Στέφανος Τσιτσιπάς: «Υποφέραμε πολύ από οικονομικής άποψης πριν από μερικά χρόνια»
Showbiz

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Υποφέραμε πολύ από οικονομικής άποψης πριν από μερικά χρόνια»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι δυσκολίες, η αλλαγή στη ζωή του και ο έρωτάς του με το τένις

Κατάφερε να γίνει το Nο1 πρότυπο για του Έλληνες τενίστες, ενώ μέσα από τις επιτυχίες του, μας έκανε να γνωρίσουμε καλύτερα το τένις, αλλά και τον ίδιο, ο οποίος είναι μόλις 22 ετών, έχοντας στην πλάτη του μια σημαντική καριέρα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τη νέα του συνέντευξη, όπου και μίλησε για όλα.

Ενημερώνεσαι για ό,τι γίνεται στην Ελλάδα;

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και βλέπω τα νέα. Ένιωθα τύψεις στο παρελθόν που δεν ενημερωνόμουν καθημερινά για το τι συνέβαινε στη χώρα μου. Παλιά δεν κοιτούσα τίποτα, ούτε καν ειδήσεις τένις. Τα τενιστικά διεθνή τα απέφευγα τελείως κατά τη διάρκεια των τουρνουά, διότι είχα ακούσει παίκτες που είχαν επηρεαστεί πριν μπουν σε αγώνα. Δεν ήθελα να μου συμβεί κάτι παρόμοιο. Από το να δω κάτι και να με επηρεάσει, προτιμώ να το αποφύγω όσο μπορώ. Παρακολουθώ γενικά νέα, αλλά πιο πολύ στα αγγλικά. Μου αρέσει, ωστόσο, να επισκέπτομαι και τα ελληνικά sites, να βλέπω τι συμβαίνει και στην Ελλάδα, πώς εξελίσσο­νται τα πράγματα.

Έχεις ακούσει για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον αθλητικό, αλλά κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο;

Έχω δει στα social media πολλούς να ακολουθούν αυτό τον δρόμο, να υψώνουν τη φωνή τους. Πρέπει όλα τα θύματα να μοι­ραστούν την ιστορία τους, όσα τους έχουν συμβεί και τους έχουν επηρεάσει. Τα στηρίζω και τα καταλαβαίνω απόλυτα.

Έχεις καταλάβει ότι είσαι από τους λίγουστούς τενίστες που έπειτα από κάποια μεγά­λη νίκη, μια μεγάλη πορεία, μιλούν και για τη χώρα τους;

Κουβαλάω την Ελλάδα παντού. Έχω μια ξε­χωριστή σχέση με τη χώρα μου, είμαι πιστός πρέσβης, νιώθω τρομερή υπερηφάνεια που μπορώ και βοηθάω με το τένις μου την Ελ­λάδα του αύριο. Με τα αποτελέσματα μου, με το τένις που δείχνω ότι μπορώ να παίξω δίνω ώθηση, εμπνέω νέα παιδιά να βγουν έξω να ξεκινήσουν το σπορ. Και όχι μόνο το τένις, να ξεκινήσουν να αθλούνται γενικά, γιατί ο αθλητισμός είναι ένα υπέροχο πράγμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Είσαι συνώνυμο του τένις στην Ελλάδα, πρότυπο για τα μικρά παιδιά. Παλαιότερα είχαν το είδωλο τον Nadal, τον Federer τώρα λένε «θέλω να γίνω Τσιτσιπάς». Είναι μια ωραία ευθύνη αυτό για σένα;

Είναι κάτι όμορφο που έχω δημιουργήσει μό­νος μου, με τη βοήθεια των γονιών μου. Μι­κρός, θυμάμαι, είχα είδωλα, τενίστες στους οποίους ήθελα να μοιάσω και με στενοχω­ρούσε που μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν είχε ποτέ έναν top αθλητή. Είχε τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, που υποστήριζα όταν ήμουν μικρός, αλλά δεν είχε ποτέ έναν τενίστα στο Τορ 100, στο Τορ 50, κάποιον που να φέρνει καλά αποτελέσματα σε Grand Slams για να γίνει πιο δημοφιλές το άθλημα στη χώρα. Υπήρχε, βέβαια, και ο Μάρκος Παγδατής, τον οποίο παρακολουθούσα και αγαπούσα πάρα πολύ. Ήταν o αγαπημένος μου, μετά τον Federer φυσικά, στον οποίο ήθελα να μοιάσω, ήταν το είδωλο μου. Ήθελα τόσο πολύ να γίνει κάτι στην Ελλάδα, να υπάρξει κάποια μέρα ένας καλός τενίστας και αυτό μάλλον με έκανε πιο σκληροτράχηλο. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορούμε να παίξουμε τένις και στην Ελλάδα Βγήκα, λοιπόν, έξω και με τα χρόνια κατάφερα να πετύχω κάποια αποτελέσματα και να ανεβάσω το τένις στην Ελλάδα. Ήταν μεγάλο όνειρο και μεγάλη ανάγκη να έρθει το τένις στο προσκήνιο.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; Το πάθος και η υπερηφάνεια των Ελλήνων. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει την κουλτούρα της Ελλάδας. Οι άνθρωποι είναι τελείως διαφορετικοί, μπορούμε και ζούμε την κάθε μέρα με πάθος και αγάπη. Δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, αλλά έχου­με πολλή δύναμη και μπορούμε να δημιουργήσουμε τρομερά πράγματα.

Πέρσι που είχα περισσότερο χρόνο λόγω της αναστολής των αγώνων, είδα ότι πήγες στη Μύκονο με τους φίλους σου και σκέφτηκα ότι ήταν η πρώτη φορά που διασκέδαζες πραγματικά όπως ένα παιδί 22 ετών. Ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς, όμως υπάρχουν στιγμές που σου λείπει η «φυσιολογική» ζωή;


"Οχι, δεν μου λείπει. Υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο εκτός γηπέδων για να κάνω κάτι δημιουργικό. Να πάω να σπουδάσω, να μάθω κάτι καινούργιο, να αναπτύξω κάποια νέα δεξιότητα. Να γίνω πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Πέρα από αυτό, ωστόσο, το τένις με έχει φέρει εκεί που με έχει φέρει, έχει δώσει ευκαιρίες όχι μόνο σε μένα, αλλά και στην οικογένεια μου. Μετακομίσαμε και ζούμε στη Νότια Γαλλία, γεγονός το οποίο έδωσε την ευκαιρία στα μικρότερα αδέρφια μου να ξεκινήσουν τένις και να έχουν μια στέγη να το στηρίζει αυτό. Υποφέραμε πολύ από οικονομικής άποψης πριν από μερικά χρόνια και το άθλημα με έχει βοηθήσει αφάνταστα σε αυτό τον τομέα. Πλέον έχουμε άνεση και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πια εκείνα τα προβλήματα. Επιπλέον, το τένις έχει ανέβει στη χώρα και πρέπει να τονίσω ότι αυτό δεν έγινε μόνο χάρη σε μένα, αλλά και λόγω της Μαρίας Σάκκαρη, που έχει πετύχει μεγάλα πράγματα και είναι και υπέροχο άτομο. Προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό ως τενίστρια και ως άνθρωπος.

Πηγή: Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved