Σαββιδάκης: Τίμησε τους γιατρούς με ένα τραγούδι! Τους χαρακτηρίζει αγγέλους με λευκά ρούχα
Showbiz

Σαββιδάκης: Τίμησε τους γιατρούς με ένα τραγούδι! Τους χαρακτηρίζει αγγέλους με λευκά ρούχα

Στους σπουδαιότερους αγωνιστές της πανδημίας, τους ανθρώπους με τις λευκές στολές, είναι αφιερωμένο το νέο τραγούδι που έγραψε και τραγουδά ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, με το έντονα μεσογειακό ταπεραμέντο, πριν από λίγους μήνες, παρακολουθώντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών να σώσουν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων μέσα στα νοσοκομεία, ένιωσε την ανάγκη να τούς τιμήσει με ένα τραγούδι.

Έτσι γεννήθηκε το «Love In White», που είναι γραμμένο στα αγγλικά και χαρακτηρίζει αγγέλους με λευκά ρούχα τους γιατρούς.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Secret, εξηγεί όσα έζησε από όταν εμπνεύστηκε το τραγούδι μέχρι τη στιγμή που βιντεοσκόπησε ο ίδιος σκηνές από τους διαδρόμους της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

«Έγραφα στο χαρτί κάποιες σκέψεις δικές μου τον περσινό Μάιο, επηρεασμένος από την κατάσταση που ζούσαμε. Πάντα γράφω τραγούδια ενστικτωδώς, χωρίς πρόγραμμα. Στην αρχή έγραψα την ιδέα και το επόμενο διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 την τελειοποίησα. Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις μέσα σε ένα τραγούδι, σε λίγους στίχους, τόσο πολλά νοήματα. Για να τραβήξω μερικά πλάνα στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", πήρα άδεια από το υπουργείο Υγείας και μπήκα βάσει πρωτοκόλλου. Εκεί μου έκαναν τρομερή εντύπωση η χαρά και το χαμόγελο των γιατρών και των νοσηλευτών. Μου θύμισαν πράγματα που είχα ακούσει νια τον πόλεμο, που έλεγε ένα τραγούδι "Πάνε οι φαντάροι μας μπροστά".

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συγκινητικά εξωστρεφείς και δοτικοί. Το βλέπουν σαν υποχρέωση να σώσουν μια ζωή. Πήγα και στα γραφεία των γιατρών και των νοσηλευτών. Και τα κορίτσια που χορεύουν στο clip βρίσκονται στην είσοδο της ΜΕΘ του Covid. Μου έκανε εντύπωση που ήταν συνέχεια χαμογελαστοί δεν τους πτοεί τίποτα. Έχουν απίστευτη δύναμη. Και ο στόχος τους κάθε μέρα είναι να βοηθούν τους ασθενείς. Ήταν φοβερή εμπειρία», αναφέρει συγκινημένος.

Ο Γιάννης Σαββιδάκης όμως δεν σταματά εδώ. Κλεισμένος στο σπίτι του, λόγω της καραντίνας, συνεχίζει να γράφει καινούργια τραγούδια περιμένοντας να περάσει η περιπέτεια της πανδημίας.

«Είμαι στη φάση της ηχογράφησης με νέα τραγούδια. Είναι πεπρωμένο μου η μουσική. Δυστυχώς για όλους τους καλλιτέχνες, όπως και για εμένα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην έχουμε επαφή με τον κόσμο. Δεν μπορώ να το εμπνευστώ με λέξεις αυτό το συναίσθημα. Γιατί αυτή η επαφή φέρνει και την έμπνευση. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, καθώς η ζημιά στο επάγγελμα μας είναι τεραστίων διαστάσεων. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε take away, παρά μόνο κάποιες διαδικτυακές συναυλίες, που δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, καθώς τις περισσότερες φορές είναι προσφορά. Στον τομέα μας όλοι έχουν να εργαστούν από πέρυσι τον Φεβρουάριο, με εξαίρεση ενάμιση μήνα το καλοκαίρι. Όταν ανοίξουν οι μουσικές σκηνές, θα γίνει καλλιτεχνική έκρηξη», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved