Βαλέρια Κουρούπη στο gossip-tv: «Τους θεωρούσαμε γραφικούς ενώ είναι εγκληματίες»
Showbiz

Βαλέρια Κουρούπη στο gossip-tv: «Τους θεωρούσαμε γραφικούς ενώ είναι εγκληματίες»

Όμορφη, ταλαντούχα, δυναμική και με συνεργασίες που έχουν «γράψει» ιστορία. Η Βαλέρια Κουρούπη ανήκει σε εκείνη τη γενιά των ηθοποιών που δε «βολεύτηκαν» στο συνωστισμό των τηλεοπτικών παραγωγών αφού πάντα έκανε και δεύτερες και τρίτες σκέψεις προτού να πει το «ναι» σε μια συνεργασία.

Επιλεκτική... αφού αν κάνεις ένα flash back θα διαπιστώσεις πως όλοι της οι ρόλοι ήταν ένας κι ένας και κάθε φορά με ένα διαφορικό πρόσωπο, γιατί εντέλει αυτή είναι και η «μαγκιά» ενός ηθοποιού!

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν την απολαμβάνουμε μέσα από έναν έξυπνο ρόλο στην επιτυχημένη σειρά του Ant1 «Παρουσιάστε!». Μια σειρά έξω από τα συνηθισμένα και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Με ένα υπέροχο καστ και ένα σενάριο που «χτυπά» στο παλμό της καθημερινότητας κάνοντας μας να γελάμε με τη ψυχή μας με όλα όσα συμβαίνουν και την αγαπητή ηθοποιό να νιώθει ευτυχής που είναι μέρος της.

Η ηθοποιός σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μιλά αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για την τηλεόραση και το «άνοιγμα» της μυθοπλασίας.

Αποκαλύπτει τους λόγους που παρά το χωρισμό τους με τον Νίκο Ξύδη, συνεχίζουν να μένουν μαζί, αναφέρεται στη σχέση με τον γιο της ενώ το σχόλιο της για τη σωρεία καταγγελιών στο χώρο του θεάματος και τις αποκαλύψεις είναι «γροθιά στο στομάχι».

-Από το 1993 που έκανες το ντεμπούτο σου, ακολούθησε μια μακρά πορεία με επιτυχημένες συνεργασίες με τον ρόλο της «Λίλης» στη σειρά «Εκείνες κι εγώ να σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της καριέρας σου στην υποκριτική. Τι θυμάσαι από εκείνη την συνεργασία;

«Έκανα όντως το ντεμπούτο μου το 1993 στην σειρά «η Εκτέλεση» του Κώστα Κουτσομύτη. Φοιτούσα τότε στο πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής. Το «Εκείνες κι Εγώ» όμως και ο ρόλος της Λίλης ήταν η πρώτη μου σημαντική δουλειά που έγραψε στη συνείδηση του κόσμου αλλά και μέσα μου. Ήμουν άπειρη, πολύ νέα αλλά πολύ ορεξάτη και ρουφούσα ό,τι συνέβαινε γύρω μου. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους ηθοποιούς και τον Γιάννη Μπέζο στη σκηνοθεσία, οπότε είχα πολλά να μάθω δίπλα τους. Θυμάμαι με νοσταλγία εκείνην την εποχή, τόσο για την αθωότητά της όσο και για την αγνότητα των προθέσεων της τηλεόρασης».

Σε είχε τρομάξει η δημοσιότητα εκείνη την εποχή;
Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καταλάβει τίποτα τότε! Ο κόσμος αντιδρούσε πολύ πιο ήπια όταν συναντούσε έναν ηθοποιό στο δρόμο κι εγώ δεν πέρασα αμέσως στη συνείδησή του. Αργότερα, με τις επαναλήψεις λατρεύτηκε η σειρά κι οι εκδηλώσεις έγιναν πιο έντονες. Δεν με τρόμαξε ποτέ η εκδήλωση θαυμασμού ή αγάπης του κόσμου. Με τρομάζει πάντα η αδιακρισία, η κακή αισθητική στην προσέγγιση και η αγένεια


-Και ερχόμαστε στο σήμερα που μετά από χρόνια, πέρα από τα επεισόδια της σειράς «Μην ψαρώνεις», βρίσκεσαι και πάλι στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου στην επιτυχημένη και πολύ ξεχωριστή σειρά του Ant1 «Παρουσιάστε!». Πώς είναι να είστε και πάλι μαζί μετά από χρόνια;

«Είναι για μένα μια συνθήκη ευτυχής αυτή η φετινή συνεργασία. Με τον Γιάννη έχω συνεργαστεί επανειλημμένα στο θέατρο όμως τηλεοπτικά, εκτός από μια γκεστ εμφάνισή μου στο «Ευτυχισμένοι Μαζί», δεν είχαμε ξαναβρεθεί από τότε. Χαίρομαι να διαπιστώνω καθημερινά στα γυρίσματα πως έχουμε πολύ δυνατούς κώδικες επικοινωνίας και πως δουλεύουμε μαζί άψογα, με απόλυτη συνεννόηση, κοινή αισθητική και στόχους».

-Τι έχεις αποκομίσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο από τη συνεργασία μαζί του;

«Ο Γιάννης ήταν και θα είναι για μένα ο μεγάλος Δάσκαλος. Έχω μάθει από εκείνον τα πάντα στα πρώτα μου βήματα, χαρτογράφησα δίπλα του τον δρόμο μου και μεγαλώνοντας, μου επιβεβαιώνεται καθημερινά η ευφυΐα, το χάρισμά του, η αξία της θεατρικής κοσμοθεωρίας του. Έχω μάθει κοντά του να δουλεύω σκληρά, να έχω μέτρο, όραμα και να σέβομαι τη δουλειά μου και τους συνεργάτες μου».

Βαλέρια Κουτρούπη και Γιάννης Μπέζος μαζί στο Εκείνες κι Εγώ


-Εδώ και περίπου δυο χρόνια η Ελληνική μυθοπλασία τραβά και πάλι ανηφόρα, μετά από μια περίοδο που οι τηλεοπτικές παραγωγές είχαν κλονιστεί. Είναι για σένα ένας λόγος παραπάνω να βρίσκεσαι σε ωραίες δουλειές, όπως το «Παρουσιάστε!», που κάτι έχουν να «πουν» στο τηλεοπτικό κοινό;

«Αγαπώ τη δουλειά στην τηλεόραση πολύ, θεωρώ πως ο ηθοποιός εξελίσσεται μέσα απ’ αυτήν, ανακαλύπτει τα όριά του. Συνεπώς η ανάκαμψη της μυθοπλασίας με χαροποιεί ιδιαιτέρως μιας και «ανδρώθηκα» μέσα σ’ αυτήν. Φυσικά και αισθάνομαι ευτυχής κι ευγνώμων που συμμετέχω στο «Παρουσιάστε!» μια σειρά με στίγμα καθαρής κωμωδίας, νέους σε ηλικία αλλά άξιους συναδέλφους, σημαντικούς παλαιότερους κι έναν νέο σκηνοθέτη, τον Μιχάλη Βογιατζάκη, που είμαι σίγουρη πως θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον με τις δουλειές του».


- Πώς είναι τα γυρίσματα λόγω Covid;

«Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί παρόλο που κάνουμε τεστ πολύ συχνά, αποφεύγουμε τις πολύ στενές επαφές και προσέχουμε πολύ και στην καθημερινότητά μας ώστε να μην μεταφέρουμε κατά λάθος τον ιό στο γύρισμα. Τα πράγματα στη δουλειά όπως και στην καθημερινότητά μας έχουν αλλάξει πολύ και η αλήθεια είναι πως έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας όλο αυτό».


-Παρά το γεγονός ότι ανήκεις στους τυχερούς που αυτό το διάστημα έχεις δουλειά, γνωρίζω ότι διατηρείς κι ένα μαγαζί με τον αδερφό σου. Έχεις σκεφτεί πώς θα είναι η επόμενη ημέρα όταν πλέον ανοίξει η εστίαση;

«Η επόμενη μέρα με απασχολεί και με ανησυχεί πολύ, όχι μόνο για την εστίαση αλλά και για το θέατρο, για τα σχολεία, τα μαγαζιά, τον τουρισμό, την κοινωνική μας ζωή. Φοβάμαι πολύ πως τίποτα δεν θα είναι όπως το ξέραμε και θα αργήσει πολύ να έρθει η ανάκαμψη, μετά από παρατεταμένη περίοδο «ισχνών αγελάδων».


-Πρόσφατα αποκάλυψες πως συγκατοικείς με τον πρώην άντρα σου. Αυτό εμένα αυτόματα με κάνει να σκεφτώ πόσο τυχερή είσαι που κατάφερες να «χτίσεις» μια τέτοια σχέση μαζί του, ώστε παρά τον χωρισμό να συνεχίζετε να έχετε μια σχέση που ναι μεν το ερωτικό στοιχείο έχει κοπάσει, ωστόσο προτεραιότητα παραμένει το παιδί σας. Πόσο εύκολη είναι σε αυτή τη φάση η συμβίωση;

«Αυτή η «συμβίωση» όπως την ονομάζετε, δεν προέκυψε ούτε από βολή ούτε από βαρεμάρα να ξεκουνήσει κάποιος. Ήταν μονόδρομος, δεδομένων των τραγικών, οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε οι καλλιτέχνες. Διαλέξαμε δηλαδή το «η ισχύς εν τη ενώσει» προς χάριν της όποιας ευημερίας του παιδιού μας. Επίσης για έναν άνθρωπο που αγαπάς, σέβεσαι και είναι γονιός του γιου σου, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις και να πεις «από δω και μπρος τράβα το δρόμο σου, όπως μπορείς» Προφανώς και δεν θα ήταν αυτή η πρώτη μας επιλογή αν τα πράγματα ήταν αλλιώς και σίγουρα δυσκολευόμαστε συχνά και οι δυο. Παρ’ όλα αυτά, είναι εντυπωσιακή η αξιοπρέπεια και η διακριτικότητα με την οποία γίνεται όλο αυτό και στ’ αλήθεια νιώθω τυχερή που, παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, τα καταφέραμε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν το ίδιο ακριβώς γύρω μας κι όταν εγώ είπα δημόσια πως μου συμβαίνει, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από ανθρώπους στην ίδια κατάσταση. Το θλιβερό είναι πως κοινωνικά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε για οικονομικούς λόγους να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή μας. Είναι ανελευθερία αυτό!»


-Έχεις δηλώσει πως «στον γιο μου χρωστάω τον τρόπο που βλέπω πια τους ανθρώπους». Είσαι από τις μαμάδες που έχεις παράλληλη διαδρομή με το παιδί;

«Νομίζω πως δεν υπάρχει γονιός που δεν εξελίσσεται μαζί με το παιδί του, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ποιος δεν έχει παράλληλη διαδρομή με το παιδί που φέρνει στον κόσμο, αναρωτιέμαι...»

«Είμαι πάντα υπέρ του ανθρώπου που βροντοφωνάζει για το δίκιο του, που ζητά δικαίωση, που ξεπερνά τους φόβους του, που τολμά να υψώσει ανάστημα και να διεκδικήσει έναν καλύτερο κόσμο».


-Δεν θα μπορούσα να μην σου ζητήσω να κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με το «κύμα» καταγγελιών στο χώρο του θεάματος είτε έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμη και με εργασιακή βία. Σοκαρίστηκες με όσα ακούστηκαν;

«Σοκαρίστηκα από το μέγεθος της κατάστασης κι όχι από την ύπαρξή της. Θέλω να πω πως για συγκεκριμένους ανθρώπους όλοι ξέραμε, συζητούσαμε μεταξύ μας και αποφεύγαμε ενίοτε τη συνεργασία μαζί τους αλλά δεν είχαμε εικόνα του μεγέθους της παράνοιας, της επιθετικότητας και της σεξουαλικού τους προβλήματος. Τους θεωρούσαμε γραφικούς ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματίες».


-Έχεις βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με τέτοιου είδους περιστατικά ή ακόμη και με ακραία συμπεριφορά θαυμαστή;

«Ανήκω στους τυχερούς που δεν βίωσαν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση στον εργασιακό χώρο. Χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν άγριες καταστάσεις σε όλα τα επαγγέλματα κι όχι μόνο στο χώρο μας. Ο εργασιακός χώρος ενδείκνυται για τέτοιου είδους παιχνίδια εξουσίας και οι μη ισορροπημένοι άνθρωποι εκδηλώνουν εκεί τις παθογένειες τους».

-Και τέλος, για να το ελαφρύνουμε και λίγο, της ζήτησα να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η εμφάνισή της έχει αλλάξει θεαματικά.

«Γυμνάζομαι συστηματικά εδώ είκοσι χρόνια και προσέχω τη διατροφή μου. Διατηρώ ένα συγκεκριμένο βάρος εδώ και πολλά χρόνια με εξαίρεση την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας μου και πάντα αγαπώ να μαγειρεύω για τον εαυτό μου το κάθε γεύμα μου με πολλή φροντίδα και διάθεση. Επίσης ακολουθώ κατά κανόνα vegan διατροφή που με αναζωογονεί και ξεκουράζει όλο μου το σύστημα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved