Ματιάμπα: Εξομολογήθηκε το ταξίδι που θέλει να κάνει με την μητέρα και την οικογένειά του
Showbiz

Ματιάμπα: Εξομολογήθηκε το ταξίδι που θέλει να κάνει με την μητέρα και την οικογένειά του

Ο Ησαϊας Ματιάμπα σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την απώλεια του πατέρα του και αποκάλυψε το ταξίδι που επιθυμεί να κάνει με την οικογένειά του και την μητέρα του.

Πώς διαχειρίζεσαι την απώλεια του πατέρα σου;

Δεν είναι κάτι που μπαίνω στη διαδικασία να διαχειριστώ. Είναι φορές που δεν είμαι καλά, άλλες που είμαι καλά και είναι και φορές που πρέπει να είμαι καλά για την οικογένεια μου. Όταν φεύγει ένας αγαπημένος μας άνθρωπος, δεν τον ξεχνάμε ποτέ και νομίζω πως ούτε εκείνος μας εγκαταλείπει. Προσωπικά, αισθάνομαι ότι ο πατέρας μoυ μας προσέχει, νιώθω την παρουσία του πολύ έντονη, είτε στο μυαλό μου είτε στην πραγματικότητα. Σημασία έχει ότι έχω βάλει στη ζωή μου όσα με δίδαξε. Ο πατέρας μου δεν κρατούσε κακίες και μετέδιδε το χαμόγελο του, στοιχεία που θέλω να μεταφέρω στο γιο μου. Ούτως ή άλλως, φροντίζω ώστε ο Ηρακλής να έχει μνήμες από εκείνον. Μάλιστα, μας αναφέρει αρκετά συχνά τον παππού του, κι αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί αποδεικνύει πόσο θετική ήταν η επιρροή του ώστε ένα 3χρονο παιδί να μιλά για εκείνον.

Ποια είναι η σχέση σου με την οικογένεια του πατέρα σου, δεδομένου ότι ζουν στην Αφρική;

Η οικογένεια του πατέρα μου ζει στην Κινσάσα και τη γνωρίζω ελάχιστα. Έχουμε επικοινωνήσει με κάποια μηνύματα, δεν θα έλεγα όμως ότι τους ξέρω. Θα ήθελα να κάνουμε κάποια στιγμή με τη μητέρα και την οικογένεια μου αυτό το ταξίδι, ένα ταξίδι ολοκλήρωσης του εαυτού μου. Μέχρι να κάνω αυτό το ταξίδι και να έρθω σε επαφή με τον τόπο καταγωγής μου, τη νοοτροπία και την κουλτούρα του, θα νιώθω μισός.

Γιατί δεν έχει προκύψει αυτό το ταξίδι;

Δεν έχει προκύψει γιατί όταν επέστρεφε ο πατέρας μου στην Ελλάδα, μετά από ένα διάστημα απουσίας πέντε χρόνων, όταν ήμουν μικρός, δεν ήθελε να μιλά για την Αφρική. Είχε βιώσει τραγικές καταστάσεις και είχε δηλώσει άρνηση μέσα του για πολλά χρόνια. Αργότερα, όταν συμφιλιώθηκε με το παρελθόν του, ήταν λίγο αργά. Είχα ξεκινήσει δουλειά και, εδώ και είκοσι χρόνια, δεν σταμάτησα σχεδόν καθόλου. Συνεπώς, δεν βρέθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, που απαιτεί και προετοιμασία και δίμηνη παραμονή, θέλω να γνωρίσω την Αφρική, τους συγγενείς μου και την ιστορία του πατέρα μου έτσι όπως πρέπει. Είναι το όνειρο μου.

Έχεις άλλα όνειρα;

Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει και να δίνει όσο πιο πολλά μπορεί. Τα όνειρα μου είναι τόσο πολλά που υπερβαίνουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και ξέρω ότι κάποιο από αυτά δεν θα υλοποιηθούν. Δεν θα πάψω όμως ποτέ να ονειρεύομαι γιατί έτσι νιώθω ζωντανός. Επιθυμώ να κάνω πράγματα και σε μουσικό και σε υποκριτικό επίπεδο. Επίσης, θα μου άρεσε να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο, αλλά ξέρω ότι η αγορά μας είναι μικρή. Ωστόσο ελπίζω για το καλύτερο και να δεχθώ προτάσεις στις οποίες θα απαντήσω «είμαι μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη». Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, ιδίως στους παλιότερους, επειδή στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ τη νοοτροπία να ασχολούμαστε με πολλούς κλάδους. Πεισμώνω, όμως, και σίγουρα θα μου προκύψουν πράγματα ακριβώς χάρη στο πείσμα μου, είπε στο περιοδικό Hello.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved