Ελένη Μενεγάκη: Η νέα ζωή εκτός τηλεόρασης, οι επενδύσεις και τα σενάρια για το comeback της!
Showbiz

Ελένη Μενεγάκη: Η νέα ζωή εκτός τηλεόρασης, οι επενδύσεις και τα σενάρια για το comeback της!

Χωρίς να έχει συμπληρώσει έναν χρόνο εκτός τηλεοπτικής πραγματικότητας και δείχνοντας να περνάει υπέροχα με τη νέα της καθημερινότητα, οι φήμες που θέλουν την Ελένη Μενεγάκη να κάνει comeback, πληθαίνουν.

Πριν από λίγα χρόνια ακόμα και μια ολιγοήμερη απουσία της Ελένης Μενεγάκη από την εκπομπή της αποτελούσε κορυφαίο θέμα συζήτησης.

Μιλάμε άλλωστε για τη μόνη γυναίκα στην ελληνική τηλεόραση που έκανε σχεδόν την ίδια εκπομπή για περίπου 30 χρόνια, μεγα­λώνοντας γενιές τηλεθεατών και καλύπτοντας σχεδόν όλα τα χρόνια ύπαρξης της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας.

Η απόφαση της «βασίλισσας της μεσημερια­νής ζώνης», όπως συνηθίζει να την αποκαλεί μέχρι και σήμερα ο Τύπος, να αποχωρήσει από τον Alpha ήταν σχεδόν κοινό μυστικό από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν 2019-20. Η κρί­ση του κορονοϊού και η επιβολή του πρώτου lockdown έκαναν την Ελένη Μενεγάκη να κα­ταπιαστεί με πρωτοφανή για τα δικά της δεδο­μένα θέματα, που γίνονταν από μέρα σε μέρα ολοένα και πιο ενημερωτικά, πάντα βέβαια με την αμεσότητα του δικού της τηλεοπτικού χαρακτήρα και τη σφραγίδα της πιο αθώας εκδοχής infotainment που είδαμε ποτέ στη μικρή οθόνη. Ανήμερα της εορτής της, ωστόσο, έκανε επίσημο αυτό που όλοι συζητούσαν: Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από τον Alpha αλλά και την τηλεόραση.

Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν σίγουρα ιδιαίτεροι και οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο πιο σημαντικό τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς.

Σε ένα σχεδόν τετράωρο τηλεοπτικό σόου με το οποίο αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τους συνεργάτες της, κάνοντας σαφές πως η αποχώρησή της από το κανάλι της Κάντζας θα είναι ένα κομβικό σημείο για το επαγγελματικό της μέλλον. Η Ελένη Μενεγάκη από εκείνη την ημέρα και έπειτα μάλλον θεώρησε πως είπε πάρα πολλά για την ιδιαίτερη τηλεοπτική της ιδιοσυγκρασία και αποτραβήχθηκε. Άλλωστε δεν ήταν λίγα όσα είχαμε δει εκείνη την ημέρα, από τους παλιούς της συνεργάτες, τα δάκρυα μπροστά στην κάμερα, τα ευχαριστώ, την έκπληξη από τη φίλη μίας ζωής Νατάσα Θεοδωρίδου μέχρι το παθιασμένο φιλί στον Μάκη Παντζόπουλο έχοντας στο πλευρό της τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της ζωής της, τα τέσσερα παιδιά της, Άγγελο, Λάουρα, Βαλέρια και Μαρίνα.

Έκτοτε η Ελένη Μενεγάκη επέλεξε την ασφάλεια της σιωπής. Η κίνησή της αυτή διακόπηκε για λίγο, τον Οκτώβριο, όταν ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει μόνο όταν εκείνη νιώσει έτοιμη, ακολουθώντας το ένστικτό της.

Είχε φροντίσει βέβαια να τονίσει πως δεν πρόκειται να τη δούμε σε τηλεοπτικό πλατό μέσα στη σεζόν 2020-21. Από εκείνη τη στιγμή και μετά φυσικά όλοι γνωρίζαμε πως τίποτα δεν ακολουθεί την τύχη ή το ένστικτο, αλλά μία τετράγωνη λογική ενός ισχυρού μυαλού που ξέρει καλά να μετρά την εμπορική δυναμική του στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά.

Ακόμη, η βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης, ένας τίτλος που θα την ακολουθεί για πάντα, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της, με τις αναρτήσεις της να μαρτυρούν πόσο ήρεμη και ευτυχισμένη νιώθει. Έχει επιτέλους χρόνο να ασχολείται με τον κήπο της, να μαγειρεύει και να ευχαριστεί τους αγαπημένους της, να χαλαρώνει πίνοντας καφέ με τον άντρα της ζωής της.

Παράλληλα, η απουσία της από τα τηλεοπτικά δρώμενα της έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσει το επιχειρηματικό της μυαλό και να επενδύσει σε ένα πολυώροφο ακίνητο στα βόρεια προάστια. Να σημειωθεί φυσικά ότι παραμένει πολύ ενεργή στα social media αποδεικνύοντας κυρίως πως η μετοχή της στη διαφημιστική αγορά παραμένει ανίκητη.

Σχεδόν καθημερινά η βασίλισσα του giveaway στη μικρή οθόνη συνεχίζει το έργο της φανατίζοντας πιο πολύ το κοινό της, αυτή τη φορά μέσω διαδικτυακών τόπων.

Η Ελένη Μενεγάκη αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο ακριβοπληρωμένο πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης για παραπάνω από μία δεκαετία. Η δυναμική του υπουργού του προσώπου σφράγισε την υπόστασή της στην τηλεόραση. Η Ελένη δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να είναι ο εαυτός της. Αυτός άλλωστε που τη βλέπει, αυτό θέλει να πάρει για αντάλλαγμα.

Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή της από τον Alpha οι δημοσιογραφικοί κύκλοι εντός και εκτός τηλεοπτικών σταθμών μιλούν για ολική επαναφορά της Ελένης Μενεγάκη. Παρόλο που η ίδια δεν συμπαθεί τις διαρροές, όλοι γνωρίζουν καλά πως τα εγχώρια media δεν γράφουν τίποτα μετά βεβαιότητας αν πρώτα δεν έχει φροντίσει εκείνη με τον τρόπο της να δώσει χώρο να γραφτεί.

Η Ελένη ξέρει καλά αυτός το μοντέλο της πα­λιάς τηλεόρα­σης μέσα στο οποίο μεγάλω­σε και έγινε η παντοδύναμη κυ­ρίαρχος του εγχώριου lifestyle έχει πεθάνει. Η απόδει­ξη της στάσης της αυτής είναι πως και η ίδια, μετά από μία συγκε­κριμένη χρονική στιγμή, αποφάσισε να αφήσει την ει­κόνα της αφελούς ξανθιάς να εξαφα­νιστεί και να πάρει τη θέση της μια δυ­ναμική γυναίκα, αφι­ερωμένη στους δι­κούς της ανθρώπους -και όχι ακριβώς στην οικογένειά της-, με βαθιά γνώση του επαγ­γελματικού της πεδίου και ξεκάθαρα θέλω, που δεν έχει την παραμικρή διάθεση να πα­ραγκωνίσει.

Είτε στο Mega που, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, είτε σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι επιλέξει τελικά να βρεθεί, η Ελένη Μενεγάκη φαίνεται να έχει κάνει την πιο σοφή επιλογή.

Έχει αποσυρθεί τη μόνη σεζόν που η ψυ­χαγωγία στην τηλεόραση φάνταζε σχεδόν ψεύτικη ή ακόμα και περιττή. Καθώς η αγο­ρά ανοίγει για το κοινό, η τηλεοπτική αγορά ακολουθεί ανοίγοντας ξανά τον δρόμο στην Ελένη Μενεγάκη να κάνει αυτό που ξέρει κα­λύτερα από τον καθένα: ευγενή τηλεοπτική ελαφρά ψυχαγωγία, αφιερωμένη στο πιο δι­αχρονικό κοινό.

Και αν ακόμα η ίδια θεωρείται ένα τερά­στιο τηλεοπτικό κεφάλαιο που κοστίζει ακρι­βά στον εργοδότη της, η αλήθεια είναι πως η Ελένη Μενεγάκη αποτελεί μια ακατάπαυστη πηγή ρευστού χρήματος στα ταμεία του σταθ­μού στον οποίο ανήκει. Η δυναμική της στη διαφημιστική αγορά της τηλεόρασης είναι επι­βεβλημένη, ειδικότερα για κανάλια που δεν έχουν στημένες ζώνες τηλεοπτικού προγράμματος που θα μπορού­σαν να στηριχθούν και από άλλες τηλεοπτι­κές προσωπικότητες μικρότερης δυναμικής. Σε όποιο κανάλι και αν βρεθεί, με λίγα λόγια, π Ελένη Μενεγάκη θα φέρει μαζί της μια δι­αφημιστική δυναμική που ακόμα και αν τα νούμερα τηλεθέασης δεν την ακολουθήσουν από την πρώτη μέρα, το πρώτο στοίχημα θα έχει επιτευχθεί, ο σταθμός θα έχει μπει για τα καλά στον χάρτη του ανταγωνισμού.

Το μόνο που μένει λοιπόν αυτή τη στιγ­μή είναι η ίδια να βρει την κατάλληλη στιγ­μή που θα κάνει τα περιοδικά να εκδώσουν ξανά ειδικά τεύχη αφιερωμένα στη ζωή και τις κινήσεις της. Γιατί αυτή τη στιγμή, πέρα από ένα αποδεδειγμένα αήττητο τηλεοπτι­κό πρότζεκτ, η Ελένη Μενεγάκη είναι η πιο επιδραστική διάσημη γυναίκα στην ελληνική τηλεόραση και αυτό είναι κάτι που δεν κατακτιέται ούτε με 60% ποσοστά τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό.

Πηγή: TV Τύπος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved