Βασίλης Λέκκας: «Όταν ο προβολέας μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα, διογκώνεται…»
Showbiz

Βασίλης Λέκκας: «Όταν ο προβολέας μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα, διογκώνεται…»

Ο Βασίλης Λέκκας παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας.

Τον ρωτώ για το ελληνικό κίνημα «ΜεΤοο» και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον χώρο του θεάτρου. «Πιστεύω ότι όλο αυτό θα βγει κάπου σε καλό. Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να θέσει ανθρώπινα δικαιώματα, να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια του και να εκτεθεί... Γιατί όλα αυτά τα χρόνια φανταστείτε τι μπορεί να περνάει ένας άνθρωπος που καταπιέζει ένα τέτοιο συμβάν στη ζωή του...

Κάποια στιγμή αυτό θα δώσει την ελευθερία, την άνεση σε κάποιους άλλους ανθρώπους, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι που λέγεται βία - βιασμός - σεξουαλική παρενόχληση, να ξέρει ότι κάπου θα ακουμπήσει και ο θύτης να μην τολμάει να επανέλθει και να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες», απαντά κρατώντας μια θέση υπέρ. «Άσχετα αν όλο αυτό πρέπει να πάει πολύ συγκεκριμένα στον χώρο της Δικαιοσύνης και να μπουν αυστηρά κριτήρια». Καταντάει κλειδαρότρυπα; «Σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό καταντάει και αυτό μπορεί να είναι σε βάρος των θυμάτων. Αυτό φοβάμαι». Ερχόμαστε και στην υπόθεση Λιγνάδη και στις δηλώσεις του δικηγόρου του περί καλλιέργειας του.

«Δεν έχει καμία σημασία αυτό. Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει τις γνώσεις για το αντικείμενο του, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει την κρεβατοκάμαρα του; Και εγώ αναπαράγω κάτι που δεν θέλω να αναπαράγω, λέγοντας αυτά που λέω, ωστόσο πάντα εστιάζω στα θύματα. Εμένα αυτά με ενδιαφέρουν».

Στον χώρο του τραγουδιού, δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό. «Και γιατί να ακούσετε; Κι αν ακούσουμε, δεν θα πέσουμε από τα σύννεφά. Μην ξεχνάμε ότι όλος αυτός ο χώρος που είναι στα φώτα έχει και φώτα κάτω από τη σκηνή. Φωτίζονται τα πρόσωπα αυτά μονίμως, είτε είναι στον δρόμο είτε πάνω στη σκηνή. Κάποια στιγμή, όταν ο προβολέας μπει στην κρεβατοκάμαρα, διογκώνεται λες και είναι στο σανίδι, λες και κάνει την παράσταση του. Δεν θέλω να κάνω εικασίες, αλλά έχουμε ακούσει τόσες φορές για το τι μπορεί να γίνεται σε χώρους όπου υπάρχει εξουσία, δύναμη, θυμάστε τι έγινε στο Βατικανό πριν από σχεδόν δύο χρόνια με αντίστοιχα σκάνδαλα. Κουκουλώθηκαν».

Φοβάται μη γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα; «Σε αυτή την ιστορία θέλω να πέσει άπλετο φως. Δεν θέλω να ξεχαστεί, αλλά φοβάμαι τη διαχείριση μέσα από τα ΜΜΕ. Μην κορεσθεί ο κόσμος, μην μπουχτίσει να ακούει. Η Δικαιοσύνη πρέπει να δράσει και να βγάλει πιο γρήγορα αποτελέσματα, να στηρίξει τα θύματα και από δω και πέρα να ξέρει ο καθένας ότι, αν του προκύψει κάτι τέτοιο, έχει με ίο μέρος του τη Δικαιοσύνη και τον νόμο», σύμφωνα με το Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved