Γιώργος Λαμπρινός: Ο Έλληνας υποψήφιος για Oscar - Όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνον
Showbiz

Γιώργος Λαμπρινός: Ο Έλληνας υποψήφιος για Oscar - Όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνον

Γιώργος Λαμπρινός: Λίγες ημέρες πριν την τελετή απονομής, ο ίδιος μίλησε για την υποψηφιότητά του αλλά και το εάν τελικά βρεθεί στην τελετή, μιας και ο κορονοϊός έχει ανατρέψει τα πάντα...

Εδώ και 22 χρόνια ζει μόνιμα στο Παρίσι και εργάζεται με τεράστια επιτυχία στο πιο δημιουργικό ίσως πόστο της παραγωγής μιας ταινίας, κι ας ήταν αποφασισμένος να μην ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του.


Στα φετινά Oscar τον φέρνει ένας άλλος «πατέρας». Στο The Father, του Florian Zeller βλέπουμε την κάπως ταραγμένη και σίγουρα ραγισμένη σχέση ανάμεσα σε μια κόρη και έναν πατέρα που βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της γεροντικής άνοιας. Ο Λαμπρινός έχει ήδη κερδίσει το βραβείο της 'Ενωσης Κριτικών του Los Angeles και το βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ στα British independent film για τη δουλειά του στην ταινία. Οι πιθανότητες λοιπόν και για το χρυσό αγαλματίδιο είναι με το μέρος του.

Πώς θα περιγράφατε σε κάποιον άσχετο τη δουλειά σας;

Η δουλειά του μοντέρ είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Έχει ένα μεγάλο τεχνικό κομμάτι, ένα δημιουργικό και ένα ανθρώπινο, γιατί συχνά έχεις να τέχνη που επιβάλλει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να έχεις ελευθερία στις επιλογές σου, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να καταπατάς σχεδόν τελείως τον εγωισμό σου.

Είχατε φανταστεί τον εαυτό σας ποτέ στο κόκκινο χαλί των βραβείων ή αποτελεί έκπληξη όλο αυτό;

Είχα τη χαρά να παρευρεθώ το 2014 στη τελετή των Oscar με μια μικρού μήκους ταινία που είχα μοντάρει και ήταν υποψήφια. Η εμπειρία ήταν καταπληκτική, χωρίς μάσκες και αποστάσεις βεβαίως. Δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι φέτος τα πράγματα, αλλά χαίρομαι πολύ που η δουλειά μου αναγνωρίζεται και μου επιτρέπει να βρεθώ ξανά στην απονομή.

Φαντάζομαι ότι θα καταφέρετε να πάτε στο ίδιος στο Los Angeles. Πραγματικά, μέχρι σήμερα δεν ξέρω ακόμα τι θα συμβεί. Το πρωτόκολλο λόγω Covid είναι αρκετά αυστηρό και δυσκολεύει το ταξίδι, αλλά το προσπαθούμε.

Σε περίπτωση λοιπόν που κερδίσετε το Oscar, έχετε σκεφτεί τι θα συμπεριλαμβάνει ο ευχαριστήριος λόγος σας;

Ναι, αλλά θα το κρατήσω για μένα προς το παρόν, θέλω πάντως σίγουρα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Την οικογένεια μου, τους φίλους μου και όλους αυτούς τους αγνώστους που μου έστειλαν τόσα μηνύματα από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες.

Ας υποθέσουμε ότι στις 25 Απριλίου φεύγετε από το L.A με ένα Oscar στη Βαλίτσα... Έπειτα από αυτό τι;

Θα ήθελα πολύ να μαντάρω μια ταινία στην Αμερική για την εμπειρία. Όμως κυρίως, να μπορώ να συνεχίσω μια διεθνή καριέρα με ποικίλες εμπειρίες και σενάρια που με αγγίζουν. Υπάρχουν βέβαια και στην Ελλάδα πολλά κορίτσια και αγόρια με ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved