Mαρία Φιλίππου: «Η μυθοπλασία φαίνεται απίστευτα μικρή και λίγη μπροστά στη σημερινή πραγματικότητα»
Showbiz

Mαρία Φιλίππου: «Η μυθοπλασία φαίνεται απίστευτα μικρή και λίγη μπροστά στη σημερινή πραγματικότητα»

Η Μαρία Φιλίππου είναι από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της γενιάς της κι έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Η ίδια μίλησε για τη θύελλα αποκαλύψεων στο χώρο του θεάτρου αλλά και για το αν ευελπιστεί σε «κάθαρση» στους εργασιακούς χώρους.

-Όταν ξεκίνησε η σειρά, ποιος μπορούσε να φανταστεί τη θύελλα αποκαλύψεων για βιασμούς, παιδεραστία, κατάχρηση εξουσίας στο χώρο της τέχνης, που σαρώνει, όμως, και όλη την ελληνική κοινωνία,..

«Πραγματικά κανείς. Πολλές φορές η ζωή μας εκπλήσσει δυσάρεστα και η μυθοπλασία φαίνεται απίστευτα μικρή και λίγη μπροστά στη σημερινή πραγματικότητα».

- Ευελπιστείτε σε «κάθαρση» στους εργασιακούς χώρους, περισσότερο φως, αξιοκρατία και διαφάνεια;

«Και ποιος δεν θα το ήθελε; Το Θέατρο, όμως, δεν εκπροσωπείται από ένα μικρό ποσοστό που αυτή τη στιγμή απασχολεί την επικαιρότητα. Οι υπόλοιποι είναι πάρα πολλοί, είναι περισσότεροι. Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει και εμείς θα υπερασπιστούμε το επάγγελμα μας, ενωμένοι, με σύνεση και σοβαρότητα. Η επόμενη μέρα, που θα μας βρει στα Θέατρα μας, σίγουρα θα είναι καλύτερη».

-Η γνώση είναι δύναμη;

«Η μόνη επαναστατική κίνηση, που θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει -κατά τη γνώμη μου- σημασία, είναι η μόρφωση. Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης είναι το μόνο αμυντικό όπλο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved