Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί»
Showbiz

Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί»

Ο Μάκης Δελαπόρτας παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δεi τα φώτα της δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου.

Άξιο απορίας είναι το πώς αυτοί οι άνθρωποι, που κατηγορούνται για διάφορες μορφές βίας που έχουν ασκήσει επί σειρά ετών σε πολλούς ανθρώπους, έχουν καταφέρει να κάνουν, με τόσο κακή ποιότητα χαρακτήρα, σημαντική καριέρα και πορεία στον χώρο.

Αυτό υφίσταται και στο τέλος ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, να πέσουν τα προσωπεία που ήταν πραγματικά χρυσά, κι όσο πιο χρυσά είναι, τόσο πιο οδυνηρό είναι για τον καθένα από αυτούς ν' αποκαθηλωθεί. Τέτοιου είδους συμπεριφορές, χαρακτήρες και διαστροφικοί άνθρωποι, δεν πρέπει να είναι πλέον στο θέατρο, πρέπει να φύγουν.

Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων αυτών;

Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί. Όλα αυτά τα πρόσωπα που αναφέρονται και είναι στο μάτι του κυκλώνα, κι αποδεδειγμένα είναι ένοχοι, δεν έχουν θέση στο θέατρο.

Ο Έλληνας δεν ξεχνάει με το πέρασμα του χρόνου; Αποκλείεις το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον συνεργασία ενός θύτη με το θύμα, κι αυτό να λειτουργήσει και διαφημιστικά;

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν γίνει αυτό, αλλά πιστεύω ότι δε θα ξεχάσει κανείς αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι δε θα δεχθούν κι άλλοι ηθοποιοί, είτε παραγωγοί, να στηρίξουν όλους αυτούς.

Θα καθαρίσει ο χώρος;

Ναι, ήρθε η στιγμή για να κάνουμε μια νέα αρχή, στο θέατρο αλλά και στην κοινωνία. Δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος του να μη μιλάμε, είτε είναι από τους παραγωγούς που στηρίζουν ηθοποιούς που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές, είτε είναι από την πολιτεία. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ξέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, εκεί διαφωνώ που βγαίνουν και κάνουν αντιπολίτευση. Δε νομίζω να ήξερε κανείς ότι ο Λιγνάδης είχε τέτοιου είδους διαστροφέα και τον έβαζαν σε θεσμικές θέσεις, αυτό αποκλείεται. Δε θα μπορούσα να συνεργαστώ ποτέ, με τίποτα, με κανέναν από τους κατηγορούμενους, όπως νομίζω ότι δεν θα συνεργαστούν και πάρα πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί.

Μίλησες με κάποιον από τα θύματα ή από τους θύτες;

Όχι, αλλά στην παράσταση μου φέτος, στον θίασο μου, έχω την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Ζέτα Δούκα. Με τις κοπέλες μιλάω, κι εκείνο που θέλουν είναι η ηθική ικανοποίηση. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές κι οι άνθρωποι στον χώρο να μην υπάρξουν ξανά.

Σου απάντησαν οι δύο καταγγέλλουσες στο "γιατί τώρα";

Γιατί τώρα ήρθε η στιγμή, δεν υπάρχει πια ο φόβος, το εισπράττω κι εγώ. Ο ένας με τον άλλον παίρνουν το θάρρος και μιλάνε. Υπήρχε από παλιά η άποψη, να φοβούνται να κάνουν καταγγελίες, γιατί έμεναν εκτός δουλειάς...υπήρχε αυτός ο άγραφος νόμος στο θέατρο, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved