Νίκος Θωμάς: Ένας... ροκ σταρ σεφ πίσω από την παραγωγή του MasterChef
Showbiz

Νίκος Θωμάς: Ένας... ροκ σταρ σεφ πίσω από την παραγωγή του MasterChef

MasterChef: Ο πετυχημένος σεφ και στενός συνεργάτης της παραγωγής αποκαλύπτεται...

Ο Νίκος Θωμάς θα μπορούσε να είναι ροκ σταρ. Για χρόνια έπαιζε ντραμς σε hard rock μπάντες, έδινε συναυλίες και συμμετείχε σε περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά μία έννοια, βέβαια, έγινε ροκ σταρ, αφού είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους, ανερχόμενους και απροσποίητους Έλληνες σεφ.

«Ξεκίνησα τελείως τυχαία τη μαγειρική. Δεν ήμουν το παιδί που μαγείρευε με τη γιαγιά ή τη μαμά. Ήρθε στη ζωή μου μέσω ενός φίλου που δούλευε σε ένα ταχυφαγείο. Τότε είχα ανάγκη κάποια μεροκάματα, πήγα, το έκανα και συνέχισα έτσι. Μ' άρεσε η παρέα. Οι άνθρωποι της κουζίνας έχουν μια τρέλα και συντονίστηκα μαζί τους, μου άρεσε η πίεση -δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε δουλειά γραφείου-, απολάμβανα τα ακραία ωράρια, το να μην έχω γιορτές και αργίες. Για κάποιον λόγο με ιντρίγκαρε. Τα πρώτα χρόνια το έζησα στο φουλ όλο αυτό, επηρεασμένος και από βιβλία που διάβαζα, αλλά και από τον Άντονι Μπουρντέν. Ταυτόχρονα ήμουν και μουσικός. Έπαιζα ντραμς σε μπάντες. Ζούσα και το ροκοταριλίκι. Ήμουν σε καλό φεγγάρι», αφηγείται.

Για τέσσερα χρόνια κατάφερε να πατά σε δυο βάρκες, της μουσικής και της μαγειρικής. Αργά ή γρήγορα ήρθε η στιγμή της επιλογής. «Ασχολούμουν φουλ με τις μπάντες. Παίζαμε στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, κάναμε περιοδείες. Ήταν "αυτό". Δεν ξέρω αν φανταζόμουν να κάνω καριέρα στη μουσική. Μου άρεσε όλο αυτό, να πάρω το βανάκι, να πάω ένα ταξίδι σε μια άλλη χώρα, να γνωρίσω καινούριο κόσμο. Για περίπου τέσσερα χρόνια το έκανα παράλληλα. Μουσική και μαγειρική. Μετά έπρεπε να διαλέξω. Ή μπαγκέτες ή κουτάλες. Και μουσικός να είχα γίνει, αυτή την περίοδο δεν θα μπορούσα να παίξω. Χαμένος από χέρι».

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Θωμάς, ένας άνθρωπος με έμφυτη συστολή -έχει κι αυτό τη σημασία του- επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τα στερεότυπα που ακολουθούν τους σεφ. Μαγειρεύει σπάνια στο σπίτι, ενδίδει πού και πού σε ένοχες απολαύσεις -ορκίζεται στα MC DONALDS και το πιτόγυρο-, ενώ όταν του ζητώ να διαλέξει δύο ανθρώπους, εν ζωή ή αείμνηστους, για τους οποίους θα ήθελε να μαγειρέψει, επιλέγει τον σκηνοθέτη του «Έτερος Εγώ» Σωτήρη Τσαφούλια και τον θρύλο Ντιέγκο Μαραντόνα. Όσο για τα παρασκήνια τοο «MasterChef» -που είναι καλά και αυτό βγαίνει-, ο Θωμάς ανοίγει μια μικρή χαραμάδα της προετοιμασίας όσων σερβίρονται στη μικρή οθόνη.

«Η δική μου δουλειά ξεκινάει από το καλοκαίρι με την προετοιμασία με τον creative director και τους αρχισυντάκτες. Κάνουμε όλη την προεργασία, στήνουμε τα επεισόδια, μετά έρχεται το pre-casting, αμέσως μετά το casting και όταν πια ξεκινά ο διαγωνισμός αναλαμβάνω το mystery box, το pantry τα πιάτα της αποχώρησης της Τρίτης, αν δεν έχουμε καλεσμένο σεφ, την εκπαίδευση των παιδιών πάνω σε κάποια μηχανήματα. Έχει πολλή δουλειά, στην ουσία εμπλέκομαι από το δημιουργικό κομμάτι μέχρι την παραγωγή και την εικόνα. Αν το εστιατόριο ήταν σε πλήρη λειτουργία τώρα, θα έπρεπε να μεγαλώσει κάπως η μέρα!», δήλωσε στο Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved