Νίκος Ορφανός: «Το νησί ήταν η καλύτερη σειρά που έχει γυριστεί ποτέ»
Showbiz

Νίκος Ορφανός: «Το νησί ήταν η καλύτερη σειρά που έχει γυριστεί ποτέ»

Ο Νίκος Ορφανός μίλησε σε γνωστή εφημερίδα και φυσικά αναφέρθηκε στις επιτυχημένες σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν.

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως «Το νησί» είναι η καλύτερη σειρά που έχει γυριστεί ποτέ και αποκάλυψε τι έκανε στην καραντίνα.

Στα πρώτα σου τηλεοπτικά βήματα, στα 90s, έπαιξες σε μεγάλες επιτυχίες: «Αναστασία», «Απών», «Τζιβαέρι» κ.ά. Ήταν πολύ διαφορετική η τηλεόραση τότε;

Ήταν πολύ διαφορετική η κοινωνία και πλέον οι τότε σειρές είναι σειρές εποχής, γυρισμένες προ κινητών, προ διαδικτύου, προ πολλών εξελίξεων. Αλλά είχε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τώρα: Υπήρχαν πολύ περισσότερες πρωτότυπες ιστορίες και σενάρια. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει από τις ξένες διασκευές. Όμως η σημερινή εποχή έχει κάτι που δεν υπήρχε τότε: τη δυνατότητα η σειρά να παίξει πολλαπλά, να την πάρεις μαζί σου, να τη δεις όπου θες και όπου βρίσκεσαι, και, φυσικά, να περάσει τα σύνορα αν φτιαχτεί σωστά.

Ας πάμε στο «Νησί», μία από τις καλύτερες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο ήρωάς σου, ο γιατρός Λαπάκης, ήταν από τους πιο αγαπημένους των τηλεθεατών. Τι θυμάσαι από τις αντιδράσεις του κόσμου; Γινόταν χαμός τότε…

Για μένα ήταν η καλύτερη σειρά που έχει γυριστεί ποτέ, γιατί ακόμα παραμένει η μόνη που γυρίστηκε με απολύτως διεθνείς προδιαγραφές. Θυμάμαι την αγάπη των τηλεθεατών, οι οποίοι ήξεραν ότι, κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Λαπάκης μου, ήταν για να ενθαρρύνει και να ψιθυρίσει «κουράγιο» στους ασθενείς. Θυμάμαι να μου φωνάζουν στον δρόμο «γιατρέ, το φάρμακο!» και διάφορα τέτοια… Όπως, φυσικά, και τις αξέχαστες στιγμές των γυρισμάτων στο πανέμορφο Λασίθι. Δέκα χρόνια μετά το «Νησί», που πραγματευόταν, μεταξύ άλλων, την απομόνωση στη Σπιναλόγκα των ασθενών της νόσου Χάνσεν, έρχεται η πραγματικότητα της πανδημίας του Covid-19. Και οι άνθρωποι απομονώνονται ξανά, στα σπίτια τους αυτή τη φορά.

Πώς βίωσες την καραντίνα;

Με ψυχραιμία, υπομονή και πολύ διάβασμα. Και διαδικτυακές αναγνώσεις έκανα αγαπημένων μου βιβλίων για φίλους που με παρακολουθούσαν, και το μεταπτυχιακό μου προχώρησα, και εξετάσεις ξαναέδωσα στα αγγλικά – και όλα διαδικτυακά. Είναι απίστευτο πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς από το γραφείο ή το σπίτι σου. Και, φυσικά, παίξαμε πολύ με το γιο μου, κάναμε κατασκευές, περιπάτους. Είδα και αγαπημένες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ, είπε ο Νίκος Ορφανός στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved