Πέτρος Ξεκούκης: «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δούλεψα με όλους αυτούς που καταγγέλθηκαν»
Showbiz

Πέτρος Ξεκούκης: «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δούλεψα με όλους αυτούς που καταγγέλθηκαν»

Ο Πέτρος Ξεκούκης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Αφορμή της «συνάντησης» μας στέκεται η νέα θεατρική εκδοχή του λατρεμένου μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη, που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες διαδικτυακά, μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε ανεβαίνοντας στο σανίδι. «Ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα στην παράσταση», λέει οπή στήλη ο ξεχωριστός ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης, που είναι στο θέατρο πάνω από 32 χρόνια, και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει θεατρική σεζόν, εκτός από φέτος, λόγω του κορονοϊού.

«Κατάφερα να συνεργαστώ με τον αγαπημένο μου φίλο Γιάννη Βογιατζή. Μόλις άκουσα από τον κ. Βάλαρη, σκηνοθέτη και παράγωγό της παράστασης, ότι μαζί μας θα ήταν και ο Γιάννης Βογιατζής, για μένα ήταν η πιο χαρούμενη είδηση», περιγράφει. «Ο Γιάννης Πλούταρχος καθώς και όλοι οι συνεργάτες έκαναν την παράσταση να απογειωθεί. Στις μέρες μας δεν γίνεται τυχαία η επιτυχία, θυμάμαι σε καθημερινή βάση κοσμοσυρροή στο θέατρο, σε σημείο που διώχναμε κόσμο κάθε μέρα. Κάναμε διπλές παραστάσεις - κάτι τέτοιο είχα χρόνια να ζήσω». Παρόμοια επιτυχία είχε ζήσει στο «Ό,τι πείτε, υπουργέ μου» με τους αείμνηστους Κώστα Βουτσά και Βασίλη Τσιβιλίκα, στο θέατρο «Περοκέ», το 1993. «Τέτοια ήταν η επιτυχία, που κάθονταν και όρθιοι. Από τότε έχω να ζήσω την επιτυχία, όπως στο "Γοργόνες και μάγκες"».

Μιλάει για καλοστημένη δουλειά, εξαίρετους συναδέλφους, σε σημείο που να αδυνατεί να ξεχωρίσει αν ήταν καλύτερη η Ζέτα Δούκα, η Μαρία Κορινθίου, ο Π. Πετράκης, ο Γ. Βάλαρης, ο θ. Ευθυμιάδης, ο Π. Γιαλίτσης... Ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Όσο για την επικαιρότητα των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, τον θλίβει. «Δεν είχα δουλέψει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταγγέλθηκαν. Αυτά που ακούτε είναι από ανθρώπους που είναι οι εξαιρέσεις».

Είναι εξαιρέσεις, αλλά τελικά είναι πολλές οι εξαιρέσεις. «Ναι, συμφωνώ, δεν διαφωνώ καθόλου. Είναι μεγάλος ο αριθμός των καταγγελιών. Λέω μπράβο σε όλους αυτούς που είχαν την τόλμη να μιλήσουν. Αυτοί που τα προκαλούσαν ήταν μια κλίκα, ένα κατεστημένο. Ένας δημοσιογράφος πρόσφατα με ρώτησε: "Ρε συ, Πέτρο, δούλεψες με Ν. Σταυρίδη, Ντ. Ηλιόπουλο, Ν. Ρίζο, Γ. Γκιωνάκη, Θ. Βέγγο στο θέατρο - δεν μιλάω για Τσιβιλίκα, Μουστάκα, Χ. Κλυνν, Στ. Ψάλτη. Όλοι αυτοί οι ηθοποιοί ζούσαν έτσι;". Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δούλεψα με όλους αυτούς που καταγγέλθηκαν. Υποτίθεται ότι είχαν τη δική τους "παρέα", για αυτό καλούσαν τους ίδιους και τους ίδιους. Ήταν αδιανόητο να παίξεις μαζί τους», αποκαλύπτει.

Τον ρωτώ αν εννοεί τον Φιλιππίδη. «Μιλάω για τον Π. Φιλιππίδη, τον φίλο μας τον Λιγνάδη και τον κάθε έναν "φίλο" που είχε την παρέα του. Όλοι αυτοί θα δεις ότι δούλευαν με τους ίδιους και τους ίδιους. Ήταν μια παρέα. Βέβαια, υπήρχαν και οι εξαιρέσεις».

Ήξεραν και δεν μιλούσαν ή ανέχονταν αυτές τις συμπεριφορές όσοι δούλευαν μαζί τους; «Δεν νομίζω ότι ήξεραν. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι ήξεραν. Δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του. Βέβαια, ξέρεις τον τρόπο, βλέπεις πώς κινείται, τι του αρέσει και τι όχι. Εγώ δεν παρενοχλήθηκα ποτέ σεξουαλικά, ίσως γιατί δεν θα το τολμούσε ποτέ είτε άντρας είτε γυναίκα να μου κάνει τέτοια πρόταση. Ίσως οφείλεται στον τρόπο ζωής μου και στη στάση μου απέναντι στους συναδέλφους μου. Πού ήταν όλα αυτά τα παιδιά να σφίξουν το χέρι τους, την μπουνιά τους και να τους ρίξουν δυο να τους σπάσουν τη μούρη; Όλη τη μορφή βίας που ασκήθηκε σε συναδέλφους μου, σε όποια μορφή, την καταδικάζω. Δεν έχουν χώρο αυτοί οι άνθρωποι στο θέατρο, εάν τα έχουν πράξει όλα αυτά. Περιμένω να μιλήσει η ελληνική Δικαιοσύνη για όλα αυτά που καταγγέλλονται. Η Δικαιοσύνη ούτε εκ-βιάζεται ούτε φοβάται». θα πρέπει, βέβαια, να διαχωρίσουμε τη σοβαρότητα των καταγγελιών. «Δεν ξέρω τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ο Λιγνάδης. Τον ήξερα ως όνομα, τίποτα άλλο. Εάν, όμως, αληθεύουν όλα αυτά και αποδειχθούν από τη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να πάνε στο πυρ το εξώτερον. Όλοι αυτοί οι γνωστοί πρωταγωνιστές που μας απαγορεύουν να λέμε και τα ονόματα τους και οι γνωστοί θιασάρχες, αν τολμούσαν να σηκώσουν χέρι και χτυπούσαν τον συνάδελφο τους... μου είναι αδιανόητο. Εγώ θα τους πλάκωνα στο ξύλο πάνω στη σκηνή, εκείνη την ώρα. Όσες θα έτρωγαν και όσες θα έτρωγα. Αλλά θα τις έτρωγαν...», είπε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved