Καλαθάς: Ο εγκλεισμός στο σπίτι που κράτησε 4 μέρες και η τηλεοπτική του επιστροφή
Showbiz

Καλαθάς: Ο εγκλεισμός στο σπίτι που κράτησε 4 μέρες και η τηλεοπτική του επιστροφή

Στέλιος Καλαθάς: Μετρά αρκετά χρόνια στο χώρο της υποκριτικής, ενώ φέτος επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη σειρά της ΕΡΤ, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο...

Για τα όσα συνέβησαν στο χώρο του θεάματος, μίλησε ο Στέλιος Καλαθάς, ο οποίος παραχώρησε τη νέα του συνέντευξη. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο χρόνο που περνά εντός σπιτιού με τον εαυτό του, αλλά και στην τηλεοπτική του επιστροφή...

Βρίσκεσαι στο σίριαλ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”.

Το σίριαλ ήρθε μια ωραία στιγμή που είχα ανάγκη μέσα στην καραντίνα να παίξω, να εκφραστώ και να συναντηθώ με ανθρώπους που μας ενώνουν πάρα πολλά εδώ και δεκαετίες, όπως είναι ο Τάσος Χαλκιάς, που έχουμε βρεθεί και στο θέατρο, όπως η Νικολέττα Βλαβιανού, που έχουμε παίξει μαζί πολλές φορές. Το κλίμα είναι ωραίο, παρεΐστικο, φιλικό. Με τον Αντρέα Μορφονιό έχουμε ξανασυνεργαστεί, οπότε, κάτι γίνεται, πάμε στη δημιουργία, βγαίνουμε από το σπίτι μας. Είχα για μέρες να βγω από το σπίτι, κλειδωμένος, γιατί προσέχω πάρα πολύ, τον φοβάμαι αυτόν τον ιό.

Πόσες μέρες έχεις μείνει συνέχεια στο σπίτι σου;

Έχω κάνει και 4 μέρες να βγω από το σπίτι, κλειδωμένη η πόρτα. Μέσα στο σπίτι όμως είχα φτιάξει πολύ δημιουργική τη ζωή μου, καθώς δεν καταλάβαινα πότε ξυπνούσα, πότε νύχτωνε, πότε κοιμόμουν. Είχα φτιάξει έτσι τον μικρόκοσμό μου, ώστε να μην είμαι δυστυχής. Είμαι άνθρωπος που δεν μαζευόμουν στο σπίτι, συνέχεια έξω, δεν με έβλεπε το σπίτι. Είμαι για να ταξιδεύω, να πηγαίνω εκδρομές, του έξω…συνέχεια. Καθόλου σπιτόγατος δεν είμαι… Η αρχή μου είναι πως “το να περνάμε καλά, είναι μονόδρομος”, κι αυτό μου δίνει δύναμη.

Πώς βλέπεις τα πράγματα στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά το “τσουνάμι” των καταγγελιών;

Δεν έχω πέσει θύμα βίας στο θέατρο, είχα βάλει με τον τρόπο μου όρια, μικρός που ήμουν, δεν έτυχε να μου συμβεί κάτι, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Σε σχέση με αυτό που έχει γίνει, το θέατρο προχωράει πέρα και πάνω από εμάς, είναι πέρα από πολιτικές, θρησκείες, παραμένει και είναι θεραπεία, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Δεν ήταν τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τα θέατρα δίπλα στα θεραπευτήρια, δίπλα στα Ασκληπιεία. Το θέατρο είναι πάνω από μας και πέρα από τις δικές μας ανηθικότητες. Καλώς έγιναν αυτά που έγιναν, πρέπει να βγαίνουν στο φως περιστατικά και συμπεριφορές, αλλά θεωρώ λάθος να επικεντρωθούμε και να στρέψουμε τη γνώμη του κοινού μόνο σε αυτά, να χάσουμε κι έναν άλλο βασικό πυλώνα, που έχει να κάνει με το ότι αυτή τη στιγμή που είναι στα πρόθυρα της πείνας, αντιμετωπίζουν φοβερά πρόβλημα επιβίωσης πολλοί συνάδελφοι, όπως υπάρχουν συνάδελφοι που μπορεί να είναι και στα πρόθυρα αυτοκτονιών, είναι σε αδιέξοδα.

Έχεις μιλήσει με συναδέλφους σου και σου έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο;

Ακούω ιστορίες από συναδέλφους μου και μιλάμε στο τηλέφωνο, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κλάδο μας, μη χάσουμε κι αυτόν τον πυλώνα σε σχέση με τα σκάνδαλα.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved