Γιώργος Δασκουλίδης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν συνεργάζεται πια με τον Σπύρο Σπυράκο
Showbiz

Γιώργος Δασκουλίδης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν συνεργάζεται πια με τον Σπύρο Σπυράκο

Ο Γιώργος Δασκουλίδης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις συνθήκες για που βιώνουν οι τραγουδιστές λόγω κορονοϊού αλλά και εξήγησε τους λόγους που έχουμε να τον δούμε καιρό να συνεργάζεται με τον Σπύρο Σπυράκο.

Πόσο εύκολο είναι για έναν τραγουδιστή να βρίσκεται στην ανεργία εδώ και αρκετό καιρό λόγω του κορονοϊού;

Ο κλάδος μας έχει πληγεί όσο κανένας άλλος και με στενοχωρεί που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε αναφέρουν. Εμείς είμαστε κλειστά τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες, Είμαστε άνεργοι τόσο καιρό και κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με τον κλάδο. Όλον αυτόν τον καιρό επιβιώνουμε από τις οικονομίες, που έχουμε μαζέψει και κάποιοι συνάδελφοί μου προσπαθούν να επιβιώσουν με τα 534 ευρώ. Να πω ότι πέρα από μερικά μεγάλα ονόματα που έχουν βγάλει πάρα πολλά λεφτά οι υπόλοιποι έχουν θέμα επιβίωσης πλέον. Δεν είναι όλοι οι τραγουδιστές εκατομμυριούχοι που νομίζουν κάποιοι.

Εσείς είστε από τους τραγουδιστές που έχετε κάνει τις οικονομίες σας, έχετε μαζέψει χρήματα ώστε να αντέξετε την αποχή για τόσο καιρό;

Μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι στη δουλειά σχεδόν τριάντα χρόνια και μπορώ να αντέξω ένα διάστημα εκτός. Κι εγώ δυσκολεύομαι όμως, γιατί τα έξοδα τρέχουν, δεν αλλάζουν. Το κακό είναι ότι και την επόμενη χρονιά θα δουλέψουμε κανονικά. Πρέπει να γίνουν ενέργειες από το κράτος, ώστε να στηρίξει και τον δικό μας κλάδο. Επίσης τώρα που δεν δουλεύουμε, θα πρέπει να θεσπιστεί ένα καθεστώς από τα κανάλια, ώστε να πληρωνόμαστε οι τραγουδιστές για τις εμφανίσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να επιβιώσουμε πια, αφού δεν νυχτερινά κέντρα.

Εσείς ζητήσατε ποτέ από κάποια τηλεοπτική εκπομπή χρήματα για να εμφανιστείτε;

Έχω εμφανιστεί σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές και δεν έχω ζητήσει χρήματα. Αυτό πρέπει να γίνει από τις ίδιες τις παραγωγές. Δεν πρέπει να ζητάει λεφτά ο καλλιτέχνης από μόνος του. Θα πρέπει η παραγωγή να δίνει αμοιβές για τις εμφανίσεις μας, δηλαδή να θεσπιστεί κάποιος «νόμος» για τις αμοιβές των τραγουδιστών. Αν το κάνεις από μόνος σου, θα μπει στη «μαύρη» λίστα των καναλιών και δεν το θέλω κάτι τέτοιο.

Ας γυρίσουμε στην αρχή της καριέρας σας. Το τραγούδι πως μπήκε στη ζωή σας;

Θα σου πω ότι το τραγούδι μου που μόλις κυκλοφόρησε και λέγεται «Κάπου νυχτώνει», ήταν μια αφορμή για να γίνω τραγουδιστής. Δηλαδή, τέτοια τραγούδια όπως αυτά του Νταλάρα και του Καζαντζίδη, που είχα στα αυτιά μου σαν παιδί, με έκαναν να θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική. Από μικρός είχα τρέλα! Όλοι ήξεραν πόσο μου άρεσε να τραγουδάω, να παίζω κιθάρα, να μαθαίνω τραγούδια. Ένα βράδυ σε μια νυχτερινή έξοδο με τη παρέα μου στη Ρόδο, με παρότρυναν οι φίλοι μου να τραγουδήσω. Έτσι με άκουσε ο επιχειρηματίας και μου είπε: «Είσαι πολύ καλός. Γιατί δεν ξεκινάς να τραγουδάς επαγγελματικά εδώ;». Με πίεσε λίγο είναι η αλήθεια. Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά τελικά νομίζω ότι ήμουν γεννημένος γι' αυτό.

Είχατε μία πολυετή συνεργασία με τον Σπύρο Σπυράκο. Για ποιο λόγο δεν σας βλέπουμε ξανά μαζί στις πίστες;

Από το 1997 και για τουλάχιστον μία δεκαετία ήμασταν μαζί με τον Σπυράκο. Πέρα από τη συνεργασία, μας δένει μια φιλία και είμαστε και κουμπάροι. Δεν σταματήσαμε να συνεργαζόμαστε ή να είμαστε φίλοι, απλώς αποφασίσαμε να κάνουμε και κάποια πράγματα μόνοι μας. Σίγουρα μελλοντικά όμως, θα μας δείτε μαζί, είπε στο περιοδικό ΧΑΪ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved