Τάσος Χαλκιάς: «Στο Κάτω Παρτάλι, έζησα μια τρομερά κακή εμπειρία με την παραγωγή»
Showbiz

Τάσος Χαλκιάς: «Στο Κάτω Παρτάλι, έζησα μια τρομερά κακή εμπειρία με την παραγωγή»

Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς και μίλησε για όλους και για όλα

Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν παρέλειψε να μιλήσει και για μια δυσάρεστη εμπειρία που είχε στο παρελθόν με την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς.

Επιστρέψατε στη δημόσια τηλεόραση απ' όπου και ξεκινήσατε την τηλεοπτική σας πορεία.

Όλοι οι παλιοί ηθοποιοί ξεκινήσαμε από την ΕΡΤ και, μοιραία από τη μία αλλά καλώς από την άλλη, μάθαμε την τηλεόραση μέσα από το κρατικό κανάλι, κάνοντας το «Θέατρο της Δευτέρας» αλλά και πολλές σειρές, οι οποίες φιλοξενήθηκαν τόσο στην ΥΕΝΕΔ όσο και στην ΕΡΤ1. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που επιστρέφω έπειτα από τόσα χρόνια στη δημόσια τηλεόραση. Είναι σημαντικό που σε αυτήν τη συγκυρία έχουν επιλέξει να επενδύσουν στην ελληνική μυθοπλασία. Επιστρέφουν και εκείνοι σε κάποιες αξίες οι οποίες πιστεύω ότι τηλεοπτικά πρέπει να υπάρχουν για την Ελλάδα. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουμε ξένες σειρές αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας. Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους Έλληνες συγγραφείς και σεναριογράφους και να επενδύσουμε πάνω σε αυτούς, ώστε να έχουμε πια καθαρόαιμη ελληνική μυθοπλασία και όχι τα κλεμμένα όνειρα κάποιων άλλων, οι οποίοι τα έκαναν πριν από εμάς για εμάς.

Πέρυσι κάνατε ένα γκεστ στις «Άγριες μέλισσες». Έκανε εντύπωση το ότι δεν πληρωθήκατε.

Κακώς έκανε εντύπωση αυτό το γεγονός, Πάρα πολλοί συνάδελφοι μου έχουν προσφέρει φιλικά τη συμμετοχή τους ανά καιρούς σε σειρές, σε ταινίες, στο θέατρο και δεν έχουν πληρωθεί. Για ποιο λόγο να αποτελώ εγώ εξαίρεση. Αυτά είναι ανοησίες. Έκανα με χαρά μια φιλική συμμετοχή, Μέχρι εκεί.

Ουσιαστικά ο ρόλος σας στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ακολουθεί αυτόν της σειράς «Κάτω Παρτάλι». Πέρασε μία επταετία μακριά από την τηλεόραση.

Ούτε χούντα να ήταν...

Ποιοι ήταν οι λόγοι της αποχής σας;

Κατ' αρχάς, η τηλεόραση δεν εντασσόταν στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μου μετά το «Κάτω Παρτάλι», όπου είχα μια κάκιστη εμπειρία από πλευράς της παραγωγής -γιατί, κατά τα άλλα, με τους συνάδελφους μου, τη σκηνοθέτιδα και τον συγγραφέα ήταν εξαιρετική η διαδρομή μας. Με την παραγωγή όμως, έζησα μια τρομερά κακή εμπειρία. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν θέλησα ξανά επικοινωνία με ανάλογους παραγωγούς, οι οποίοι είχαν μπει πλέον στη δουλειά και σε σχέση με τους παλιότερους είτε δεν σέβονταν το επάγγελμα όσο έπρεπε είτε δεν το γνώριζαν. Από εκεί και πέρα, δεν είχα κάποιες προτάσεις που να ανταποκρίνονταν στα γούστα και τα μέτρα μου. Έτσι συνειδητά απείχα. Δεν δούλευα ως τακτικός ηθοποιός σε κάποια σειρά. Έκανα κάποια γκεστ, όπως στις «Μέλισσες» -όπου η τρίτη μου συμμετοχή θα προβληθεί σύντομα- ή στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», όπου κάναμε το ζευγάρι μαζί με τη Μαρία Καβογιάννη, είπε ο Τάσος Χαλκιάς στο 7 μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved