Αυτοί είναι οι celebrities της Ελληνικής showbiz που νηστεύουν
Showbiz

Αυτοί είναι οι celebrities της Ελληνικής showbiz που νηστεύουν

Πάσχα 2021: Μπορεί και φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι διαφορετική, εξαιτίας του covid-19 η βαθιά όμως πίστη κρατά και τους celebrities κοντά νηστεία της σαρακοστής η οποία ολοκληρώνεται μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Δεν μπορεί να υπάρξει Σαρακοστή χωρίς νηστεία. Όμως φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα ή δεν παίρνουν τη νηστεία στα σοβαρά ή, αν την παίρνουν, παρεξηγούν το πραγματικό σκοπό της.

Η νηστεία ή η αποχή από τις τροφές δεν είναι αποκλειστικά μια χριστιανική συνήθεια. Υπήρχε και υπάρχει ακόμα σε άλλες θρησκείες ή και πέρα από τις θρησκείες. Σήμερα οι άνθρωποι νηστεύουν για πάρα πολλές αιτίες. Είναι πολύ βασικό λοιπόν να ξεχωρίσουμε το μοναδικό περιεχόμενο στη χριστιανική νηστεία.

Στην ορθόδοξη διδασκαλία, αμαρτία δεν είναι μόνο η παράβαση κάποιας εντολής, είναι ένας ακρωτηριασμός της ζωής που μας δόθηκε από το Θεό. Για το λόγο αυτό η ιστορία της προπατορικής αμαρτίας μας παρουσιάζεται σαν μια πράξη τροφής. Η τροφή είναι μέσο ζωής, μας κρατάει ζωντανούς. Τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός και τί σημαίνει "ζωή"; Για μας αυτοί οι όροι έχουν πρωταρχικά μια βιολογική έννοια: ζωή είναι αυτό που εξαρτιέται από τη τροφή, από τον υλικό κόσμο. Αλλά για την Αγία Γραφή και για την ορθόδοξη παράδοση αυτή η ζωή "..επ' άρτω μόνω" ταυτίζεται με τον θάνατο γιατί ακριβώς είναι μια θνητή ζωή, γιατί ο θάνατος κυριαρχεί πάντοτε μέσα της.

Και στον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως και στον χώρο της τηλεόρασης, αρκετοί είναι οι επώνυμοι οι οποίοι θα νηστέψουν, κάτι στο οποίο έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, μιλώντας για την περίοδο αυτή της ζωής του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved