Μπουρδούμης: «Υπάρχουν άνθρωποι με πορεία στο χώρο του θεάτρου, που βρίσκονται σε αδιέξοδο»
Showbiz

Μπουρδούμης: «Υπάρχουν άνθρωποι με πορεία στο χώρο του θεάτρου, που βρίσκονται σε αδιέξοδο»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ξεχωρίζει τη φετινή τηλεοπτική χρονιά με τον ρόλο του παππά στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε αν πιστεύει στο Θεό, αν η πατρότητα άλλαξε την οπτική του και αν κινδυνεύει το θέατρο.

-Πιστεύετε στον Θεό;

«Πιστεύω σε μια ανώτερη ύπαρξη. Στη γειτονιά μου, στο Παλαιό Φάληρο, ακριβώς απέναντι από το σπίτι, υπήρχε μια πολύ μικρή ενορία, τόπος συνάντησης της γειτονιάς και για πολύ παιχνίδι. Κάθε Κυριακή υπήρχε το κατηχητικό, αλλά δεν είχε αυστηρή μορφή. Η Εκκλησία, όπως και το θέατρο, έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους και όχι με τα ντουβάρια».

-Η πατρότητα άλλαξε την οπτική σας;

«Η πατρότητα, θέλοντας και μη, σε ωριμάζει. Στη δική μου ζωή το έχει πετύχει αρκετά. Ελπίζω να φανώ αντάξιος του γιου μου».

-Πιστεύετε ότι το θέατρο κινδυνεύει;

«Δεν κινδυνεύει σαν τέχνη. Ακόμη κι όταν χάθηκε για κάποιους αιώνες, μετά τη ρωμαϊκή εποχή, γιατί κυνηγήθηκε. Εμφανίστηκε πάλι, περιέργως, μέσα στην εκκλησία. Μέσα από μια θρησκεία. Έτσι, άλλωστε, πρέπει να αντιμετωπίζεται το θέατρο. Όχι με τη φτηνή έννοια, αλλά με το ότι έχει να κάνει με μια λειτουργικότητα. Το θέατρο είναι ο ηθοποιός και το κοινό».

-Υπάρχει κίνδυνος ν' αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι το θέατρο;

«Πιο πολύ με ανησυχεί η επικινδυνότητα μέσα από τα live streaming, γιατί φεύγει μέσα από τη διαδραστικότητα και πηγαίνει σε μια παγωμένη συμμετοχή του θεατή. Μέσα από μια οθόνη. Όταν με το καλό ανοίξουν οι θεατρικοί χώροι, νομίζω ότι το κοινό θα λαχταρά να μπει μέσα. Είμαστε η "βιτρίνα" της κοινωνίας, αν και αυτήν την περίοδο είμαστε πληγωμένοι με αυτά που συμβαίνουν και κυρίως με το κομμάτι της πανδημίας, την απόλυτη παύση ενός χρόνου. Νομίζω ότι οφείλουμε να έχουμε ανοιχτό το φως της σκηνής».

-Η παύση ενός χρόνου οδηγεί σε αδιέξοδο;

«Υπάρχουν άνθρωποι στο θέατρο και μάλιστα με πορεία στο χώρο, που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Με μια κυβέρνηση που κατά περίσταση έδωσε κάποια χρήματα και επιδόματα, που δεν πήγαν στο σύνολο των ηθοποιών, από τους περιορισμένους όρους που έθεσε. Ο ηθοποιός έχει μάθει να σφίγγει το ζωνάρι, απλά τώρα δεν υπάρχει άλλη τρύπα στο ζωνάρι. Εμείς, ως οικογένεια, είμαστε από τους τυχερούς που δουλεύουμε».

-Είναι δύσκολο επίτευγμα η συνολική κάθαρση;

«Είναι και απαιτεί μια υπέρβαση από όλους. Μια καθαρή ματιά πρώτα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους. Γιατί την επόμενη μέρα θα ανταμώσουμε, στις πρόβες, στα πλατό και στις διάφορες πρεμιέρες. Για μένα το να μην παίρνεις θέση, είναι σαν να παίρνεις θέση», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved