Έχεις δει πολλές φορές το videoclip Αλεξίου–Οnirama-Θα πάθεις πλάκα μόλις δεις ποιος το σκηνοθέτησε
Showbiz

Έχεις δει πολλές φορές το videoclip Αλεξίου–Οnirama-Θα πάθεις πλάκα μόλις δεις ποιος το σκηνοθέτησε

Το είδαμε, το λατρέψαμε αλλά δεν καταλάβαμε ποιος είναι τελικά αυτός που υπογράφει τη σκηνοθεσία του video clip για το τραγούδι «Ξημερώνει» της Χάρις Αλεξίου και των Οnirama.

Είναι ο Γιάννης Μαρινόπουλος, γιος του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου και της εικαστικού Όλγας Γουλανδρή. Ήδη σημειώνει επιτυχία από υπογράφει πολλά διαφημιστικά βίντεο κλιπ ενώ ετοιμάζει και την πρώτη του ταινία μικρού μήκους.

Την εποχή που σπούδαζε στο Λονδίνο ο Γιάννης Μαρινόπουλος έκανε παρέα με δύο συνομηλίκους του που είχαν ως χόμπι τη φωτογραφία.

«Άρχισα να παρατηρώ τι σημαίνει κάδρο, καλός φωτισμός και άλλα πράγματα που μέχρι τότε δεν γνώριζα. Με γοήτευσε η αποτύπωση των Εικόνων με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το θεώρησα μια νέα πρόκληση κι έτσι αγόρασα κι εγώ μια φωτογραφική μηχανή. Με λίγα χρήματα και, επομένως, όχι κάτι σπουδαίο, αλλά παθιάστηκα. Κυκλοφορούσα συνεχώς με τη μηχανή μου και αποτύπωνα το καθετί. Μανία! Επειδή είχα και αγάπη στο γράψιμο σκέφτηκα να συνδυάσω τις δύο ενασχολήσεις. Τότε μου μπήκε στο μυαλό η σκηνοθεσία, το σενάριο, ο κινηματογράφος. Δεν το είπα σε κανέναν, απλά άρχισα να το καλλιεργώ μέσα μου. Αποφοιτώντας επέστρεψα στην Ελλάδα και ανακοίνωσα ότι οι βλέψεις μου είναι άλλες. Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο είχαν ακούσει. Με τον καιρό, όμως, αντιλήφθηκαν τι ήταν αυτό που επιθυμούσα και θα με έκανε πιο δημιουργικό και ευτυχισμένο. Άρχισα να ψάχνω δουλειά. Μέσω κάποιων γνωστών μου ανατέθηκε ένα διαφημιστικό σποτάκι για τον Σύλλογο «Πρόληψη». Με χαμηλό κόστος βγήκε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Έπειτα απέκτησα μια
καλύτερη επαφή με τον χώρο ως βοηθός παραγωγός στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Ένας άλλος κόσμος". Ήταν η πρώτη ουσιαστική επαφή μου με το σινεμά και η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Ήμουν σίγουρος πια ότι αυτό ήθελα. Αυτή ήταν όμως και η μεγάλη ευκαιρία να το αποδεχτούν και οι άλλοι. Βλέποντας ο πατέρας μου την αγάπη που τρέφω για τον χώρο μου πρότεινε κάτι που χρόνια ήθελα, ένα master στον κινηματογράφο. Ήταν μια κομβική στιγμή στη σχέση μας. Ήρθαμε πιο κοντά, δεθήκαμε
περισσότερο, είδαμε με την ίδια οπτική τα πράγματα. Το εκτίμησα καθώς μου δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία. Έτσι βρέθηκα στο New York Film Academy να ζω ένα αληθινό όνειρο», λέει στο Gala.


Στο Λος Αντζελες ο νεαρός σκηνοθέτης βίωσε μοναδικές στιγμές. Αξέχαστη του έχει μείνει η μέρα που εμφανίστηκε στην αίθουσα για να τους διδάξει ο Αλ Πατσίνο.

«Ήταν φυσικός και πολύ απλός. Με εντυπωσίασε όταν μας είπε ότι πολλές φορές δεν αποστηθίζει το σενάριο, απλώς παίζει τη σκηνή και ό,τι βγει. Ήταν κάτι που μου άρεσε».

Ο κόσμος του αμερικανικού κινηματογράφου αποδείχτηκε εξαιρετικά σκληρός, ο ανταγωνισμός θύμιζε ζούγκλα, η ζωή ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη στην Ελλάδα κι έτσι, παρά την επιτυχία που είχε η ταινία που δημιούργησε για την πτυχιακή του, ο Γιάννης πήρε με φιλοδοξίες τον δρόμο της επιστροφής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στον ΑΝΤ1 συμβάλλοντας στα αφιερώματα για τα 30 χρόνια του σταθμού.

«Όταν γύρισα προβληματίστηκα για το αν πρέπει να συνεχίσω να ασχολούμαι με τον χώρο, μια και ήμουν ήδη μεγάλος, ή αν έπρεπε να μπω στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις. Πηγαίνοντας στον στρατό είδα τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, ήρθα σε πιο στενή επαφή με το μέσα μου και ήμουν σίγουρος για μία ακόμη φορά. Το σινεμά είναι αυτό που πάντα ήθελα, είναι αυτό που λένε η δεύτερη φύση μου».

Σήμερα ο Γιάννης Μαρινόπουλος εργάζεται ως σκηνοθέτης και παραγωγός στη ΜARNI FILMS. Η τελευταία διαφήμιση με τους Butter n’ Cream, των γνωστών παγωτών Κayak, φέρει την υπογραφή του, και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ξημερώνει» της Χάρις- Αλεξίου με τους Onirama σημειώνει τρελή επιτυχία στο Υοutube.

Στα σκαριά βρίσκεται και μια μικρού μήκους ταινία, η «Κληρονομιά», που ολοκληρώνεται σύντομα και πρόκειται να προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ. Σενάριο και σκηνοθεσία φέρουν την υπογραφή του (το σενάριο το έχει γράψει μαζί με τον Γκριγκόρι Μποροντάβκιν).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved