Μυρτώ Αλικάκη: «Όπως στη μυθοπλασία αλλά και στη ζωή, τα μυστικά κάνουν κακό»
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη: «Όπως στη μυθοπλασία αλλά και στη ζωή, τα μυστικά κάνουν κακό»

Στη νέα μίνι ελληνική σειρά μυστηρίου του MEGA «Σιωπηλός δρόμος» που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες πρωταγωνιστεί η Μυρτώ Αλικάκη.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της, για την υπόθεση του έργου αλλά και για τον ρόλο της μητέρας που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια για τους γιους της και που φυσικά είναι ο καλύτερος της ζωής της...

- Δυνατή πρόταση για τη μικρή οθόνη;

«Αυτή ήταν στα αλήθεια μια απίστευτα δελεαστική πρόταση. Οι προδιαγραφές της είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της τηλεόρασης. Η παραγωγή, το σενάριο, η σκηνοθεσία, το καστ των ηθοποιών. Είναι τεράστια χαρά να παίζεις με τέτοιους συναδέλφους. Ανθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί στο να εργάζονται σοβαρά και φιλότιμα. Να έρχονται στο γύρισμα και να ξέρουν τα λόγια τους. Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι γενικά. Να έχουν μάθει να στήνουν ένα ρόλο κι όχι απλά να λένε λόγια».

- Η καλή εκδοχή της τηλεόρασης;

«Αυτό νιώθω. Είναι αυτό που λέμε η καλή τηλεόραση του εξωτερικού. Η τηλεόραση δεν της λείπει κάτι για να έχει υψηλό επίπεδο. Σημασία έχει ο τρόπος που επιλέγονται και διαμορφώνονται τα προγράμματα».

- Πώς θα χαρακτηρίζατε τη Βιολέτα Φωτοπούλου;

«Είναι η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου που απευθύνεται στην υψηλή κοινωνία της περιοχής. Έχει μια κόρη στην εφηβεία, τη Δανάη. Ξαφνικά ένα σχολικό με τους μαθητές πέφτουν θύματα απαγωγής και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό επαγγελματικά. Χώρια από τη στενοχώρια για την τύχη των παιδιών. Δεν μπορώ να σας πω πολλά, γιατί έχει άφθονη πλοκή, είναι και μικρή η σειρά. Οπότε σε κάθε επεισόδιο οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές».

- Με αφορμή την απαγωγή στην εύρωστη οικονομικά περιοχή, αποκαλύπτεται σωρεία μυστικών;

«Από μυστικά άλλο τίποτα. Όπως πάντα στη μυθοπλασία αλλά και στη ζωή, τα μυστικά κάνουν κακό. Απορώ γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουμε να τα κρατάμε. Ειλικρινά».

- Μήπως γιατί δεν έχουμε το θάρρος να πούμε την αλήθεια;

«Βλέπετε ότι με αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα, σε σχέση με διάφορες αποκαλύψεις, ποιο είναι εντέλει το νόημα των μυστικών; Αγαπώ την αλήθεια. Καλύτερα να πληγώσουμε τους ανθρώπους προς στιγμήν, παρά να είμαστε όλοι δέσμιοι ενός σκοτεινού μυστικού».

- Μητέρα δύο γιων, ενός ενήλικα και ενός έφηβου...

«Νιώθω ότι τα παιδιά είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα στη ζωή μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω κάνει πολύ όμορφα πράγματα για τα οποία νιώθω υπερήφανη. Πιστεύω ότι αν δεν είχα κάνει τα παιδιά, θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος. Λιγότερο εξελιγμένος».

- Συμφιλιωμένη με τους ρόλους της μάνας;

«Είμαι χαρούμενη που αργά και σταθερά έχω κάνει τη μετάβαση σε ρόλους μάνας μεγάλων παιδιών. Αυτή είναι η επόμενη γκάμα ρόλων που με περιμένει. Νιώθω πολύ όμορφα με αυτό. Ελπίζω να ζήσω τη στιγμή που θα γίνω και γιαγιά από τους γιους μου».

- Όταν η τέχνη βρίσκεται σε παύση...

«Είναι πολύ οδυνηρό και δύσκολα διαχειρίσιμο. Η τέχνη δεν αναφέρεται πουθενά. Κι άλλοι χώροι έχουν πληγεί, όπως η εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά γίνεται κάποιος λόγος. Με σοκάρει. Υπάρχει μια βοήθεια από το κράτος για όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται σε κάποια αναστολή, αλλά υπάρχει τόσος κόσμος που δεν φαίνεται πουθενά και δεν ξέρω πώς ζει. Δεν υπάρχει η λεπτότητα του να ενδιαφερθείς. Απροκάλυπτη είναι η αδιαφορία», είπε η αγαπημένη ηθοποιός στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved