κιλά σαν τη Ρενέ Ζελβέγκερ. Κανένα πρόβλημα».

Το θέατρο σας ενδιαφέρει;

«Πάρα πολύ. Τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο έκανε πρεμιέ­ρα η παράστασή μας "Μπλε", η οποία διακόπηκε από την παν­δημία. Ήταν μία βουβή παρά­σταση, όλα έπρεπε να σωματοποιηθούν. Ήταν ένα έργο για δύο ηθοποιούς, μπορεί εύκολα να ξα­ναγίνει. Για αυτή την παράσταση δεν μπορώ να κλείσω την κουΐ­ντα. Την εφετινή σεζόν θα ήμουν στον "Βιολιστή στη στέγη" με τον Γρηγόρη Βαλτινό. Αυτή τη στιγ­μή όλα είναι αβέβαια. Δεν μπο­ρώ να κάνω σχέδια».

Περιγράψτε μου μια τέλεια στιγ­μή ευτυχίας.

«Ήλιος, θάλασσα και η αγκαλιά που σου εμπνέει ευτυχία...».

Ακούγεται έντονα ότι το καλο­καίρι παντρεύεστε με τον ηθο­ποιό, σκηνοθέτη και frontman των Polkar, Γιώργο Παπαγεωργίου. Φαίνεται να μη σας φοβί­ζει η δέσμευση...

«Αφήστε με πρώτα να το κάνω (γέλια). Το λέω εντελώς καλο­προαίρετα. Δεν ξέρω αν κάποιος ενδιαφέρεται για το πότε θα πα­ντρευτούμε. Κάποια στιγμή θα γίνει και θα το χαρούμε. Όσο για τη δέσμευση, δεν σε φοβίζει όταν συναντήσεις τον άνθρωπό σου. Και με εμένα και τον Γιώργο η μία τρέλα συνάντησε την άλλη...».

Πηγή: ΒΗΜΑgazino

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved