Περικλής Αλμπάνης: Δεν πάει ο... νους σας με ποια άλλη τέχνη ασχολείται ο ηθοποιός!
Showbiz

Περικλής Αλμπάνης: Δεν πάει ο... νους σας με ποια άλλη τέχνη ασχολείται ο ηθοποιός!

Ο Περικλής Αλμπάνης πέρα από το ταλέντο του στην υποκριτική, ο ηθοποιός διαθέτει κι άλλα κρυφά ταλέντα στα οποία είναι εξίσου καλός!

Πώς βλέπεις τα πράγματα;

Κάνουμε υπομονή, ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, γιατί περί αυτού πρόκειται, ενώ ο κλάδος μας έχει πληγεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν συνάδελφοι που είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, ας ελπίσουμε ότι θα ανοίξουν τα θέατρα το καλοκαίρι, να δουλέψουμε όλοι. Ευελπιστούμε ότι θα είναι ανοιχτά το καλοκαίρι, έστω και με μέτρα. Η μάσκα δεν θα φύγει, αυτό είναι σίγουρο, ας ανοίξουμε όμως και με μάσκα, ας υπάρξει αυτή η λύση. Αν ανοίξουν θα κατέβω στην Καλαμάτα, στο Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο για να κάνω την παράσταση «Οι κυρίες της αυλής», όπου κάνω την διασκευή και την σκηνοθεσία και μετά το Πάσχα, αν όλα πάνε καλά, να ξεκινήσουμε τις πρόβες. Επίσης συμμετείχα και σε δυο σίριαλ, «Το καφέ της Χαράς» με τον Χάρη Ρώμα και στο «Η τούρτα της μαμάς» των Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Ήταν μια διέξοδος για μένα, να βγω, να δημιουργήσω, γιατί είχαμε κλειστεί πάρα πολύ. Παράλληλα με ό,τι κάνω, ζωγραφίζω, έχω αυτό το χόμπι.

Πότε ανακάλυψες το ταλέντο που έχεις στη ζωγραφική;

Πολύ μικρός, αλλά ξεκινάω να κάνω ένα πίνακα, σαν να μην ξέρω τίποτα, πώς να το κάνω. Ζω­γραφίζω πάντα σε λάδι.

Πόσα έργα έχεις ζωγραφίσει;

Πάρα πολλά, όπου ζωγραφίζω κατά καιρούς, όχι κατά παραγγελία, αλλά όποτε μου έρθει η ανά­γκη. Όταν δεν έχω έμπνευση, τελειώνουν όλα, τα παρατάω και το κάνω μετά από μια εβδομάδα ή 2-3 μέρες. Όταν προσπαθώ να κάνω κάτι και δεν μου βγαίνει, το αφήνω.

Τι είναι εκείνο που σε παρακινεί να ζωγρα­φίσει, ποια είναι η ανάγκη;

Δεν το έχω προσ­διορίσει, είναι μια εσωτερική ανάγκη που θέλω κάποια στιγμή να φύγω από την πραγματικότητα. Όταν βρίσκομαι σε δύσκολους καιρούς, όταν είμαι πολύ στρεσαρισμένος, πιάνω το πινέλο για να φύγω από τη δύσκολη πραγ­ματικότητα και να την ξεπεράσω. Χάνομαι ολόκληρες ώρες, περνάνε οι ώρες χωρίς να το καταλάβω.

Πόσος χρόνος σου χρειάζεται για την ολο­κλήρωση ενός έργου;

Ανάλογα, μπορεί να μου βγει εύκολα, αλλά και να με δυσκολέψει.

Πόσα έργα έχεις ολοκληρώσει ως τώρα;

Έχω κάνει γύρω στους 25 πίνακες ζωγραφικής. Το καλοκαίρι, με παροτρύνει ένας φίλος από τη Σαλαμίνα, που ζωγραφίζει κι εκείνος, να κάνουμε μια έκθεση μαζί, στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας. Έχω αυτή τη διάθεση να το κάνω.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved