Xασαπόπουλος-Βούλγαρη: «Στόχος της εκπομπής είναι να δίνουμε τονωτικές ενέσεις χαράς και ελπίδας»
Showbiz

Xασαπόπουλος-Βούλγαρη: «Στόχος της εκπομπής είναι να δίνουμε τονωτικές ενέσεις χαράς και ελπίδας»

Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, όπως λένε και οι ίδιοι, συμπληρώνουν καθημερινά ο ένας τον άλλον σε ένα άρτιο αποτέλεσμα που φέρει τη σφραγίδα της «Κοινωνίας Ωρα ΜEGA».

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη μίλησαν για την τηλεθέαση, τη διάδραση με το κοινό και την κριτική που δέχονται τα media.

Τα νούμερα τηλεθέασης ή η αναπαραγωγή των θεμάτων της εκπομπής έχουν μεγαλύτερη σημασία για έναν δημοσιογράφο; Εσείς εφέτος έχετε καταφέρει και τα δύο.

I.X.: «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς είναι να αναδεικνύουμε θέματα. Είμαι της άποψης ότι όταν αναδεικνύεις θέματα και καθορίζεις την ατζέντα, σε μεγάλα κοινωνικά θέματα, θα έρθουν και τα νούμερα. Πολλές φορές, το έλεγα και στο παρελθόν, όταν ανοίγεις ένα θέμα μπορεί να μην κάνεις τηλεθέαση, αλλά να κάνεις την επόμενη μέρα που δεν είχες τίποτα. Δημιουργείς μαγιά. Σημασία έχει να ανοίγουμε θέματα, να λύνονται τα προβλήματα, να βλέπει ο κόσμος ότι είμαστε κοντά του, ότι έχουμε τον σφυγμό της κοινωνίας. Αν το καταφέρουμε αυτό, μετά τα νούμερα θα ακολουθήσουν».

Α.Β.: «Νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός είναι ο ιδανικός. Αυτό που έχει σημασία για τον δημοσιογράφο είναι τα ρεπορτάζ που κάνει να είναι όσο γίνεται πρωτογενή και να αναπαράγονται. Μετά θεωρώ έρχονται και τα νούμερα. Είναι αλληλένδετα αυτά. θα πω πάλι ότι έτσι χτίζεται η σχέση και η εμπιστοσύνη με τον κόσμο».

Η επικοινωνία σας με το κοινό είναι διαρκής. Τι τους απασχολεί περισσότερο;

Ι.Χ.: «Αυτό που μας λένε, και είναι χαρακτηριστικό της εκπομπής και έχουμε καταφέρει να τους το περάσουμε, είναι ότι δεν θέλουν να ξυπνούν και να λένε "ωχ Παναγιά μου, σήμερα άλλα μέτρα". Ο κόσμος θέλει να του παρουσιάζεις μια διαφορετική ματιά. Πιο αισιόδοξη. Αυτό του φτιάχνει τη μέρα. Θέλει να λέει το πρόβλημα του, αλλά ταυτόχρονα να του κρατάς και συντροφιά. Ειδικά τώρα που είναι κλεισμένος στο σπίτι. Να τον κάνεις να αισθάνεται ότι έχει μια ωραία παρέα».

Α.Β.: «Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκουμε αυτή τη διάδραση με τον κόσμο. Αυτό είναι και το ζητούμενο μας. Αυτό που εκφράζουν όλοι μέσα από τα μηνύματα και τα σχόλια τους είναι η αγωνία του τι θα γίνει. Από τη μια αγωνιούμε όλοι για την υγεία μας, από την άλλη για την τσέπη μας. Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το ερώτημα».

Εσείς κρατάτε καλή παρέα στους τηλεθεατές. Συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον.

Ι.Χ.: «Είναι αλήθεια αυτό. Η Ανθή έχει κάτι που μου αρέσει εμένα, μπορεί να γυρίσει τη συζήτηση από ένα βαρύ πολιτικό θέμα σε ένα πιο κοινωνικό αναζητώντας και την αισιόδοξη πλευρά του. Από την άλλη εγώ κάνω αυτό που ήθελε και η Ανθή, και μου το έχει πει κιόλας, να βάζω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οπότε αυτό πιστεύω ότι το έχουμε παντρέψει μεταξύ μας».

Α.Β.: «Ακριβώς. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Δύο διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά όπως το είπατε και εσείς, συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι μια σχέση που τη χτίζουμε καθημερινά. Εχουμε αποκτήσει μεταξύ μας φοβερή οικειότητα, τον αισθάνομαι σαν οικογένεια τον Ιορδάνη. Εχουμε αποφασίσει, είναι και ένας από τους στόχους της εκπομπής, κάθε μέρα ό,τι και να γίνεται πως θα δίνουμε αυτές τις τονωτικές ενέσεις χαράς και ελπίδας, γιατί το χρειαζόμαστε και εμείς ως άνθρωποι».

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχθεί δριμεία κριτική ως κλάδος. Πόσο μεγάλη θεωρείτε πως είναι η δική μας ευθύνη για την κριτική που δεχόμαστε;

Ι.Χ.: «Οταν ήρθαν τα μνημόνια όλοι πυροβόλησαν τους αγγελιοφόρους. Ελεγαν ότι προετοιμάζαμε την κοινή γνώμη. Ηταν μεγάλη αδικία αυτό. Οι πολιτικοί τα είχαν κάνει έτσι όπως τα είχαν κάνει, είχε μερίδιο ευθύνης και ο κόσμος και από ένα σημείο και μετά, όταν βγαίναμε και λέγαμε την αλήθεια, έλεγαν ότι εμείς ευθυνόμαστε για το κακό που έρχεται. Δεν ήταν όμως έτσι τα πράγματα. Από την άλλη, πριν από τα μνημόνια, η αλήθεια είναι ότι οι δημοσιογράφοι είχαν ένα μερίδιο ευθύνης για πολλά πράγματα που γίνονταν. Ο κόσμος είχε ταυτίσει τους δημοσιογράφους με ορισμένες καταστάσεις. Αλλους με κάποια πολιτικά κόμματα, άλλους με κάποιους επιχειρηματίες και άλλους με την ευημερία. Για αυτό πληρώσαμε και τα δύο. Δηλαδή ο κόσμος και είχε αγανακτήσει από τους δημοσιογράφους αλλά και από ένα σημείο και μετά τους αδικούσε».

Α.Β.: «Φυσικά και έχουμε τεράστια ευθύνη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Ανήκω σε μια νέα γενιά δημοσιογράφων που νομίζω ότι έχουμε βάλει στόχο και σκοπό να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να υπηρετούμε αυτό για το οποίο γίναμε δημοσιογράφοι. Να λέμε στον κόσμο την αλήθεια. Να δίνουμε το ρεπορτάζ. Και το ρεπορτάζ σημαίνει ότι πρέπει να έχεις όλες τις πλευρές και τις απόψεις. Καλή η τοποθέτηση, αλλά θεωρώ ότι η δουλειά μας είναι να δίνουμε το ρεπορτάζ και τροφή για σκέψη στον κόσμο. Οχι να τον κατευθύνουμε. Τουλάχιστον εμένα αυτή είναι η λογική μου και έτσι θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό το επάγγελμα», είπαν στο ΒΗΜΑ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved