Αιμίλιος Ράφτης: «Η αλήθεια βγαίνει πάντα στο φως»
Showbiz

Αιμίλιος Ράφτης: «Η αλήθεια βγαίνει πάντα στο φως»

Ο Αιμίλιος Ράφτης πρωταγωνίστησε την αξέχαστη θεατρική διασκευή σε σκηνοθεσία Γ. Βάλαρη, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη του κοινού.

Οι “Γοργόνες και Μάγκες”, ένα από τα πιο κλασικά ελληνικά έργα όλων των εποχών, “έρχεται” για δύο μοναδικές προβολές μέσω live streaming το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021.

Ο ίδιος είναι “παλιός γνώριμος” των μιούζικαλ καθώς τον έχουμε απολαύσει και σε άλλα έργα όπως το “80’s The Musical”, αλλά και τη μουσικοθεατρική παράσταση “Όμορφη πόλη”. Μάλιστα, έχει κάνει τη χώρα μας περήφανη μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές περιοδείες στο εξωτερικό και σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Πώς έχει περάσει για σας αυτός ο ένας χρόνος σε καθεστώς πανδημίας;

Σίγουρα διαφορετικά. Όπως για όλους μας. Αλλά δεν παύει να είναι δημιουργικός χρόνος που εκμεταλλεύτηκα για να πραγματοποιήσω όνειρα και στόχους που ήθελα πολλά χρόνια.

Οι «Γοργόνες και Μάγκες» επιστρέφουν στις οθόνες μας αυτή τη φορά με live streaming. Πώς ήταν για σας η εμπειρία «αναβίωσης» ενός τόσο επιτυχημένου έργου του ελληνικού κινηματογράφου;

Ήταν ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία. Είναι μεγάλη μου τιμή που πρωταγωνιστούσα σε ένα έργο που αγαπήθηκε τόσο πολύ από τόσες γενιές.

Υπάρχει κάποια χαρακτηριστική ανάμνηση που να σας έχει «αποτυπωθεί» από εκείνη την περίοδο;

Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις να θυμάμαι από εκείνη την περίοδο. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ιδιαίτερη χημεία με τους συναδέλφους και αυτό έκανε τις στιγμές που δουλέψαμε μαζί ξεχωριστές.

Δεν είναι το πρώτο μιούζικαλ όπου πρωταγωνιστήσατε, καθώς σας έχουμε ξαναδεί σε παρόμοια δουλειά και στο παρελθόν. Τι το ξεχωριστό έχει για σας αυτό το είδος θεάτρου;

Το μιούζικαλ συνδυάζει δύο τέχνες σε μία. Μουσική και θέατρο μαζί! Τι πιο όμορφο..

Υπάρχει κάποιο έργο ή ρόλος που επιθυμείτε πολύ να υποδυθείτε και δεν είχατε μέχρι στιγμής την ευκαιρία;

Θα με εξέφραζε πολύ να υποδυθώ έναν ρόλο σχετικό με τα βιώματα των παιδικών μου χρόνων. Πέρασα δύσκολα χρόνια και μέσα απ’ την τέχνη θα ήθελα πολύ να εκφράσω όλο αυτό το συναίσθημα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχετε λάβει μέρος σε παγκόσμιες περιοδείες με θεατρικές παραγωγές. Τι ανταπόκριση έχετε λάβει κατά καιρούς από το κοινό στο εξωτερικό;

Στο εξωτερικό η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητή και ξεχωρίζει σε πολλές μορφές τέχνης και όχι μόνο. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει σε κάθε περιοδεία κυριολεκτικά! Φυσικά οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν τόσο έντονη την έκφραση της χαράς και του ενθουσιασμού που μπορούν και απολαμβάνουν παραγωγές από την Ελλάδα που μας συγκινεί το ίδιο κάθε φορά.

Πιστεύετε ότι οι διαδικτυακές παραστάσεις θα έχουν συνέχεια ακόμα κι όταν βγούμε από το lockdown;

Ίσως. Θα ήταν πάντως μια ενδιαφέρουσα οπτική αν λάβουμε υπόψη ομάδες ανθρώπων που αδυνατούν να παρευρεθούν στο θέατρο για διάφορους λόγους, όπως η υγεία ή η απόσταση, σύμφωνα με το Χ-τύπος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved